espa pkm

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2026, 8:13:33 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ συνδικαλιστική παράταξη των εφοριακών του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ του νομού Αττικής και Κυκλάδων ανεδείχθη πρώτη δύναμη στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των αντιπροσώπων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ, οι οποίες ολοκληρώθηκαν χθες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

«Κόβονται», τροποποιούνται και συγχωνεύονται μία σειρά από λεωφορειακές γραμμές των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, σε μία πρώτη εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης των μέσων μεταφοράς της πρωτεύουσας, που, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, έχει ως στόχο συχνότερα δρομολόγια, μεγαλύτερη αξιοπιστία και ταχύτερη σύνδεση των οδικών μέσων με τους σταθμούς του Μετρό.
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση απεγκλωβισμού μιας γυναίκας από συρμό του τραμ, που την παρέσυρε.

Το περιστατικό συνέβη στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του πάρκου Φλοίσβου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η γυναίκα είναι νεκρή.
Κατηγορηματικός στο θέμα της απόλυσης των υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν παράνομα στους δήμους εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ωστόσο, μιλώντας στον Σκαϊ, δήλωσε έτοιμος να συζητήσει η επίπτωση στον υπάλληλο να εξαντλείται με την απομάκρυνσή του από το Δημόσιο, χωρίς επιστροφή των αποδοχών.
Εξιτήριο από το νοσοκομείο των Βρυξελλών αναμένεται να πάρει την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο, Βίκτωρα Παπαδόπουλο.

Όπως δήλωσε στο ΡΙΚ ο κ.
Σε συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 40% έως το 2030 σε σχέση με τα επίπεδα του 1990 κατέληξαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.
Μετά τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος όρισε «τσάρο» στο συντομισμό της δράσης των ΗΠΑ κατά του Έμπολα, και η ΕΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε ανάλογο μέτρο.

Όπως ανακοίνωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, το συντονισμό της δράσης της ΕΕ κατά του ιού αναλαμβάνει ο κύπριος επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης.
Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, από και προς τα αστικά κέντρα, ενόψει του φετινού εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας (24/10), η αναγκαιότητα της σωστής διατροφής και άσκησης επανέρχονται δυναμικά στο προσκήνιο, για ανθρώπους όλων των ηλικιών, αλλά κυρίως για τα Ελληνόπουλα που χαρακτηρίζονται από τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη.
Ολα δείχνουν ότι θα είναι μια κλασική και αμφίρροπη αναμέτρηση μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς - ανάμεσα στην πρόεδρο Ντίλμα Ρούσεφ και στον συντηρητικό υποψήφιο Αέσιο Νέβες. Και το «καλάθι της νοικοκυράς», το διάσημο κοινωνικό πρόγραμμα «Bolsa Familia», ίσως κρίνει τον δεύτερο γύρο στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής.