espa pkm

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2026, 8:50:58 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Υπερ της εισαγωγής στις ακαδημίες της ΕΛ.ΑΣ. ευπαθών κοινωνικών ομάδων όπως μετανάστες, ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ενωση και Ρομά τάχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ.
«Δεν θα μπορέσουμε να αποπληρώσουμε τα χρέη μας στο εγγύς μέλλον» είναι ο τίτλος αποσπάσματος συνέντευξης που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης στο γερμανικό περιοδικό Stern, το οποίο θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη.
Συνέντευξη του Έλληνα ΥπΕξ Νίκου Κοτζιά στην Deutsche Welle για τον υποτιθέμενο «συμψηφισμό» χρέους και κατοχικού δανείου αλλά και τα ερωτήματα που προκαλούν στην ΕΕ οι ελληνορωσικές σχέσεις. «Είμαι οπαδός μιας δημιουργικής, ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής και όχι μιας που παρατηρεί το τι κάνουν οι άλλοι».


Ενόχους κήρυξε το Τριμελείς Εφετείο Κακουργημάτων και τους πέντε κατηγορούμενους στην υπόθεση για τις μίζες από τα ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα Tor - M1.

Στο εδώλιο κάθονται ο Κύπριος πρώην υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης, ο υιός του Μιχάλης Μιχαηλίδης, ο πρώην νομικός σύμβουλος του κράτους Αναστάσιος Σοφός, η σύζυγός του Μαρία, ενώ κατηγορούμενος (που εκπροσωπείται στο δικαστήριο) είναι και ο έμπορος όπλων Φουάντ Αλ Ζαγιάτ.
Μια ακόμη ερμηνεία της «αριστείας» έδωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας κ. Αρ. Μπαλτάς, επαναλαμβάνοντας πάντως ότι είναι «φοβερό πράγμα» και «τελειωτικά καταστροφικός όρος για τα παιδιά που βρίσκονται στο Λύκειο» και μπροστά στο Λύκειο.

Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα της Παρασκευής. Η επιδείνωση ξεκινά από τα ανατολικά με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες παρά τη μικρή διάρκειά τους θα είναι κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Στη Μόσχα θα βρεθεί σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για συνομιλίες με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Προηγήθηκε η επίσκεψη του κ. Κοτζιά στο Βερολίνο, ενώ το προσεχές διάστημα θα μεταβεί, επίσης, στο Παρίσι και στο Κίεβο, όπου θα συναντηθεί με τους ομολόγους του υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας και της Ουκρανίας και θα συζητήσει θέματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.
Η εντολή που έλαβε η κυβέρνηση ήταν διαπραγμάτευση όχι ρήξη, επισήμανε στην παρέμβαση του κατά τη συζήτηση των προγραμματικών θέσεων της κυβέρνησης ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε σύσκεψη που είχε αργότερα ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ με το επιτελείο του, διευκρίνισε ότι όταν η κυβέρνηση λέει ρήξη βάζει στο τραπέζι το Grexit αφήνοντας όμως αυτό το ενδεχόμενο ανοιχτό αποδυναμώνει την διαπραγματευτική θέση της χώρας και ταυτόχρονα την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Ο Πρωθυπουργός της Κίνας Li Keqiang τηλεφώνησε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του.

Ο κ. Li Keqiang τόνισε στον κ. Αλέξη Τσίπρα ότι θα εργαστεί για την επέκταση και εμβάθυνση των ιστορικών δεσμών των δύο χωρών.
Τους 36 έχουν φτάσει οι ασθενείς που έχουν χάσει τη ζωή τους από γρίπη.

Την ίδια στιγμή 35 άτομα συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ συνολικά σε ΜΕΘ έχουν φιλοξενηθεί από την αρχή της εποχής 99 άνθρωποι.