espa pkm

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2026, 6:27:07 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τις περισσότερες έδρες στο Κοινοβούλιο της Τυνησίας απέσπασε το κοσμικό κόμμα Νίντα Τούνις, με το μέχρι πρότινος κυρίαρχο κόμμα των μετριοπαθών ισλαμιστών της Ενάχντα να γλιστρά στη δεύτερη θέση. Το Νίντα Τούνις -που έχει δεσμούς και με το καθεστώς που ανέτρεψε η «Αραβική Άνοιξη»- πρέπει να ξεκινήσει συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.
Έξι χρόνια μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, η ανάπτυξη στον βιομηχανοποιημένο κόσμο είναι μηδαμινή, ένα ακόμη κραχ φαίνεται πιθανό και το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών συνεχίζει να διευρύνεται. Μπορεί η παγκόσμια οικονομία να επανεφεύρει τον εαυτό της; αναρωτιέται το «Spiegel» σε άρθρο του με τίτλο «Το σύστημα ζόμπι: πώς εκτροχιάστηκε ο καπιταλισμός».
Το πτυχίο πανεπιστημίου φαίνεται πως συνδέεται με την συσσώρευση πλούτου, αφού σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα οι περισσότεροι πολυεκατομμυριούχοι του πλανήτη έχουν τουλάχιστον ένα.

Η έρευνα έγινε από την ελβετική τράπεζα UBS και την εταιρεία παροχής συμβουλών σε επιχειρήσεις Wealth-X,η οποία έχει έδρα τη Σιγκαπούρη.

Μήνυμα ενότητας, συστράτευσης και συσπείρωσης της κεντροδεξιάς θέλησαν να στείλουν χθες οι Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, εν μέσω των αρνητικών δημοσκοπήσεων για τη ΝΔ που υπολείπεται του ΣΥΡΙΖΑ που καταγράφει εδώ και καιρό πρωτιά.

Οι κόκκινες γραμμές απέναντι στην τρόικα, εν όψει της επιστροφής της για την τελική αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, και ο αντικαταστάτης του υπουργού Άμυνας, καθώς ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναλαμβάνει την 1η Νοεμβρίου το χαρτοφυλάκιό του στην Κομισιόν, είναι τα βασικά θέματα στο νέο ραντεβού που θα έχουν την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντ.
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους άφησαν ελεύθερα τους 25 κούρδους μαθητές ενός σχολείου, τα τελευταία από τα 153 παιδιά που είχαν απαγάγει τον περασμένο Μάιο, ανακοίνωσαν ένας Κούρδος αξιωματούχος και μια οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014 08:50

Πώς εκτροχιάστηκε ο καπιταλισμός

Έξι χρόνια μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, η ανάπτυξη στον βιομηχανοποιημένο κόσμο είναι μηδαμινή, ένα ακόμη κραχ φαίνεται πιθανό και το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών συνεχίζει να διευρύνεται. Μπορεί η παγκόσμια οικονομία να επανεφεύρει τον εαυτό της; αναρωτιέται το «Spiegel» σε άρθρο του με τίτλο «Το σύστημα ζόμπι: πώς εκτροχιάστηκε ο καπιταλισμός».
Επίσκεψη, με χαρακτηριστικά… αυτοψίας ως προς τη διαφθορά διενεργούν από κοινού στη χώρα μας μέλη του ΟΟΣΑ και των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να διαπιστώσουν αν και κατά πόσο η ελληνική πολιτεία έχει κάνει πράξη δεσμεύσεις της, έχει υλοποιήσει μέτρα και ενεργοποιεί μηχανισμούς για την καταπολέμηση του φαινομένου.
Μαλλιά, κλωστές, χάντρες, κουμπιά, felt, κόλλες, υφάσματα, κορδέλες, είδη πλεξίματος και ραπτικής, gadgets και νέα προϊόντα, βιβλία και πολλά άλλα σας περιμένουν την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου ως και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, από τις 10.00 ως τις 21.00, στον εκθεσιακό χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ).
Ένας ξεχωριστός ένοικος φιλοξενείται τις τελευταίες μέρες στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «Anima». Πρόκειται για νεαρό χρυσαετό, ο οποίος έχει έντονα λευκιστικά χαρακτηριστικά - λευκισμός είναι μια κατάσταση στην οποία παρατηρείται έλλειψη των χρωστικών και το άτομο είναι εντελώς ή μερικά λευκό.