espa pkm

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2026, 6:07:31 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Αν διεξάγονταν σήμερα εκλογές στην Ισπανία, το Podemos θα κατακτούσε την πρώτη θέση με 27% των ψήφων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της El Pais.


Σύμφωνα με την εφημερίδα το νεοϊδρυθέν αριστερό πολιτικό κόμμα-κίνημα Podemos («Μπορούμε»), του οποίου ηγείται ο λέκτορας πολιτικής επιστήμης Πάμπλο Ιγκλέσιας, θα βρισκόταν 1,5 μονάδες πάνω από το Ισπανικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) που θα συγκέντρωνε 26,2% και 7 μονάδες πάνω από το Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ), του οποίου η πρόθεση ψήφου πέφτει στο 20%.
Έπειτα από μήνες προεκλογικής εκστρατείας και δαπάνες δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι Αμερικανοί θα εκλέξουν την ερχόμενη Τρίτη το Κογκρέσο που θα ψηφίζει τους νόμους του κράτους για τα δύο τελευταία χρόνια της θητείας του Μπαράκ Ομπάμα στις ενδιάμεσες εκλογές στις οποίες φαβορί είναι οι Ρεπουμπλικάνοι.
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών σημειώθηκε την Κυριακή σε περιοχή του νότιου Ειρηνικού Ωκεανού όπως ανακοίνωσε το γεωφυσικό ινστιτούτου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 140 χιλιομέτρων βορειοανατολικά από τα νησιά Φίτζι και περίπου 300 χιλιόμετρα βόρεια-δυτικά των νησιών Τόνγκα.
Ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες επέκρινε το βράδυ του Σαββάτου εμμέσως την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πίεσε να προτείνει ένα σχέδιο ειρήνευσης με τους Παλαιστίνιους.

Η παρέμβαση του Πέρες έγινε ενώπιον περισσότερων από 10.000 ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί το Τελ Αβίβ με την ευκαιρία της επετείου δολοφονίας του πρωθυπουργού Γιτζάκ Ράμπιν.
Έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν τη συντριβή του SpaceShipTwo της Virgin Galactic, ενός σκάφους σχεδιασμένου για πτήσεις αναψυχής στο όριο του Διαστήματος έχουν ξεκινήσει οι αμερικανικές αρχές.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του οργανισμού για την ασφάλεια των μεταφορών στις ΗΠΑ, Κρίστοφερ Χάρτ, δήλωσε ότι η έρευνα που θα δώσει φως στις συνθήκες του δυστυχήματος μπορεί να διαρκέσει περίπου ένα χρόνο.
Ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες επέκρινε το βράδυ του Σαββάτου εμμέσως την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πίεσε να προτείνει ένα σχέδιο ειρήνευσης με τους Παλαιστίνιους.

Η παρέμβαση του Πέρες έγινε ενώπιον περισσότερων από 10.000 ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί το Τελ Αβίβ με την ευκαιρία της επετείου δολοφονίας του πρωθυπουργού Γιτζάκ Ράμπιν.
Σάββατο, 01 Νοεμβρίου 2014 12:00

25 χρόνια από την πτώση του Τείχους

Οι Γερμανοί δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα εκδηλωτικοί. Η «κουλτούρα του ξεφαντώματος» - το σήμα κατατεθέν των Γάλλων, των Ιταλών ή των Ελλήνων - είναι στη χώρα τους σχετικά περιορισμένη, οι λέξεις «ευδαιμονία» και «ηδονή», ξένες.
Ένας εργαζόμενος των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος προσβλήθηκε από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο κοντά στο Παρίσι για θεραπεία, ανακοίνωσε νωρίς την Κυριακή το γαλλικό υπουργείο Υγείας.

Το Spiegel συναντήθηκε και πήρε συνέντευξη από έναν άντρα, φερόμενο ως μέλος του Ισλαμικού Κράτους που στρατολογεί μαχητές της οργάνωσης των τζιχαντιστών στην Τουρκία.

Το γερμανικό περιοδικό περιγράφει τον Αμπού Σατάρ, ιδεολογικό καθοδηγητή της ISIS ως έναν άντρα γύρω στα 30 που διαθέτει μια μακριά γενειάδα που φτάνει έως το στέρνο του, φορά μια μακριά μαύρη ρόμπα και δεν αφήνει από τα χέρια του Κοράνι.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίσθηκαν σήμερα σε βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο ανατολικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσε αξιωματούχος.

«Καμικάζι βομβιστής ανατίναξε το αυτοκίνητό του σε πολυσύχναστη περιοχή στην περιφέρεια Αζρ σήμερα το απόγευμα», δήλωσε ο Ντιν Μοχάμαντ Νταρουίς, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Λογκάρ.