Με τα όπλα στον ώμο, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης και οι άλλοι οπλαρχηγοί της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 περπατούν μέσα στην πυκνή ομίχλη. Ανάμεσα στα πέτρινα κτίσματα και τις πλαγιές των βουνών, περνούν κάτω από τα τεράστια δέντρα και τα ίχνη τους σβήνουν σιγά σιγά στο τοπίο, στη διαδρομή προς τα λημέρια τους.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Ανακαλύπτοντας τα μυστικά τοπόσημα της Κεντρικής Μακεδονίας μέσα από την «Μηχανή του Χρόνου»
Παραμένει Υπουργός Δικαιοσύνης ο Γιώργος Φλωρίδης. Όλα τα ονόματα της νέας κυβέρνησης
Δεν «άγγιξε» τον κιλκισιώτη πολιτικό, Γιώργο Φλωρίδη, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφάσισε να κρατήσει τον κ. Φλωρίδη στο νέο κυβερνητικό σχήμα και μάλιστα στη θέση που κατείχε, ως Υπουργός Δικαιοσύνης, θεωρώντας επιτυχημένη την πορεία του, με πολλές τομές τον προηγούμενο χρόνο στο χώρο της Δικαιοσύνης.
Αναζήτηση πορείας σε έναν κόσμο που αναδιατάσσεται
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Π. Μπαλωμένος, Πολιτικός Επιστήμονας – Διεθνολόγος, Πρώην Γενικός Διευθυντής - Γενικής Διεύθυνσης, Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ).
Τραγικός απολογισμός στη ΛΔ Κονγκό: Τουλάχιστον 20 στρατιώτες του Μπουρούντι νεκροί σε συγκρούσεις με το M23
Περίπου είκοσι μέλη των ενόπλων δυνάμεων του Μπουρούντι, που πολεμούσαν εναντίον του ένοπλου κινήματος M23 -και του στρατού της Ρουάντας, που το υποστηρίζει- στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων της ΛΔ Κονγκό, σκοτώθηκαν σε μάχες που εκτυλίχτηκαν τη Δευτέρα και την Τρίτη στο ανατολικό τμήμα της χώρας, δήλωσαν χθες Πέμπτη δυο πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου στις πρώτες.
Καταδίκη Ρώσου για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία από φινλανδικό δικαστήριο
Φινλανδικό δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα ότι έκρινε ένοχο έναν Ρώσο για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στην ανατολική Ουκρανία το 2014 και το 2015, καταδικάζοντάς τον σε ισόβια κάθειρξη.
Δραμματική διακοπή ανθρωπιστικής βοήθειας από το WFP στη Μιανμάρ λόγω έλλειψης χρηματοδότησης
Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αναστείλει την παροχή βοήθειας σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους στη Μιανμάρ, μια χώρα που σπαράσσεται από αιματηρό εμφύλιο πόλεμο, λόγω σοβαρών ελλείψεων στη χρηματοδότηση.
Θεσσαλονίκη: Κλείνουν οι δρόμοι την Κυριακή για την πορεία μνήμης στην 82η επέτειο από την αναχώρηση για Άουσβιτς
Την Κυριακή 16 Μαρτίου 2025, θα πραγματοποιηθεί πορεία μνήμης στην Θεσσαλονίκη για την 82η επέτειο από την αναχώρηση του πρώτου συρμού για Άουσβιτς, με διακοπές κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης.
Σημαντικά ευρήματα αναδεικνύουν την αρχαία Αμφίπολη
Το ανασκαφικό έργο στην ακρόπολη της Αμφίπολης, στο κέντρο της αρχαίας φημισμένης πόλης της Μακεδονίας, συνεχίζει να φέρνει στο φως σημαντικά ευρήματα, προσφέροντας ταυτόχρονα στους αρχαιολόγους ενδιαφέροντα στοιχεία για την σύνδεση της αρχαίας πόλης με άλλα σημαντικά διοικητικά και θρησκευτικά κέντρα ανά την Ελλάδα.
Ρυθμίσεις κυκλοφορίας την Κυριακή για την πορεία μνήμης στην επετειακή εκδήλωση για το Άουσβιτς – Μπιρκενάου
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ την Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, λόγω της εκδήλωσης – πορείας μνήμης που θα γίνει στο πλαίσιο της 82ης επετείου από την αναχώρηση του πρώτου συρμού για Άουσβιτς – Μπιρκενάου.