espa pkm

Τρίτη, 14 Απριλίου 2026, 2:37:09 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στις θέσεις της Ελλάδας σε περιφερειακά και διεθνή θέματα, αλλά και σε ζητήματα ειδικού ελληνικού ενδιαφέροντος, πρόκειται να ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προσφωνώντας το Σάββατο το βράδυ τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ένας ακόμα βουλευτής των βρετανών Συντηρητικών, ο Μαρκ Ρέκλες αποχώρησε από τους Τόρις και προσχώρησε στο UKIP του Νάιτζελ Φάρατζ. Είναι ο δευτέρος βουλευτής από το κόμμα του Ντέιβιντ Κάμερον που αποχωρεί σε διάστημα λιγότερο από ένα μήνα.
Δεν χαλαρώνει ο κλοιός της τζιχαντιστικής ISIS γύρω από το κουρδικό Αΐν αλ Αράμπ -ή αλλιώς, Κομπανί- στη βόρεια Συρία, το οποίο προσπαθεί να καταλάβει τις τελευταίες ημέρες παρά την αντίσταση των κουρδικών ενόπλων ομάδων.
«Ένα κόμμα θα κριθεί ως προς τη θέση που έχει στην πολιτική ζωή της χώρας από τις θέσεις του, τις αρχές του, τη σύνθεσή του και τις πράξεις του. Με τα κριτήρια αυτά, τις αρχές μας τις πράξεις μας, και τη σύνθεση του κόμματος, η ΝΔ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός που ευρίσκεται μεταξύ του παραδοσιακού φιλελευθερισμού και του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Δύο βρετανικά αεριωθούμενα πετούν πάνω από το Ιράκ και είναι έτοιμα να πλήξουν στόχους σήμερα, στην πρώτη αποστολή τους αφότου το κοινοβούλιο έδωσε την άδεια για πλήγματα εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Είμαστε υπερήφανοι για τον ρόλο που έπαιξε η Νέα Δημοκρατία από την ίδρυσή της, ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

Επιχειρώντας να συσπειρώσει όλη την κεντροδεξιά παράταξη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Κώστα Καραμανλή, που ήταν παρών στην αίθουσα του «Αθως Παλλάς», στον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή και στους προέδρους του κόμματος Ράλλη, Αβέρωφ, Μητσοτάκη και Έβερτ.
Σκληρή ανακοίνωση για την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά στη Χαλκιδική εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου ασκεί κριτική στον κ. Σαμαρά επειδή όπως αναφέρει «έχει συνδέσει την παράταξή του με την πιο παράλογη και αντικοινωνική πολιτική που έχει βιώσει ο τόπος στη μεταπολίτευση» και «αντί να αναλύσει τους άξονες της στρατηγικής του κόμματός του, κατέφυγε σε ένα ντελίριο ακροδεξιάς μισαλλοδοξίας και κενολογίας ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ».
Ελεύθερη είναι μία από τις σχεδόν 300 μαθήτριες οι οποίες είχαν απαχθεί τον Απρίλιο στη Νιγηρία από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η 20χρονη κοπέλα το έσκασε από τους δεσμώτες της ή αν την άφησαν ελεύθερη επειδή τους είχε γίνει βάρος.
Είμαστε υπερήφανοι για τον ρόλο που έπαιξε η Νέα Δημοκρατία από την ίδρυσή της, ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

Επιχειρώντας να συσπειρώσει όλη την κεντροδεξιά παράταξη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Κώστα Καραμανλή, που ήταν παρών στην αίθουσα του «Αθως Παλλάς», στον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή και στους προέδρους του κόμματος Ράλλη, Αβέρωφ, Μητσοτάκη και Έβερτ.
Δυτικές χώρες εμφανίζονται σταδιακά πιο πρόθυμες να συνδράμουν ενεργά στη μάχη, στην οποία πρωτοστατούν οι ΗΠΑ, κατά των τζιχαντιστών στη Μέση Ανατολή, λέγοντας το «ναι» για επιδρομές στο Ιράκ -αλλά η Συρία, πολύ δυσκολότερο θέμα, παραμένει πεδίο μόνο της Ουάσινγκτον και των Αράβων.