espa pkm

Σάββατο, 30 Μαΐου 2026, 2:50:42 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τον πρώτο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών με αξιωματούχους των Ηνωμένων Πολιτειών θα έχουν την Πέμπτη στο Κατάρ οι Αφγανοί Ταλιμπάν, σύμφωνα τουλάχιστον με δηλώσεις αξιωματούχου τους.

«Η πρώτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Κατάρ και θα υπάρξει δεύτερη συνάντηση την Παρασκευή.

Στις προσπάθειες της κυβέρνησης να βρεθούν κοινά σημεία με τους δανειστές ώστε να υπάρξει συμφωνία αναφέρθηκε, σε συνέντευξή του την Πέμπτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Προσπαθούμε με διάλογο να βρεθούν τα κοινά σημεία, ώστε κανείς να μην μπορεί να μας κατηγορήσει ότι είμαστε εμμονικοί, στόχος μας είναι να κλείσει σύντομα η συμφωνία» δήλωσε στον Σκάι, ενόψει του σημερινού, κρίσιμου Euroworking Group όπου θα κριθεί το ελληνικό αίτημα για βοήθεια.

Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα και με σαφή στόχο την ενίσχυση αρχηγικού προφίλ κινήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγοντας την ηχηρή απουσία από την ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και τασσόμενος κατά της υποψηφιότητας του ομοϊδεάτη του, Προκόπη Παυλόπουλου.

Φωτιές άναψε στο Twitter η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη έξω από τη Βουλή, σύμφωνα με την οποία «μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, mail με mail επιτυγχάνεται σύγκλιση απόψεων» με τους δανειστές της χώρας.
«Τελεσίγραφα δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στην ΕΕ. Κανείς δεν μπορεί να μας διατάξει να συνεχίσουμε από εκεί όπου σταμάτησε η κυβέρνηση Σαμαρά» είναι το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα προς τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας.
Προβλήματα προκάλεσε σε πολλές περιοχές της Αττικής η ξαφνική χιονόπτωση το βράδυ της Τετάρτης. Ισχυρή χιονόπτωση σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στα βόρεια προάστια, κυρίως στην Πεντέλη, την Παλλήνη, στο Χολαργό, το Μαρούσι, τον Άγιο Στέφανο, την Κηφισιά και τη Φιλοθέη, ενώ χιόνισε ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.
Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015 08:50

Αρχαιοκαπηλία εν ονόματι του Αλλάχ

Το λαθρεμπόριο αρχαιοτήτων είναι μία από τις βασικές πηγές εξεύρεσης πόρων για το Ισλαμικό Κράτος, μαζί με το πετρέλαιο και τις απαγωγές.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών πρόσφατα απαγόρευσε το εμπόριο αρχαιοτήτων από τη Συρία στο σύνολό του, κατηγορώντας τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ότι λεηλατούν την πολιτιστική κληρονομιά της Συρίας «προκειμένου να οργανώνουν και να διεξάγουν τρομοκρατικές επιθέσεις».
Σειρά τηλεφωνικών κλήσεων που είχαν επιχειρηματίες - δεν έχουν εμπλακεί ως σήμερα στην υπόθεση - με κατηγορουμένους για την εισαγωγή δύο τόνων ηρωίνης τον περασμένο Ιούνιο στην Ελευσίνα μπαίνουν πλέον στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών που ερευνούν την πολύκροτη υπόθεση.
Η δήλωση του Πάνου Καμμένου ότι αν η κυβέρνηση δεν πάρει αυτό που θέλει κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους της, θα το κάνει Κούγκι προκάλεσε κινητικότητα στους στρατιωτικούς συντάκτες που είχαν συνάντηση μαζί του στο δώμα του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού στο Πεντάγωνο.
Πυκνή χιονόπτωση, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, το βράδυ της Τετάρτης. Λόγω των καιρικών συνθηκών, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Π.Ο. Πεντέλης - Ν.Μάκρης από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου έως στη Διασταύρωση Αγ.