espa pkm

Σάββατο, 30 Μαΐου 2026, 3:04:01 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σάββατο, 07 Φεβρουαρίου 2015 08:50

Κόντρα του Ισραήλ με τις ΗΠΑ λόγω του Ιράν

Η πρόσκληση του Μπενιαμίν Νετανιάχου από την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών του Κογκρέσου να μιλήσει σε κοινή συνεδρίαση των δύο νομοθετικών σωμάτων και η αποδοχή της από τον ισραηλινό πρωθυπουργό «έβγαλαν στο προσκήνιο την πολιτική ταύτιση και συμμαχία μιας μεγάλης πολιτικής παράταξης της Αμερικής με τ.
Την πεποίθησή του ότι στην Ουκρανία δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική αλλά μόνο πολιτική λύση εκφράζει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα» ο Βλαντίμιρ Τσιζόφ. Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ένας άνθρωπος που έχει περάσει σημαντικό μέρος της διπλωματικής του καριέρας στ.
Σάββατο, 07 Φεβρουαρίου 2015 08:50

Η νέα αριστοκρατία της Αμερικής

Σε μία χώρα που αρέσκεται να τονίζει ότι συνιστά την ενσάρκωση της αξιοκρατίας («οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει πρόεδρος, ακόμη και το παιδί ενός Κενυάτη, όπως ο Μπαράκ Ομπάμα») τα στοιχεία αποκαλύπτουν μια ανησυχητική τάση: στις Ηνωμένες Πολιτείες το χρήμα, η εκπαίδευση, οι δομές εξουσίας ανακυκλώνο.
«Δεν ξεχνώ ότι υπέγραψα και εγώ το κείμενο εναντίον των φυλακών ασφαλείας του Δομοκού» λέει με σημασία ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο «Βήμα» όταν ερωτάται αν θα διατηρήσει ή όχι τις φυλακές, προαναγγέλλοντας επί.
Οι νέοι Ελληνες, στη χώρα μας και στο εξωτερικό, «επιστρέφουν» στην πολιτική με αφορμή τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Παιδιά που τα τελευταία πέντε χρόνια είχαν συνηθίσει να ακούνε ότι η Ελλάδα είναι μια κατεστραμμένη χώρα αρχίζουν ξανά να νιώθουν υπερήφανα για την πατρίδα του.
Σάββατο, 07 Φεβρουαρίου 2015 07:50

Η Αμφίπολη κρύβει ακόμη πολλά μυστικά

Η «υπόθεση Αμφίπολη» δεν έχει τελειώσει. Οι επιστήμονες δεν έχουν σχηματίσει ακόμη το αρχαιολογικό αφήγημα για την ταυτότητα του μνημείου. Αλλωστε, τόσο τα ευρήματα που ως τώρα έχουν προκύψει όσο και το ενδεχόμενο να βρεθούν κι άλλα στον τύμβο της Αμφίπολης μπορεί να δώσουν μια πιο σύνθετη εικόνα γ.
Η ανασκαφή στον Τύμβο Καστά θα συνεχιστεί, όπως δηλώνει μιλώντας στο «Βήμα» ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης. Αυτό που τελειώνει, σύμφωνα με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, είναι η επικοινωνιακή υπερέκθεση της ανασκαφής στον Τύμβο Καστά, θεωρώντας ότι υπήρξαν υπερβολές.
Ανάμεσα στις αμέτρητες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε την περασμένη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός με ευρωπαίους ηγέτες και κοινοτικούς αξιωματούχους, κάποιος είπε στον κ. Τσίπρα: «Πρόσεξε πολύ τι θα πεις την Κυριακή στις προγραμματικές σου δηλώσεις.
Το απόγευμα της Παρασκευής άρχισε να επικρατεί στα δημοσιογραφικά γραφεία πανικός, καθώς έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντούσε τον αμερικανό πρεσβευτή Ντέιβιντ Πιρς. Με την ατμόσφαιρα να έχει φορτιστεί έπειτα από τις «χαμηλές θερμοκρασίες» που είχαν επικρατήσει καθ' όλη τη δι.
Σάββατο, 07 Φεβρουαρίου 2015 07:50

Σήμα Τσίπρα για σύγκρουση ή συμβιβασμό

Κάθε ώρα που περνάει όσο πλησιάζει το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου είναι κρίσιμη. Με επίγνωση αυτού του στοιχείου, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας προσέρχεται σήμερα στο Κοινοβούλιο για την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων.