espa pkm

Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2026, 6:09:29 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Το ποσοστό ρεκόρ των αερίων του θερμοκηπίου που εκλύθηκαν στην ατμόσφαιρα το 2024 συνέβαλε στην αύξηση σε πρωτοφανή επίπεδα της θερμοκρασίας, ενώ επιτάχυναν το λιώσιμο των πάγων, την άνοδο της στάθμης των θαλασσών και έφεραν τον κόσμο πιο κοντά στο να ξεπεράσει το ορόσημο της αύξησης της θερμοκρασίας της Γης κατά 1,5 ° Κελσίου σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή, σύμφωνα με υπηρεσία του ΟΗΕ.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς στις 19-3-2020

Το απόγευμα της Κυριακής 16ης Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στον Γ’ Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.

Οι Κομήτες της αγάπης, δηλαδή οι μαθήτριες και οι μαθητές του πρώτου εργαστηριακού κέντρο Κιλκίς, που υπάγεται στο 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς, σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς επισκέφτηκαν την ενορία του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς και παρείχαν δωρεάν φροντίδα ομορφιάς και συγκεκριμένα κουρέματα και χτενίσματα σε πολίτες της πόλης.

Οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη ανακοίνωσαν σήμερα ότι πραγματοποίησαν επίθεση, την τέταρτη μέσα σε 72 ώρες, εναντίον του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Harry Truman στην Ερυθρά Θάλασσα, σε αντίποινα για νέα σειρά αμερικανικών βομβαρδισμών σε περιοχές της χώρας που ελέγχουν.

Οι αρχές του Ισημερινού συνεχίζουν τις προσπάθειες περιορισμού της ρύπανσης ποταμών μετά τη διαρροή πετρελαίου που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, η οποία έχει στερήσει το πόσιμο νερό από χιλιάδες κατοίκους παραθαλάσσιας περιοχής στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Πάνω από εξήντα χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην αϊτινή πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, «σε κατάσταση πολιορκίας» εξαιτίας νέας έξαρσης της βίας συμμοριών που λυμαίνονται τη χώρα, ανακοίνωσε χθες Τρίτη η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους μετανάστες (ΔΟΜ).

H θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 12°C

Την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2025 προβλέπονται τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις, οι οποίες θα σταματήσουν μέχρι το μεσημέρι.

Ο Πούτιν συζήτησε με τον Τραμπ για την κατάσταση στην Ουκρανία, εξασφαλίζοντας χρόνο και διατηρώντας τις κόκκινες γραμμές του. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποίησαν σήμερα, Τρίτη, μια σημαντική τηλεφωνική επικοινωνία, που αναμένεται να έχει επιπτώσεις στην τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι είναι επί της αρχής υπέρ μιας εκεχειρίας με τη Ρωσία διάρκειας 30 ημερών στα πλήγματα εναντίον ενεργειακών υποδομών, αλλά επέμεινε στην ανάγκη να λάβει λεπτομέρειες από την Ουάσινγκτον.