espa pkm

Κυριακή, 12 Απριλίου 2026, 4:05:26 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, πέτυχαν την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι, τη σύλληψη ενός 50χρονου ημεδαπού,

Στο Λύκειο Γουμένισσας βρέθηκαν τα στελέχη της Πυροσβεστικής Γουμένισσας, ευτυχώς όχι για την κατάσβεση κάποιας πυρκαγιάς ή για τη διάσωση μαθητή, αλλά για ομιλία-ενημέρωση των νέων μας.

Η οικολόγος Μαρίνα Σίλβα, η οποία αναδείχθηκε σε ρυθμιστή των προεδρικών εκλογών έχοντας κατακτήσει την τρίτη θέση στις κάλπες του πρώτου γύρου, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να στηρίξει στην τελική μάχη τον σοσιαλδημοκράτη Αέσιους Νέβες και όχι την απερχόμενη πρόεδρο Ντίλμα Ρουσέφ, η οποία διεκδικεί την επανεκλογή της.
Εργαζόμενος στο Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο του Ντάλας, όπου νοσηλευόταν ο τεξανός Τόμας Ντάνκαν που πέθανε από τον ιό Έμπολα, βρέθηκε κι αυτός θετικός στον ιό.

Ο δεύτερος ασθενής εκδήλωσε χαμηλό πυρετό το βράδυ της Παρασκευής, απομονώθηκε και υποβλήθηκε στις πρώτες εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν την ύπαρξη του ιού.
Τρεις γερμανοί φωτορεπόρτερ συνελήφθησαν στην Τουρκία ενώ κάλυπταν τις ταραχές στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας, όπως ανέφεραν πηγές προσκείμενες σε αυτούς.

Άλλοι δύο ξένοι δημοσιογράφοι, οι εθνικότητες των οποίων δεν έχουν διευκρινιστεί, συνελήφθησαν επίσης από τις τουρκικές αρχές, σύμφωνα με φίλους τους που εργάζονται για την απελευθέρωσή τους.
Σε κλίμα κοινωνικής δυσαρέσκειας για τα οικονομικά προβλήματα, την ανεργία, την εκτεταμένη διαφθορά και τη στασιμότητα στην πορεία προσέγγισης με την Ευρωπαϊκή Ένωση ψηφίζουν την Κυριακή οι πολίτες στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη σχεδόν 20 χρόνια μετά τον καταστροφικό εμφύλιο.
Η αυξημένη, επταμελής σύνθεση του Ε' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 3354/2014 απόφασή της υπογραμμίζει ότι «τα αυθαίρετα κτίσματα ανεγειρόμενα εν μέρει ή εν όλω εντός του αιγιαλού ή εντός της θάλασσας, κατεδαφίζονται υποχρεωτικώς».
Ανταπέδωσε τις βολές στον ΣΥΡΙΖΑ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, τονίζοντας ότι μετά τη «δεινή ήττα του στη Βουλή αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί», ενώ παράλληλα «συνεχίζει την απειλητικά υπονομευτική τακτική του».
Ο ιδρυτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων (Μ5Σ) Μπέπε Γκρίλο ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αρχίσει να συλλέγει άμεσα υπογραφές για να ζητήσει την προκήρυξη δημοψηφίσματος με στόχο την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία που δεν θα έχει την έγκρισή του και θα υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας και του λαού της» επαναλαμβάνει σε σχόλιο του την Κυριακή το Γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.