espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 1:46:15 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, το πρωί της Τετάρτης, η επέμβαση αγγειοπλαστικής, στην οποία υποβλήθηκε ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Ο τέως δήμαρχος μεταφέρθηκε τη Δευτέρα, με πόνο στο στήθος, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, από τις φυλακές των Διαβατών, όπου εκτίει ποινή για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Με στρατιωτικές τιμές κηδεύτηκαν το απόγευμα της Τετάρτης οι τρεις άτυχοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν την Τρίτη, όταν εξερράγη όλμος κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης βολής με βαριά όπλα στην 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών.
Σοβαρή εξακολουθεί να είναι η κατάσταση της υγείας της 18χρονης που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ μετά το πολύνεκρο δυστύχημα που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στην Εγνατία Οδό (στον κόμβο Βέροιας).

Όπως ανέφερε ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης, η κατάσταση της υγείας των άλλων δυο σοβαρά τραυματισμένων, ενός 22χρονου και ενός 64χρονου παρουσίασε βελτίωση.
Δραματική αύξηση της ροής προσφύγων στο ανατολικό Αιγαίο το 2014: μέχρι τέλος Αυγούστου 22.089 άτομα πέρασαν στην Ελλάδα από τη θάλασσα (αύξηση 223,22% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013). Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί, κυρίως στο βορειοανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα.

Σοβαρό τεστ για όλους όσους έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της, αλλά και για την ίδια τη Λευκωσία αποτελεί η σοβαρή τουρκική πρόκληση με τη δέσμευση περιοχών μέσω NAVTEX ακόμη και στο νότιο τμήμα της Κύπρου.

Οι έξι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό ζήτησαν άδεια να τους επιτραπεί να παρακολουθήσουν την τριήμερη συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλύπτει τη Λευκωσία στο θέμα της πρόσφατης πρόκλησης της Τουρκίας να δεσμεύσει περιοχές εντός της κυπριακής ΑΟΖ για έρευνες υδρογονανθράκων, αποφεύγοντας όμως κατά την πάγια τακτική της «να τραβήξει πολύ το αυτί» της Άγκυρας.

Υπέρ της κοστολόγησης των προγραμμάτων των κομμάτων από το Γραφείο του Προϋπολογισμού του Κράτους τάσσεται ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Με αφορμή την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Γραφείου Προϋπολογισμού και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο έργο που παράγει το Γραφείο, τονίζοντας ότι διαθέτει «αυτονομία και ανεξαρτησία γνώμης, καθαρά επιστημονική, οικονομική, είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε δεν αρέσει».

«Aυτό που έγινε στην ΑΟΖ, συνιστά παραβίαση και συνεπώς πρέπει να ασκηθεί πίεση προς την Τουρκία» ανέφερε ο αμερικανός βουλευτής Γκας Μπιλιράκης έπειτα από συνάντηση με έλληνες βουλευτές, την Τετάρτη. Η ελληνική πλευρά -τα προεδρεία και μέλη των Διαρκών Επιτροπών Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου- εξέφρασε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της συνάντησης.

Κοντεύουν τις 200.000 οι υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί στην Ισπανία για να αποτραπεί η θανάτωση του σκύλου της νοσηλεύτριας, η οποία βγήκε θετική στον ιό Έμπολα και του συζύγου της, που επίσης νοσηλεύεται με ύποπτα συμπτώματα.