espa pkm

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2026, 11:30:36 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Απάντηση σε υψηλούς τόνους έδωσε στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, σχολιάζοντας την απουσία του περιφερειάρχη από την εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ, στη Χαλκιδική, αλλά τις δηλώσεις του για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σκληραίνει η στάση της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και ειδικά κατά του Αριστερού Ρεύματος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και εκ των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα κ.
Xοντραίνει ακόμα περισσότερο η κόντρα της κυβέρνησης της Αργεντινής με τον αμερικανό δικαστή που δικαίωσε τα κερδοσκοπικά funds. Λίγο πριν την 30ή Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία η χώρα οφείλει να καταβάλει μία ακόμα δόση στους (ήδη απλήρωτους) κατόχους «κουρεμένων» ομολόγων, ο 84χρονος Τομάς Γκριέσα έβαλε την Αργεντινή σε καθεστώς απείθειας.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η κυβέρνηση τη νότια Γαλλία, περιοχές της οποίας έχουν πληγεί από πλημμύρες εξαιτίας των οποίων χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα σε καταφύγια.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL ότι περίπου 60 περιοχές στο διαμέρισμα του Ερό, κοντά στα ισπανικά σύνορα, θα λάβουν αποζημίωση για τις καταστροφές που έχουν σημειωθεί.
Ένας ηλικιωμένος έχασε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη, όταν κατά την αναμονή του σε υποκατάστημα τράπεζας -για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ- αισθάνθηκε δυσφορία και αφού μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, εξέπνευσε.
Ξεκινούν το πρωί της Τρίτης οι διαδικασίες κατεδάφισης του καταυλισμού των Ρομά στο Χαλάνδρι, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν πέντε ημέρες.

Η μετεγκατάσταση των Ρομά στην περιοχή «Πεύκο Πολίτη» στα Μέγαρα έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα εμφανιστεί το μεσημέρι της Τρίτης 30 Σεπτεμβρίου (στις 14.30 ώρα Ελλάδος) ενώπιον της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να περάσει την ακρόασή του για τη θέση του επιτρόπου για τη Μετανάστευση και τις Εσωτερικές Υποθέσεις.

Γνωστές έγιναν, πριν από λίγο, οι παραιτήσεις του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, καθώς των Γραμματέων Επικοινωνίας, Γιάννη Παναγιωτόπουλου και Ανδρέα Κατσανιώτη.

Οι Γενικοί Γραμματείς παραιτήθηκαν, για να μην έχουν πρόβλημα εκλογιμότητας στις επόμενες εθνικές εκλογές, καθώς ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να υποβάλουν την παραίτησή τους 18 μήνες νωρίτερα.
Στην καταγγελία ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καταστρατηγεί διάταξη, σύμφωνα με την οποία ο υπολογισμός των συντάξεων για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου υπολογίζεται με βάση το μέσο όρο των αποδοχών του συνταξιοδοτούμενου τα τελευταία πέντε έτη, προχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Αλέξης Μητρόπουλος και Δημήτρης Στρατούλης με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» βρίσκεται η δικομματική κυβέρνηση και συνεχείς είναι οι συσκέψεις ενόψει της έλευσης της τρόικας και της έναρξης της διαπραγμάτευσης, η οποία είναι η πιο δύσκολη και πιο σημαντική των τελευταίων μηνών.