espa pkm

Κυριακή, 12 Απριλίου 2026, 5:19:02 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Απόρρητα κυβερνητικά έγγραφα που πρόσφατα αποχαρακτηρίσθηκαν, αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο και δημοσιεύονται και σε βιβλίο, αποκαλύπτουν ότι το 1976, ο τότε υπουργός Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ είχε εισηγηθεί στον πρόεδρο Φορντ να επιτεθούν οι ΗΠΑ στην Κούβα.
Ενώ οι εκρήξεις και τα νέα θύματα στην ανατολική Ουκρανία θέτουν σε κίνδυνο την εκεχειρία, η γερμανίδα καγκελάριος καλεί τον ρώσο πρόεδρο να «ασκήσει την επιρροή του» στους φιλορώσους ενόπλους στην κατεύθυνση της άμβλυνσης της έντασης.
Το κόστος κατασκευής των οδικών υποδομών στην Ελλάδα δεν είναι υπέρογκο σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά αντίθετα είναι ιδιαίτερα χαμηλό σε σύγκριση με ό,τι συμβαίνει στην Ευρώπη, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών.
Την παραίτησή του υπέβαλε την Τετάρτη στην πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας Χουάν Κάρλος Φάμπρεγκα.

Η παραίτησή του έγινε δεκτή και, σύμφωνα με εκπρόσωπο της προεδρίας, τον Φάμπρεγκα θα αντικαταστήσει ο επικεφαλής της επιτροπής κεφαλαιαγοράς της Αργεντινής Αλεχάντρο Βανόλι.
Η κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία προσφέρει μεν μια ευκαιρία, αλλά η Ρωσία εξακολουθεί να έχει την δυνατότητα να αποσταθεροποιήσει τη χώρα, δήλωσε ο νέος γγ του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Η εκεχειρία στην Ουκρανία προσφέρει μια ευκαιρία, αλλά η Ρωσία διατηρεί την δυνατότητα να αποσταθεροποιήσει την Ουκρανία.
Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2014 09:50

Ενας οικονομολόγος στο τιμόνι του ΝΑΤΟ

Τρεις φορές πρωθυπουργός ήδη στα 55 του, βετεράνος Σοσιαλδημοκράτης από την Νορβηγία, σύμμαχος της Ανγκελα Μέρκελ, και διαλλακτικός με την Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν. Αυτός είναι, με λίγα λόγια, ο 13ος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.
Κάποτε ήταν η τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη του κόσμου. Σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του άλλοτε πυθμένα της είναι τοξική έρημος ανάμεσα σε δύο πρώην σοβιετικά κράτη, το Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν. Πρόκειται για τη λίμνη Αράλη, που στο παρελθόν την αποκαλούσαν και «εσωτερική θάλασσα» λόγω του τεράστιου μεγέθους της.
Δακρυγόνα, σπρέι πιπεριού, οργισμένα συνθήματα, πλήθη που συγκρούονται άγρια με τα ΜΑΤ... Κόσμος που έχει βγει στους δρόμους απαιτώντας περισσότερη δημοκρατία και λιγότερη καταπίεση. Αυτά τα βλέπουμε παντού. Αλλά οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ έχουν έναν εντελώς δικό τους χαρακτήρα - και μερικά παράδοξα που συμβαίνουν μόνο εκεί.
Αναγκαστήκαμε να περπατήσουμε ένα γεμάτο μισάωρο, σε ένα στενό δρομάκι, ανάμεσα σε ψηλά χόρτα και, παρά τον ανελέητο ήλιο, ενίοτε μέσα στη λάσπη για να φθάσουμε επιτέλους στο σημείο όπου βρισκόταν το στρατόπεδο συγκέντρωσης Ρομά στο Λέτι, μια ώρα από την Πράγα.
Συναγερμό εκπαιδευτικής εκστρατείας σημαίνουν το υπουργείο Παιδείας με το Φεστιβάλ Ικαρίας για το σχολικό έτος 2014-15, διοργανώνοντας τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ένας μύθος για κάθε μαθητή». Στόχος της κινητοποίησης είναι 100.000 μαθητές της Γ' Γυμνασίου να έρθουν σε επαφή με τον… μύθο του τόπου τους.