espa pkm

Σάββατο, 18 Απριλίου 2026, 5:51:48 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Γράφει οΓιώργος Ξενέλης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ  ν. Κιλκίς

 

Εθελοντές  εκπαιδευτικούς που θα δουλεύουν δωρεάν, με αντάλλαγμα πιο πολλά μόρια για ενδεχόμενη μελλοντική πρόσληψη ζητά ο υπουργός  Παιδείας κ. Λοβέρδος.
Τα 1100 κενά εκπαιδευτικών δεν έχουν καλυφθεί ενώ η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει εδώ και δυόμιση μήνες.
Η άποψη για εθελοντική απλήρωτη διδασκαλία ήρθε δυστυχώς  από τον υπουργό Παιδείας. ¨Ένα Υπουργείο που διαμορφώνει την αντίληψη ότι η εργασία μπορεί να παρέχεται δωρεάν.
Πώς θα επιβιώσει αλήθεια ο «εθελοντής» εκπαιδευτικός; Τρώγοντας μόρια;
Οι προτάσεις του Υπουργού Παιδείας φανερώνουν το αδιέξοδο της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής και την επιβολή αυταρχισμού στο χώρο της παιδείας (επιστράτευση, μαθητικές καταλήψεις, διαστρέβλωση της αλήθειας κ.τλ.) Αρχίζουν και μπαίνουν ζητήματα δημοκρατικής διακυβέρνησης του τόπου. Πρέπει να δημιουργηθούν αντιστάσεις εκπαιδευτικών, γονέων, για να μην περάσει η ισοπέδωση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.
Περιμένουμε η κάλυψη των κενών να πραγματοποιηθεί με τις απαραίτητες προσλήψεις αναπληρωτών η διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.

Ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού Παιδείας έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Προσθήκη-Τροπολογία σχετικά με την ρύθμιση χρεών μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών προς χρηματοδοτικούς φορείς κατέθεσαν 15 Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές

«Άνοιξε» σήμερα, Δευτέρα, η περίφημη Τράπεζα Θεμάτων του υπουργείου Παιδείας για τη Β΄ τάξη του Λυκείου, που μπαίνει εφέτος στον ρυθμό της εξεταστικής διαδικασίας με τον νέο θεσμό, τον οποοίο γνωρίζει καλά καθώς εξετάστηκε ήδη αφού ήταν η περυσινή Α΄ Λυκείου που τον «πρωτοδοκίμασε».

Για όλες τις εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική ενημέρωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της Κύπρου, εν όψει και της νέας τριμερούς συνάντησης.

Νέος υφυπουργός Παιδείας ορίστηκε ο βουλευτής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Γεωργαντάς. H απόφαση ελήφθη κατά τη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο κ.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε την Δευτέρα ότι η χώρα του δεν μπορεί να εμφανίζεται πρόθυμη να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ενωση «όπως και να έχει» απαντώντας στον ηγέτη των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ - βασικό πολιτικό του αντίπαλο - ο οποίος νωρίτερα ανέφερε ότι η υπόσχεση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ως προς την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ δημιουργεί αβεβαιότητα για τις επιχειρήσεις.
Ο Πειραιάς ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους 1ους αγώνες σκυταλοδρομίας δρόμου «Βίκος Street Relays» το πρωί της Κυριακής 16 Νοεμβρίου. Ειδικότερα στο Πασαλιμάνι γίνουν αγώνες 4x2.500 μ. και 2x5.000 μ. καθώς και τα Kids Relays με αγώνες 4x100 μ.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγαν γονείς κρατουμένων, αλλά και ένας κρατούμενος, και ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, με την οποία οι φυλακές Δομοκού μετατρέπονται από τύπου Β΄σε τύπου Γ΄(φυλακές υψίστης ασφαλείας).

Την εκτίμηση ότι η τρόικα θα επιστρέψει εγκαίρως στην Αθήνα ώστε να έχουν ολοκληρωθεί όλα μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου και τη συνεδρίαση του Eurogrgoup εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠαΣοK Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Δευτέρας.