espa pkm

Σάββατο, 18 Απριλίου 2026, 2:57:50 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η Μπόκο Χαράμ είναι μια εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση υπεύθυνη για χιλιάδες σφαγές πολιτών και την απαγωγή περισσοτέρων από 500 γυναικών και κοριτσιών στη διάρκεια της πενταετούς δράσης της στη Νιγηρία. Οταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας ντυμένος σαν μαθητής εισέβαλε σε λύκειο στη Βόρεια Νιγηρία την περασμένη Δευτέρα και πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε στο σακίδιό του, σκοτώνοντας περίπου 50 μαθητές και καθηγητές, οι υποψίες αμέσως έπεσαν στην Μπόκο Χαράμ, που είχε πραγματοποιήσει παρόμοιες επιθέσεις σε αυτή την περιοχή.

Ο Αλεξάντερ Γκρότεντικ, ένας από τους μεγαλύτερους μαθηματικούς του 20ού αιώνα, πέθανε την Πέμπτη σε νοσοκομείο της νότιας Γαλλίας σε ηλικία 86 ετών, ανακοινώθηκε από νοσοκομειακές πηγές.

Κεντρική προσωπικότητα πίσω από τη σύγχρονη άλγεβρα, ο Αλεξάντερ Γκρότεντικ (Alexander Grothendieck) είχε αποσυρθεί στη νοτιο-δυτική Γαλλία και ζούσε απομονωμένος στο χωριό Λασέρ, θέλοντας να κρατηθεί μυστικός ο τόπος διαμονής του.

Το τουρκικό ΕΣΡ προκάλεσε ειρωνικά σχόλια διότι αποφάσισε να αναλύσει πρώτα ενδελεχώς, και μετά να επικρίνει τις λάγνες λεπτομέρειες ενός τηλεοπτικού φιλιού το οποίο περιέγραψε ως «χειλο-αναρρόφηση».

Εξετάζοντας καταγγελίες σχετικά με την επίμαχη σκηνή η οποία προβλήθηκε πρόσφατα στο σίριαλ «Kara Para Ask» (Ξέπλυμα Αγάπης), από το ιδιωτικό κανάλι ATV, ένα μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (RTÜK) επικαλέστηκε το βιβλίο «Η τέχνη του φιλιού» του Αμερικανού συγγραφέα Γουίλιαμ Κέϊν για να περιγράψει τον τύπο του φιλιού.
Mε αφορμή την έναρξη από το Σάββατο των τριήμερων εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου ο υπουργός Δημόσιας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι: «Τρεις ημέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ στους πολίτες και σε όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά κόμματα.
Αθωώθηκαν την Παρασκευή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμπαρούσης και άλλα 10 άτομα, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2012, στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου.
Τεταμένο είναι το κλίμα στην εκπαιδευτική κοινότητα, λόγω του λοκάουτ στα Πανεπιστήμια που αποφάσισαν οι πρυτανικές αρχές και υλοποίησαν σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν καταλήψεις εν όψει της επετείου της 17ης Νοεμβρίου.
Δεν τίθεται θέμα μείωσης των κατώτατων συντάξεων ή αύξησης των ορίων ηλικίας, διαβεβαίωσε τη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας, Αντώνης Μπέζας και τόνισε ότι το ΕΚΑΣ συνεχίζεται να καταβάλλεται κανονικά.

Παράλληλα απέρριψε, κατηγορηματικά, σενάρια περί σύνδεσης των ενσήμων με τις παροχές υγείας, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για κινδυνολογία και καταστροφολογία.
Με την ευκαιρία της έκδοσης του 17ου βιβλίου του, «Παγκόσμια τάξη», ο Χένρι Κίσινγκερ, «ο πιο αμφιλεγόμενος υπουργός Εξωτερικών που είχε ποτέ η Αμερική», έδωσε συνέντευξη στο «Spiegel» στην οποία υποστηρίζει ότι «μας απειλεί το χάος, μέσω της διάδοσης των πυρηνικών και της διασυνοριακής τρομοκρατίας».
Ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες προσοχή! Η Eurostar, η σιδηροδρομική υπηρεσία υψηλής ταχύτητας που συνδέει το Λονδίνο με το Παρίσι και τις Βρυξέλλες μόλις μπήκε στον ανταγωνισμό.

Την Πέμπτη, η εταιρεία παρουσίασε το νέο τρένο της στον σταθμό Σεν Πάνκρας του Λονδίνου, αν και το e320 θα αρχίσει την εμπορική λειτουργία του στα τέλη του 2015.
Αντιμέτωποι με βαρύτατες πειθαρχικές διαδικασίες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, θα έρχονται πλέον δικηγόροι ή δικηγορικές εταιρείες που μετέρχονται συμπεριφορές εισπρακτικών εταιρειών, «πολιορκώντας» με αλλεπάλληλα, αντιδεοντολογικά τηλεφωνήματα οφειλέτες.

Με ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ ομόφωνα αποδοκιμάζει και καταδικάζει τις συγκεκριμένες πρακτικές, κρίνοντας ότι «παρόμοιες συμπεριφορές προσβάλουν το σύνολο του δικηγορικού σώματος και δεν θα είναι ανεκτές».