espa pkm

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2026, 8:40:08 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Γράφει o Ευάγγελος Μαυρογόνατος.

 

Ας μείνει στην μνήμη μας ως ένα θεατρικό έργο,  η δε απονενοημένη ενέργεια του,  παράδειγμα προς αποφυγή.

Η κυβέρνηση ψήφισε τελικά τη συμφωνία Mercosur, γυρίζοντας την πλάτη στην ελληνική παραγωγή, την ώρα που σοβαρά ευρωπαϊκά κράτη όπως είναι η Γαλλία, Πολωνία, Αυστρία, Ιρλανδία την καταψήφισαν, αναγνωρίζοντας τον υπαρκτό κίνδυνο για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τη διατροφική ασφάλεια. Ακόμη και το Βέλγιο επέλεξε την αποχή, στέλνοντας μήνυμα επιφύλαξης.

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν στρατιωτικές επιθέσεις στη Συρία κατά του Ισλαμικού Κράτους, εν μέσω αναταραχών και αντεπίθεσης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν μέσω της Κεντρικής Διοίκησης (CENTCOM) την εκτέλεση επιθέσεων εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, προσδιορίζοντας αυτές τις στρατιωτικές ενέργειες ως επιθέσεις μεγάλης κλίμακας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι το Ιράν «λαχταρά την ελευθερία» και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «είναι έτοιμες να βοηθήσουν», καθώς το κίνημα διαμαρτυρίας κατά του καθεστώτος κερδίζει έδαφος στη χώρα, εγείροντας φόβους για μια βίαιη καταστολή.

Μια γυναίκα 45 ετών τραυματίστηκε στο κεφάλι και τον αυχένα, σε εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν αποκολλήθηκε σημαντικό τμήμα της οροφής καταστήματος. Όπως έγινε γνωστό, η ίδια έχει τις αισθήσεις της ενώ μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Ο Δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει τον κολυμβητικό περίπατο «Παλίρροια» με σκοπό την προώθηση της άσκησης και της σωματικής ευεξίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στην Πλαζ Αρετσούς, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν ελεύθερα, σύμφωνα με τον προσωπικό τους ρυθμό.

Ο Πιερικός Αρχέλαος επικράτησε με 58-29 του Αετού Κιλκίς, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, σε αγώνα για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος νεανίδων της ΕΚΑΣΚΕΜ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που αποσκοπεί στην προστασία των εσόδων από την πώληση πετρελαίου της Βενεζουέλας που τηρούνται σε λογαριασμούς του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών, από «κατάσχεση ή δικαστική διαδικασία», ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Είκοσι εννέα άτομα που συμμετείχαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ομοσπονδιακής υπηρεσίας μετανάστευσης στη Μινεάπολη συνελήφθησαν από την αστυνομία, δήλωσε ο δήμαρχος Τζέικομπ Φρέι σε συνέντευξη Τύπου.

Οι ιρανικές αρχές άφησαν σήμερα να εννοηθεί ότι μπορεί να εντείνουν την καταστολή των μεγαλύτερων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων εδώ και χρόνια, με τους Φρουρούς της Επανάστασης να αποδίδουν το κύμα της λαϊκής οργής σε τρομοκράτες.