espa pkm

Τρίτη, 14 Απριλίου 2026, 2:55:41 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η απειλή μιας ακόμη ακραίας οργάνωσης ισλαμιστών από τις Φιλιππίνες ότι θα σκοτώσουν έναν γερμανό όμηρο ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είναι η τελευταία σαφής αναφορά για την αυξημένη επιρροή των τζιχαντιστών της Μέσης Ανατολής στις περιοχές της Ασίας και θέτει σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια της περιοχής.
Η ιστορία της τέχνης του πλεξίματος χάνεται στα βάθη των αιώνων, με τη δεκαετία του 1920 να αυξάνει τη δημοτικότητα του πλεκτού ρούχου στον δυτικό κόσμο. Γυναίκες όλων των ηλικιών έπλεκαν τα οικογενειακά ενδύματα ως και τη δεκαετία του '80, όταν και αρχίζει η πτωτική πορεία της τέχνης αυτής.
«Σειρά κραυγαλέων λαθών και ελλείψεων έχει το "κολακευτικό" αφιέρωμα του BBC για τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Μπερδεύει τη δράση και τη συμπεριφορά του με εκείνη του αδελφού του Νίκου Παλαιοκώστα, αμφισβητεί το αποτύπωμά του στη βόμβα που σκότωσε το 2010 τον υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον παρουσιάζει σαν οργανωτή των δύο αποδράσεων με ελικόπτερο ενώ αυτό ήταν έργο άλλων κακοποιών.
Η ιστορία της τέχνης του πλεξίματος χάνεται στα βάθη των αιώνων, με τη δεκαετία του 1920 να αυξάνει τη δημοτικότητα του πλεκτού ρούχου στον δυτικό κόσμο. Γυναίκες όλων των ηλικιών έπλεκαν τα οικογενειακά ενδύματα ως και τη δεκαετία του '80, όταν και αρχίζει η πτωτική πορεία της τέχνης αυτής.
Μόλις έμαθα το εξής: πως η σωτηρία του πλανήτη μας τελικά ενδέχεται να μας κοστίσει φθηνά. Ισως μπορεί να είναι και δωρεάν. Αλλά υπάρχει κανείς που να πιστέψει αυτά τα καλά νέα;
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 09:50

Χειμώνας, καιρός για... πλέξιμο

Η ιστορία της τέχνης του πλεξίματος χάνεται στα βάθη των αιώνων, με τη δεκαετία του 1920 να αυξάνει τη δημοτικότητα του πλεκτού ρούχου στον δυτικό κόσμο. Γυναίκες όλων των ηλικιών έπλεκαν τα οικογενειακά ενδύματα ως και τη δεκαετία του '80, όταν και αρχίζει η πτωτική πορεία της τέχνης αυτής.
Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ποιος είναι ο τζιχαντιστής που εμφανίζεται στο βίντεο της εκτέλεσης του δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ, δήλωσε ο διευθυντής του FBI, χωρίς πάντως να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Πριν από δύο εβδομάδες και οι βρετανοί είχαν δηλώσει ότι είναι «κοντά» στην ταυτοποίηση του εκτελεστή, την ώρα που βρετανικά ΜΜΕ παρουσιάζουν έναν ράπερ ως τον δήμιο του αμερικανού δημοσιογράφου.
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους και πιθανώς κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες αρχικά στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα και κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης στη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.
Αναισθησιολόγος καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών, με 3ετή αναστολή, καθώς το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, τον έκρινε ένοχο για το θάνατο από αμέλεια 13χρονης, κατά τη διάρκεια χειρουργικής διόρθωσης σκολίωσης.

Αντίθετα, για την υπόθεση αθωώθηκε -λόγω αμφιβολιών- χειρουργός, που κάθισε στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου.
Σήμα κινδύνου εξέπεμψε σκάφος στα ανοικτά της Πάφου, που μεταφέρει περίπου 300 άτομα -πιθανότατα, πρόσφυγες από τη Συρία. Οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες φαίνεται ότι είναι γυναίκες και παιδιά.

Στο σημείο επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες, πράγμα που οδήγησε το σκάφος στην εκπομπή του σήματος, σύμφωνα με το κυπριακό υπουργείο Άμυνας.