espa pkm

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2026, 7:54:56 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 11:50

Ισχυρός σεισμός 5,6 βαθμών στην Ιαπωνία

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών σημειώθηκε την Τρίτη στο νότιο τμήμα της νομαρχίας Ιμπαράκι της Ιαπωνίας και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πρωτεύουσα, Τόκιο.

Οι αρχές καθησυχάζουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Ισχυροί άνεμοι και δυνατή βροχόπτωση πλήττουν το Χονγκ Κονγκ της Κίνας, καθώς ο τυφώνας Καλμαετζί κατευθύνεται προς το νότιο τμήμα του οικονομικού κέντρου, διαταράσσοντας τη λειτουργία των επιχειρήσεων και της χρηματιστηριακής αγοράς.
Το Κίεβο και το Στρασβούργο πρόκειται να επικυρώσουν την συμφωνίας διασύνδεσης της Ουκρανίας με την ΕΕ, με την εφαρμογή της εμπορικής διασύνδεσης ωστόσο να αναβάλλεται για αργότερα. Η Μόσχα είχε δείξει ότι θα σεβαστεί τη συμφωνία Ουκρανίας-ΕΕ αλλά είχε προειδοποιήσει εναντίον της «πρόωρης εφαρμογής» της -προφανώς σε σχέση με την πλήρη εφαρμογή των ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών.
«Το "Νoor 1" δεν το έχω δει ποτέ σαν πλοίο, ούτε και γνωρίζω κάποιον από το πλήρωμα αλλά ούτε και έχω εμπλακεί σε διαδικασία πρόσληψης πληρώματός του. Ο πλοίαρχος του συγκεκριμένου πλοίου ουδέποτε επικοινώνησε μαζί μου, ουδέποτε του έδωσα εντολή να φορτώσει οτιδήποτε πάνω στο πλοίο.

Αίσθηση προκαλούν οι καταγγελίες του προέδρου των πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας Βασίλη Φερτάκη στο «patrastimes.gr» με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 33χρονου αρχιπυροσβέστη στο Παλαιό Φάληρο.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Φερτάκης η τελευταία φορά που το υπουργείο προμήθευσε με μερικό ατομικό εξοπλισμό το Σώμα ήταν το 2008 και από τότε πολλές από τις στολές, τα κράνη και τις μπότες που χρησιμοποιούν οι πυροσβέστες είναι ακατάλληλες, καθώς έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξεως.

Απορρίπτει ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Με επιστολή του σε καθημερινή εφημερίδα ο κ. Αλιβιζάτος ξεκαθαρίζει δεν επιθυμεί να αναμειχθεί στη διεξαγόμενη συζήτηση για την προσεχή προεδρική εκλογή.
Αλλάζει ο χάρτης των μετακινήσεων του Πειραιά από την ερχόμενη Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου, καθώς θα πραγματοποιηθούν σημαντικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για τις ανάγκες κατασκευής του σταθμού μετρό «Πειραιάς» από την Αττικό Μετρό.
Δεν ήταν ποτέ βουλευτής, πόσω μάλλον υπουργός. Αλλά ό,τι του λείπει σε πολιτική εμπειρία το έχει και με το παραπάνω στον συνδικαλισμό ο Στέφαν Λέβεν. Ο σοσιαλδημοκράτης εντολοδόχος πρωθυπουργός της Σουηδίας είναι πρώην οξυγονοκολλητής και, μέχρι το 2012, επικεφαλής του IF Metall, ενός από τα πιο ισχυρά σωματεία βιομηχανικών εργατών στη χώρα.
Δεν είναι το τέλος που πολλοί ήλπιζαν ή περίμεναν. Ο Όσκαρ Πιστόριους δεν είναι ούτε ένοχος για φόνο ούτε αθώος.

Πολλοί Νοτιοαφρικανοί σήμερα, πεπεισμένοι ότι ο Πιστόριους είναι ένοχος φόνου εκ προμελέτης, έχουν εξοργιστεί από την απόφαση ενώ άλλοι μοιάζουν με απογοητευμένους φιλάθλους που επιστρέφουν σπίτι ύστερα από έναν αγώνα χωρίς γκολ, γράφει το BBC.
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 09:50

«Ποια Λιβύη; Υπάρχει τέτοιο κράτος;»

«Υπάρχει λιβυκό κράτος;». Αυτή την απορία διατύπωσε έλληνας ναυτικός που βρέθηκε πρόσφατα, για σχεδόν έναν μήνα, στις ακτές της παραδομένης στον εμφύλιο πόλεμο Λιβύης. «Για να καταλάβει κανείς, το πιο απλό είναι ότι δεν υπάρχουν πινακίδες κυκλοφορίας.