espa pkm

Σάββατο, 16 Μαΐου 2026, 7:47:18 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σοκ και απέραντη θλίψη στην κοινωνία του Κιλκίς που αποχαιρετά τον Θωμά Μαρκόπουλο, έναν νέο άνθρωπο γεμάτο χαμόγελο, με μεγάλη αγάπη για τη δημοσιογραφία και τον τόπο του.
Ο Θωμάς έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης, σε ηλικία μόλις 34 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, τους φίλους, τους συνεργάτες του και ολόκληρη την κοινωνία του Κιλκίς.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι, παρά τις πολλές συζητήσεις για τις δυνατότητες των αμερικανορωσικών σχέσεων, στην πραγματικότητα «δεν συμβαίνει τίποτα».

Με την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε επαναφέρει τον διάλογο με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, υποσχόμενος να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, κάτι που δεν έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα.

Σήμερα, ο βασιλιάς Κάρολος θα απευθυνθεί στο βρετανικό κοινοβούλιο για να ανακοινώσει το νομοθετικό πρόγραμμα της κυβέρνησης Στάρμερ για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο. Στην ομιλία του, γνωστή ως King’s Speech, ο μονάρχης θα σηματοδοτήσει την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής συνόδου, παρουσιάζοντας πάνω από 35 νομοσχέδια.

Η Ισπανία προγραμματίζει την εφαρμογή νέων κανόνων για την ασφάλεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ), παρά τις έντονες πιέσεις από την τεχνολογική βιομηχανία, όπως δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού Όσκαρ Λόπες στο Reuters.

Δεν μεγάλωσα μέσα σε μια απλή οικογένεια· μεγάλωσα μέσα σε μια διαρκή συνομιλία με την ιστορία. Με αυτά τα λόγια, η Ελέν-Υβόν Μεϊνό (Hélène-Yvonne Meynaud) περιγράφει την οικογενειακή της ζωή, που ήταν γεμάτη πολιτική δράση και ιδέες.

Η κατάσταση για τις ροδακινοκαλλιέργειες στη Βόρεια Ελλάδα είναι ανησυχητική, καθώς το φαινόμενο των «ξερών κλαδιών» επεκτείνεται από την Πέλλα μέχρι τον Έβρο, προκαλώντας σοβαρές ανησυχίες στους παραγωγούς σχετικά με την παραγωγή συμπύρηνου ροδάκινου.

Η απομάκρυνση του παλιού και άχρηστου σιδηροδρομικού υλικού, όπως είναι τα εγκαταλελειμμένα βαγόνια στις ράγες της δυτικής Θεσσαλονίκης, αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για την περιοχή, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών.

Η Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε χθες τη γνωμοδότηση για το νέο πρόγραμμα Erasmus+ 2028-2034, με 41 ψήφους υπέρ, 1 κατά και 11 αποχές.

Το φιλόδοξο σχέδιο του αμερικανού προεδρου Ντόναλντ Τραμπ για ένα ολοκληρωμένο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, γνωστό ως «Χρυσός Θόλος», ενδέχεται να απαιτήσει πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια τα επόμενα 20 χρόνια, σύμφωνα με έκθεση της υπηρεσίας προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO) που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα.

Στις 20 Φεβρουαρίου, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα επισκεφθεί το Πεκίνο τον επόμενο μήνα για να συναντηθεί με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ.