espa pkm

Σάββατο, 30 Μαΐου 2026, 7:48:52 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Περισσότεροι από 400.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία του Μπουένος Άιρες, πραγματοποίησαν σιωπηρή πορεία διαμαρτυρίας αψηφώντας τη βροχή ενάντια στην πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες, έναν μήνα μετά το θάνατο του εισαγγελέα Αλμπέρτο Νίσμαν, ο οποίος την κατηγορούσε για παρεμπόδιση της έρευνας για την επίθεση εναντίον κέντρου της εβραϊκής κοινότητας στην πρωτεύουσα της χώρας το 1994.
Η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει σε βάρος των χωρών της Βαλτικής που είναι μέλη του ΝΑΤΟ τη στρατηγική που κατηγορείται ότι εφάρμοσε για την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας, προειδοποίησε ο βρετανός υπουργός Αμυνας σύμφωνα με βρετανικές εφημερίδες.
Εντονη κριτική κατά της προηγούμενης κυβέρνησης για παραδειγματική αγνόηση των προτάσεων της εταιρείας αλλά και κατά του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών για μονοπωλιακές πρακτικές ασκεί ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair κ. Ντέιβ Ο' Μπράιεν στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα».
Μεγάλο συλλαλητήριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο Σιάτλ της πολιτείας Ουάσινγκτον των ΗΠΑ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θανάσιμο πυροβολισμό από αστυνομικούς Μεξικανού μετανάστη.

Ο 35χρονος Αντόνιο Ζαμπράνο- Μόντες έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών στην Ουάσινγκτον, οι οποίοι τον πυροβόλησαν όταν αυτός τράπηκε σε φυγή αφότου πέταξε πέτρες εναντίον τους.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν βρίσκονται σε πόλεμο με το Ισλάμ. Είμαστε σε πόλεμο με εκείνους που διαστρεβλώνουν το Ισλάμ» διακήρυξε ο Μπαράκ Ομπάμα ενώπιον απεσταλμένων 60 κρατών στην τριήμερη σύνοδο κατά του βίαιου εξτρεμισμού στη σκιά των επιθέσεων στη Δανία και τη Γαλλία.
Τον πρώτο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών με αξιωματούχους των Ηνωμένων Πολιτειών θα έχουν την Πέμπτη στο Κατάρ οι Αφγανοί Ταλιμπάν, σύμφωνα τουλάχιστον με δηλώσεις αξιωματούχου τους.

«Η πρώτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Κατάρ και θα υπάρξει δεύτερη συνάντηση την Παρασκευή.

Στις προσπάθειες της κυβέρνησης να βρεθούν κοινά σημεία με τους δανειστές ώστε να υπάρξει συμφωνία αναφέρθηκε, σε συνέντευξή του την Πέμπτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Προσπαθούμε με διάλογο να βρεθούν τα κοινά σημεία, ώστε κανείς να μην μπορεί να μας κατηγορήσει ότι είμαστε εμμονικοί, στόχος μας είναι να κλείσει σύντομα η συμφωνία» δήλωσε στον Σκάι, ενόψει του σημερινού, κρίσιμου Euroworking Group όπου θα κριθεί το ελληνικό αίτημα για βοήθεια.

Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα και με σαφή στόχο την ενίσχυση αρχηγικού προφίλ κινήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγοντας την ηχηρή απουσία από την ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και τασσόμενος κατά της υποψηφιότητας του ομοϊδεάτη του, Προκόπη Παυλόπουλου.

Φωτιές άναψε στο Twitter η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη έξω από τη Βουλή, σύμφωνα με την οποία «μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, mail με mail επιτυγχάνεται σύγκλιση απόψεων» με τους δανειστές της χώρας.
«Τελεσίγραφα δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στην ΕΕ. Κανείς δεν μπορεί να μας διατάξει να συνεχίσουμε από εκεί όπου σταμάτησε η κυβέρνηση Σαμαρά» είναι το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα προς τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας.