espa pkm

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2026, 2:16:23 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Μήνυμα ενότητας, συστράτευσης και συσπείρωσης της κεντροδεξιάς θέλησαν να στείλουν χθες οι Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, εν μέσω των αρνητικών δημοσκοπήσεων για τη ΝΔ που υπολείπεται του ΣΥΡΙΖΑ που καταγράφει εδώ και καιρό πρωτιά.

Οι κόκκινες γραμμές απέναντι στην τρόικα, εν όψει της επιστροφής της για την τελική αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, και ο αντικαταστάτης του υπουργού Άμυνας, καθώς ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναλαμβάνει την 1η Νοεμβρίου το χαρτοφυλάκιό του στην Κομισιόν, είναι τα βασικά θέματα στο νέο ραντεβού που θα έχουν την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντ.
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους άφησαν ελεύθερα τους 25 κούρδους μαθητές ενός σχολείου, τα τελευταία από τα 153 παιδιά που είχαν απαγάγει τον περασμένο Μάιο, ανακοίνωσαν ένας Κούρδος αξιωματούχος και μια οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014 08:50

Πώς εκτροχιάστηκε ο καπιταλισμός

Έξι χρόνια μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, η ανάπτυξη στον βιομηχανοποιημένο κόσμο είναι μηδαμινή, ένα ακόμη κραχ φαίνεται πιθανό και το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών συνεχίζει να διευρύνεται. Μπορεί η παγκόσμια οικονομία να επανεφεύρει τον εαυτό της; αναρωτιέται το «Spiegel» σε άρθρο του με τίτλο «Το σύστημα ζόμπι: πώς εκτροχιάστηκε ο καπιταλισμός».
Επίσκεψη, με χαρακτηριστικά… αυτοψίας ως προς τη διαφθορά διενεργούν από κοινού στη χώρα μας μέλη του ΟΟΣΑ και των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να διαπιστώσουν αν και κατά πόσο η ελληνική πολιτεία έχει κάνει πράξη δεσμεύσεις της, έχει υλοποιήσει μέτρα και ενεργοποιεί μηχανισμούς για την καταπολέμηση του φαινομένου.
Μαλλιά, κλωστές, χάντρες, κουμπιά, felt, κόλλες, υφάσματα, κορδέλες, είδη πλεξίματος και ραπτικής, gadgets και νέα προϊόντα, βιβλία και πολλά άλλα σας περιμένουν την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου ως και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, από τις 10.00 ως τις 21.00, στον εκθεσιακό χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ).
Ένας ξεχωριστός ένοικος φιλοξενείται τις τελευταίες μέρες στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «Anima». Πρόκειται για νεαρό χρυσαετό, ο οποίος έχει έντονα λευκιστικά χαρακτηριστικά - λευκισμός είναι μια κατάσταση στην οποία παρατηρείται έλλειψη των χρωστικών και το άτομο είναι εντελώς ή μερικά λευκό.
Η «επέκταση» του οργανωμένου εγκλήματος στην επαρχία προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ. μετά και την εν ψυχρώ δολοφονία ενός 42χρονου ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων σε ενέδρα θανάτου στο κέντρο της Τρίπολης πριν από πέντε ημέρες.
Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014 08:50

Η Aegean αγοράζει νέο στόλο

Σε διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια αεροσκαφών νέας γενιάς θα προχωρήσει η Aegean Airlines, με στόχο να αγοράσει ως και 60 νέα αεροπλάνα τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, οι Αερογραμμές συνεχίζουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της Cyprus Airways, με τη διοίκηση της εταιρείας να ταξιδεύει τις επόμενες ημέρες στη Λευκωσία.
Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014 23:54

Απάντηση Τσαντάκη

Με αφορμή σχόλιο που δημοσιεύθηκε στη στήλη ''Παρασκηνιακός Τύπος'' της έγκριτης εφημερίδας σας (''Πρωινή'' φυλ. 3782 σελ. 16) με τίτλο ''Τα λουλούδια στο δήμο από τους μαθητές'' ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας – Πολιτισμού – Δόμησης & Διαφάνειας
κ. Δημήτρης Τσαντάκης διευκρινίζει τα εξής:
''Η εθελοντική δράση ''Το πρώτο λουλούδι μου ... Από το Εγώ στο Εμείς'', όπως εξηγεί και η θεματολογία του τίτλου, στόχευε στην ενθάρρυνση και ευαισθητοποίηση των μικρών πολιτών του Κιλκίς ώστε  με  εθελοντικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις να βελτιώσουν το περιβάλλον της πόλης μας.
Η δράση δεν έχει μόνο την έννοια της αγοράς ενός εποχιακού φυτού και της φύτευσής του αλλά  σημαίνει και πολλά περισσότερα. Φυτεύοντας το πρώτο λουλούδι τους οι μαθητές της στ' τάξης των δημοτικών σχολείων και του 2ου Γυμνασίου ανέλαβαν τη δέσμευση να προσέχουν και να φροντίζουν το λουλούδι τους. Και μαζί με τους φίλους, γονείς και δημότες, όλοι εμείς, να χαιρόμαστε την ομορφιά αυτής της δημιουργικής ενέργειας και να παραδειγματιζόμαστε. Το κόστος του εποχιακού φυτού είναι 0.50 λεπτά, δηλ. όπως αντιλαμβάνεσθε η δαπάνη του είναι η ελάχιστη δυνατή, έχει όμως μεγάλη  άυλη αξία η δράση.
Εάν κάποιο παιδί δεν είχε χρήματα για την αγορά, είναι αυτονόητο και είχε ειπωθεί άλλωστε, ότι το κόστος θα το αναλάμβανε ο Δήμος Κιλκίς ή ο οικείος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου ή  η Α'Βάθμια και Β' Βαθμια Εκπαίδευση ή ακόμη και χορηγός όπως το φυτώριο ''Σουμέλα'' το οποίο διέθεσε με ευγενική του χορηγία πολλά λουλούδια για τη φύτευση.
Ο Δήμος Κιλκίς, από την πλευρά του, διέθεσε εξειδικευμένο προσωπικό, τεχνογνωσία και σκαπτικά εργαλεία για την πραγματοποίηση των φυτεύσεων.
Συνεπώς, όπως γίνεται σαφές, ο Δήμος Κιλκίς, με την εθελοντική δράση ''Το πρώτο  λουλούδι μου – Από το Εγώ στο Εμείς'' που υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της Α'Βαθμιας και της Β' Βαθμιας Εκπαίδευσης και της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς, δεν επεδίωξαν να επιβαρύνουν οικονομικά τους μικρούς τους δημότες - μαθητές αλλά να τους ωθήσουν σε δημιουργικές εθελοντικές παρεμβάσεις. Αυτό ήταν το νόημα της δράσης η οποία έτυχε της ενθουσιώδους υποδοχής από το σύνολο των δημοτών μας, κάτι που μας ενθαρρύνει να τη συνεχίσουμε, αψηφώντας  τα μεμονωμένα περιστατικά αφαίρεσης φυτών και λουλουδιών των παιδιών από αγνώστους.
Οι αξίες μας, η φιλότιμη προσπάθεια των παιδιών, δε θα επιτρέψουμε να πληγωθούν από μικρότητες. Η κριτική βεβαίως είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη και αξιοποιείται''.
Σ.Σ.: Το είχαμε επισημάνει και στο σχόλιό μας, πως πρόκειται για μια άκρως ενδιαφέρουσα και πολλαπλά χρήσιμη πρωτοβουλία, και για την ομορφιά της πόλης και για τη συμμετοχή των παιδιών. Ομως, όλα όσα επισημαίνει ο κ. Τσαντάκης ισχύουν ακόμη κι αν ο δήμος αγόραζε τα λουλούδια και τα γάντια και τα πρόσφερε στα παιδιά.  Καλόπιστη η κριτική του πατέρα του μαθητή και η επισήμανσή του, καλόπιστη και η... οπτική γωνιά του κ. Τσαντάκη.
Τώρα, για τη μικρότητα και την αθλιότητα κάποιων, να κλέβουν λουλούδια που φυτεύουν τα παιδιά σε σημεία της πόλης, τι να πει κανείς. Είναι τα (άσχημα) σημεία των καιρών!

 

Aντί σχολίου, του Δημήτρη Ιωαννίδη
Στις 13 οκτωβρίου 2014 έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, στο CEDEFOP (Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης) Σ υ ν δ ι ά σ κ ε ψ η, με πρωτοβουλία του γερμανικού Ινστιτούτου FRIEDRICH EBERT STIFTUNG και θέμα: «Από το σχολείο στην εργασία-Η σχέση μεταξύ επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και Απασχόλησης».
Προσκεκλημένοι Έλληνες και ξένοι Επιστήμονες, Καθηγητές και Διευθυντές διαφόρων συναφών υπηρεσιών και Οργανισμών, όπως ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΟΑΕΔ, ΕΒΕΑ κ.ά. Μεγάλος απών από την καθόλα εξαιρετική και με μεγάλη επιτυχία συνδιάσκεψη, ο άμεσα ενδιαφερόμενος, δηλαδή, το Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης. Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας (βλέπετε πόσο βαρύγδουπο τίτλο κουβαλάει)  που ορίστηκε ομιλητής και φαινόταν στο Πρόγραμμα
Όχι μόνο δεν παρέστη προφασιζόμενος κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή «κώλυμα», αλλά, δεν φρόντισε καν να αντικατασταθεί από κάποιον άλλο εκπρόσωπο με αποτέλεσμα να αφήσει έκθετο το Υπουργείο και προφανώς τον ίδιο τον Υπουργό, αφήνοντας τη χειρότερη των εντυπώσεων στους συμμετέχοντες.( Δεν γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρει το όνομά του, ας το βρει ο Λοβέρδος αν ενδιαφέρεται.)
Αυτό είναι το υπουργείο στο οποίο επαγγέλλεσθε Μεταρρυθμίσεις και Αξιοκρατία Κύριε Λοβέρδο; Έτσι, θέλετε με τέτοιους εκπροσώπους σας, να σας εμπιστευτεί ο Ελληνικός Λαός; Από λόγια και «φούμαρα» έχει χορτάσει ο ελληνικός Λαός. Φτάνει πια απαιτεί αξιοκρατία και υπευθυνότητα παντού.