espa pkm

Σάββατο, 25 Απριλίου 2026, 2:35:45 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Έκθεση για τους χριστιανούς της Συρίας έδωσε στη δημοσιότητα το Συριακό Δίκτυο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (RSDH). Η έκθεση, που έχει τίτλο «Οι έγκλειστοι σύροι χριστιανοί ανάμεσα στην τυραννία των κυβερνητικών δυνάμεων και την τρομοκρατία των ριζοσπαστικών οργανώσεων», δημοσιοποιήθηκε μετά τα Χριστούγεννα για λόγους αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους χριστιανούς στις γιορτές.
Το Σάββατο ανοίγουν ξανά τα καταστήματα και θα λειτουργήσουν από τις 10:00 μέχρι τις 17:00. Την την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11:00 έως τις 20:00.
Με την αναμενόμενη επίθεση κατά του Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, αλλά και με εκτενείς αναφορές στην ανάγκη μετεκλογικής συναίνεσης, ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας την προεκλογική εκστρατεία ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση στο Σινέ Κεραμεικός.
Με συνοπτικές διαδικασίες (αν και σε όχι ειδυλλιακό εσωκομματικό τοπίο) κινούνται οι προετοιμασίες του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Φεβρουαρίου.

Η αρμόδια επιτροπή για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων βρίσκεται στην ουσία σε συνεχή συνεδρίαση και σύμφωνα με τις εντολές της Κουμουνδούρου, όλες οι τοπικές οργανώσεις του κόμματος θα πρέπει έως την ερχόμενη Πέμπτη να έχουν στείλει τις εισηγήσεις τους για την σύνθεση των ψηφοδελτίων ανά εκλογική περιφέρεια.
Σε μείζον θέμα εξελίσσεται η διασταύρωση της λίστας των επιβατών στο τραγικό πλοίο Norman Atlantic. Πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, αργά το βράδυ της Δευτέρας, έλεγαν ότι οι Ιταλικές αρχές παρά τα αιτήματα «δεν δίνουν στην Ελλάδα ούτε τη λίστα με τους έλληνες που έχουν διασωθεί».

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις» ανέφερε ο εκτελών χρέη εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεφ Ράθκι, απαντώντας σε ερώτηση για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, τη Δευτέρα, όταν ο κ.

Συνεδρίασαν τη Δευτέρα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις, έτσι όπως αυτές διαγράφονται μετά την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
«Αδιανόητο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος να προχωρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου στην ίδρυση νέου κόμματος, προσθέτοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πράξει το αυτονόητο καθήκον του και μπορεί να διαλέξει όποια θέση θέλει στα ψηφοδέλτια του Κινήματος.

Η Ευρώπη και η Ελλάδα της κρίσης ήταν το θέμα της ομιλίας του βουλευτή Θόδωρου Παραστατίδη. Κι όσοι ανέμεναν να τοποθετηθεί επί των πρόσφατων εξελίξεων που τον έφεραν στο επίκεντρο ή μάλλον στο «μάτι του κυκλώνα» μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε λόγω της γνωστής δήλωσης, την οποία ανακάλεσε στη συνέχεια, διαψεύστηκαν.

Η παραίτηση της κ. Βούλας Ποζίδου ανοίγει το δρόμο για τον πρώτο αναπληρωματικό των δημοτικών εκλογών Γιώργο Μπαλάσκα προς το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς. Έτσι ο κ. Μπαλάσκας, δάσκαλος διευθυντής στο Δημ. Σχολείο Επταλόφου, θα ορκιστεί εντός των ημερών και θα καταλάβει τη θέση του Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς.