espa pkm

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2026, 7:48:44 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στις κάλπες καλούνται οι πολίτες του Αμβούργου για να εκλέξουν το νέο κρατιδιακό Κοινοβούλιο, με τη νυν κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών του Όλαφ Σολτς να στοχεύει να κρατήσει την αυτοδυναμία.

Την έκβαση θα κρίνει η προσέλευση στις κάλπες και το εάν το ευρωσκεπτικιστικό AfD θα καταφέρει, στην πρεμιέρα του στην πόλη-κρατίδιο, να μπει στο Κοινοβούλιο.

Εκατοντάδες κόσμου έχουν δώσει το «παρών» σε πορεία που διοργανώνουν συνδικάτα και φορείς με σύνθημα «η Ελλάδα άλλαξε, ας αλλάξουμε την Ευρώπη». «Η Αθήνα καλεί» είναι το κεντρικό μότο της συγκέντρωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, με πορεία που θα καταλήξει στο Κολοσσαίο.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε στη Γερμανία το σκίτσο της Αυγής με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και παραπομπές στους ναζί, ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχολίασε σε γερμανικό περιοδικό πως η γελοιογραφία «δεν με εκφράζει».
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι είχε το βράδυ του Σαββάτου ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ.
Κοπεγχάγη

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε σε εκδήλωση στην Κοπεγχάγη με θέμα την ελευθερία του λόγου σε σχέση με τη θρησκεία, στην οποία ήταν παρών και ο σκιτσογράφος της Jyllands Posten που είχε προκαλέσει σάλο με τα σκίτσα του Μωάμεθ.
Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015 22:50

Τι ζητούν οι αγρότες από τη νέα κυβέρνηση

Σε «αγωνιστική ετοιμότητα» δηλώνουν ότι βρίσκονται για μία ακόμη φορά οι αγρότες, οι οποίοι δίνουν ραντεβού στο Κιλελέρ στις 15 Μαρτίου για «ένα μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο», ενώ θα θέσουν το σύνολο των διεκδικήσεών τους και στον αρμόδιο υπουργό, από τον οποίο σκοπεύουν να ζητήσουν συνάντηση.

Μαίνεται η διαμάχη στο εσωτερικό της ΝΔ για την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την οποία υιοθέτησε η ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

Η ανακοίνωση καλεί τον νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να μην θέσει εν αμφιβόλω την οικονομική πρόοδο που σημειώθηκε υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά», καθώς και Τσίπρας να «σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις, τις οποίες ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Κοπεγχάγη

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε σε εκδήλωση στην Κοπεγχάγη με θέμα την ελευθερία του λόγου σε σχέση με τη θρησκεία, στην οποία ήταν παρών και ο σκιτσογράφος της Jyllands Posten που είχε προκαλέσει σάλο με τα σκίτσα του Μωάμεθ.
Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015 21:50

Επιστολή Παπανδρέου στους ηγέτες της ΕΕ

Επιστολή - παρέμβαση, ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup, τη Δευτέρα, προς όλους τους θεσμικούς παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και σε όλους τους ηγέτες των 28 κρατών-μελών της Ένωσης, με την οποία τους καλεί να συμβάλουν, ώστε να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση των εταίρων με την ελληνική κυβέρνηση, απέστειλε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου.

Μια πολύ καλή πρώτη, προγραμματισμένη, συνάντηση είχαν σήμερα Σάββατο οι πρυτάνεις των ΑΕΙ με τον νέο υπουργό Παιδείας κ. Αριστείδη Μπαλτά.

Στην συνάντηση, η οποία έγινε σε ξενοδοχείο της Πρωτεύουσας, συμμετείχε και ο νέος πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών κ.