espa pkm

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2026, 12:58:04 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ένας άνδρας, κρατώντας αλυσοπρίονο και μαχαίρι, εμφανίστηκε το απόγευμα της Κυριακής έξω από κατοικία οικογένειας στην περιοχή του Δρυμού, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις η μητέρα αντίκρισε τον άνδρα με το αλυσοπρίονο, κλειδώθηκε μέσα στο σπίτι μαζί με τα ανήλικα παιδιά της.

Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου στην Αρετσού Θεσσαλονίκης, όταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος φέρεται να αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Στο Σουδάν, τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δύο επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιφέρεια του Κορντοφάν, που αποτελεί ένα από τα πιο αιματηρά μέτωπα του πολέμου.

Οι διαπραγματεύσεις και οι ανταλλαγές μηνυμάτων με τις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζονται, όπως δήλωσε σήμερα ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί σε κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν θα έπρεπε να δίνουμε σημασία στις εικασίες και δεν μπορούμε να κρίνουμε τις συνομιλίες μέχρι να έχουμε ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα, πρόσθεσε ο Αραγτσί.

Στη Χερσώνα, ένα παιδί σκοτώθηκε σήμερα από πλήγμα ουκρανικού drone που έπληξε κατοικία σε κατεχόμενη περιοχή, σύμφωνα με ανακοινώσεις των τοπικών φιλορωσικών αρχών.

Επιπλέον, μια 50χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της και άλλα τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τα δύο σοβαρά, από ρωσική επίθεση στο Νικόπολ, στην περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης Ολεξάντρ Γκάνζα.

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 12 ακόμη τραυματίστηκαν σήμερα από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα σε ένα καφενείο γεμάτο κόσμο στη Γάζα, όπως ανέφεραν υγειονομικοί αξιωματούχοι.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από την ισραηλινή πλευρά.

Το Εργατικό κόμμα της Μάλτας, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Ρόμπερτ Αμπέλα, κατέκτησε τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν το Σάββατο, εξασφαλίζοντας μια τέταρτη συνεχόμενη θητεία. Οι πρόωρες εκλογές προκηρύχθηκαν λόγω των γεωπολιτικών αναταράξεων που επηρεάζουν τη χώρα.

Στη βόρεια Μιανμάρ, μια φονική έκρηξη προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, σε μια περιοχή που ελέγχεται από αντάρτες. Οι αντάρτες ισχυρίζονται ότι επρόκειτο για ατύχημα λόγω λάθους πυροδότησης εκρηκτικών μηχανισμών.

Σημαντική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προγραμματίζεται για το απόγευμα της Δευτέρας, προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση στον Λίβανο, έπειτα από το αίτημα που υπέβαλε η Γαλλία.

Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Δρυμό Θεσσαλονίκης, όταν ένας άνδρας κρατούσε αλυσοπρίονο έξω από το σπίτι μιας οικογένειας. Οι κάτοικοι της περιοχής, ανησυχώντας για την κατάσταση, ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία έσπευσε άμεσα στο σημείο με ισχυρές δυνάμεις.