espa pkm

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, 8:52:52 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σχετικά με δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστολογίων περί ασυμβίβαστου της ιδιότητος του Πρυτάνεως με αυτήν του Προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, ο πρόεδρος του Συμβουλίου, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης επισημαίνει τα κάτωθι:
Την πρόθεσή της να καταθέσει τροπολογία, που θα προβλέπει μείωση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων κατά 30%, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Σκοπός, όπως είπε η κ.

«Αν και υπάρχει πάντα λόγος για να γιορτάσουμε την ανατροπή ενός δικτάτορα, η έκβαση του πολέμου στο Ιράκ και η άνοδος του Ισλαμικού Κράτους έχουν δείξει με φρικτό τρόπο ότι η εναλλακτική λύση μπορεί να είναι ακόμη χειρότερη», γράφει η Γερμανίδα δημοσιογράφος Κριστιάνε Χόφμαν σε άρθρο γνώμης στο Spiegel.
Επιδείνωση έχει παρουσιάσει η κατάσταση της υγείας της 44χρονης νοσηλεύτριας Τερέσα Ρομέρο, πρώτου κρούσματος του ιού Έμπολα στην Ευρώπη, βάσει ανακοίνωσης του νοσοκομείου Λα Πας-Κάρλος ΙΙΙ στη Μαδρίτη.

«Η κατάσταση της υγείας της έχει επιδεινωθεί, αλλά δεν μπορώ να δώσω περισσότερες πληροφορίες εξαιτίας της επιθυμίας που έχει εκφράσει η ασθενής»
δήλωσε η Γιολάντα Φλόρες, αξιωματούχος του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται η Τερέσα Ρομέρο.
Θετικά αποτιμά το υπουργείο Εσωτερικών την πορεία του προγράμματος για την εθελοντική κινητικότητα στους ΟΤΑ, αφού μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου είχαν ενταχθεί σε αυτό 2827 υπάλληλοι στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Ενώπιον του ανακριτή Βέροιας οδηγείται σήμερα, Πέμπτη, ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας που προκάλεσε την πολύνεκρη καραμπόλα στην Εγνατία Οδό. Ο 39χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση σωματικής βλάβης κατά συρροή.
Συνεχίζεται η αναστάτωση στα ιδιωτικά σχολεία λόγω του σοβαρού ζητήματος που έχει προκύψει με τη φορολόγηση της έκπτωσης στα δίδακτρα των παιδιών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Σήμερα Πέμπτη αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) επισκέφθηκε για να διαμαρτυρηθεί το γραφείο της Γενικής Γραμματέως Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, αλλά όπως καταγγέλουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, έγιναν αποδέκτες απαξιωτικής συμπεριφοράς.
Την επιστροφή του στην ΝΔ ανακοίνωσε ο διαγραφείς κ. Ν. Κακλαμάνης. «Βλέποντας την ανταπόκριση όλων των ιστορικών στελεχών της ΝΔ στο προσκλητήριο ενότητας του Προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, κατάλαβα ότι δεν δικαιούμαι να είμαι απών», δήλωσε.

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της περιφερειάρχη Αττικής κυρίας Ρένας Δούρου επιφύλαξε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αργ. Ντινόπουλος κατά την συζήτηση στην Βουλή επί της πρότασης παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Για ανάκριση καλεί ολλανδική εισαγγελία τον Χερτ Βίλντερς, αρχηγό του αντιμεταναστευτικού κόμματος PVV, θεωρώντας τον ύποπτο υποκίνησης φυλετικού μίσους για σχόλιά του κατά των Μαροκινών.

«Θεωρείται ύποπτος για τη διατύπωση υβριστικών δηλώσεων κατά τμήματος του πληθυσμό με βάση τη φυλή και για υποκίνηση μίσους και διακριτικής μεταχείρισης» ανακοίνωσε η εισαγγελία.