espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 1:51:32 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Την Πέμπτη 28 Αυγούστου και την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014, το μυθικό καράβι «Αργώ» μαζί με τους «Αργοναύτες» της σάλπαρε σε παραδοσιακούς ρυθμούς με το σύνθημα «Ισχύς εν τι ενώσι». Σημείο συνάντησης ήταν ο αυλόγυρος των κλειστών γυμναστηρίων Κιλκίς.
Η Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» διεκπεραίωσαν τις θεσμικές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «Αργοναυτικά». Η διοργάνωση των «Αργοναυτικών» είναι πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι της δράσεως του συλλόγου μας, καθώς επιβεβαιώνει την κοινωνική συνοχή των ποντίων του τόπου μας αλλά και τονώνει την τοπική και πολιτιστική τους αυτοπεποίθηση. Η εκδήλωση αυτή είναι ένα μέσο να ξανάρθουμε όλοι σε επαφή με τη κοινοτική ζωή, να ξανά ζήσουμε έστω και περιστασιακά, στιγμές γεμάτες με αλληλεγγύη, συνεργασία, πλούσιους συμβολισμούς και έναν απίστευτο πλούτο πολιτιστικών αξιών. Γεγονός  που θα μας προβληματίσει για τη στάση μας στη τρέχουσα πραγματικότητα.

Μετά την περσινή πολύ πετυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ειρήνης από τον αθλητικό σύλλογο του Αίαντα όπου εκατοντάδες παιδιά δοκίμασαν τις ικανότητές τους σε αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού και παρακολούθησαν επιδείξεις από τα τμήματα πετοσφαίρισης και τζούντο του συλλόγου ενώ δοκιμάστηκαν και στην ποδηλασία, έφτασε η ώρα κι εφέτος να επαναληφθεί η πρωτοβουλία του «Αίαντα» ώστε τα μικρά παιδιά να έρθουν κοντά στον αθλητισμό αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη μέσα από την ενασχόλησή τους.

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 00:00

Camp Tae Kwon Do WTF στα Τρίκαλα

Camp Tae Kwon Do WTF διεξήχθη στα Τρίκαλα από 26 έως 31 Αυγούστου. Συμμετείχαν 300 αθλητές-ριες όλων των κατηγοριών από 41 συλλόγους της Ελλάδος.
Δυο προπονήσεις ημερησίως είχε το πρόγραμμα με φυσική κατάσταση, τεχνική και σπαρινγκ για βελτίωση των αγωνιστικών δυνατοτήτων.
Το πρόγραμμα κάλυψε το team των προπονητών που αποτελείτο από τους Ιακωβάκη Απόστολο, Πεχλιβάνη Ιωακείμ, Λεμονίδη Γεώργιο, Καπάνη Κων/νο, Τόρη Δημήτριο και Κακαρέλη Νικόλαο, υποστηριζόμενοι φυσικά από όλους τους προπονητές των συλλόγων με εμπιστοσύνη.

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 00:00

Ξεκίνησε ο Εύαθλος

Την Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου τελέσθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός στον Εύαθλο για την νέα αγωνιστική χρονιά που αρχίζει. Ξεκινάνε επίσης και οι εγγραφές των αθλητών στα αντίστοιχα τμήματα.
Το αντρικό τμήμα που πέρυσι έφτασε ένα σκαλοπάτι πριν την άνοδο στην Γ΄ Εθνική (ηττήθηκε στους τελικούς με 2 - 0 νίκες από την ομάδα της Έδεσσας) συνεχίζει και φέτος στην Α΄κατηγ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ., με προσθήκες έμπειρων παιχτών από τις πόλεις του Δήμου Παιονίας.

Διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο οι αγώνες της β’ φάσης του Κυπέλλου της ΕΠΣ Κιλκίς. Τα αποτελέσματα και οι ομάδες που προκρίθηκαν (με έντονα στοιχεία) για την επόμενη φάση έχουν ως εξής:

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 00:00

Εύκολη πρόκριση του Κιλκισιακού

Την πρόκριση για τους "16" του κυπέλλου της ΕΠΣ Κιλκίς πήρε ο Κιλκισιακός που επιβλήθηκε με 6-0 εκτός έδρας του Παλαιού Γυναικοκάστρου. Βαγγέλης Τριγώνης (19', 65'), Μίλτος Γρηγοριάδης (44'), Γιώργος Βέργος (48'), Σάββας Παντελιάδης (56' πεν.) και Ανδρέας Σερταρίδης (90') τα τέρματα για την ομάδα μας.

Σειρά ενδείξεων ότι στον 33χρονο πυροσβέστη, ο οποίος έχασε προ τριημέρου την ζωή του σε πυρκαγιά στην Καλλιθέα, είχε δοθεί …μισοάδεια φιάλη πεπιεσμένου αέρα, φέρεται να προκύπτουν από την αρχική φάση διερεύνηση της υπόθεσης.
Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014 20:50

Σλοβενία: Δύο νεκροί από τις πλημμύρες

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Σλοβενία στις πλημμύρες που προκλήθηκαν το Σαββατοκύριακο από σφοδρές βροχοπτώσεις. Μάχη με τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές συνεχίζουν να δίνουν οι αρχές της Κροατίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.
Τουλάχιστον 700 μετανάστες νεκροί είναι ο δραματικός απολογισμός τριών ναυαγίων στα νερά της Μεσογείου το τελευταίο πενθήμερο, σύμφωνα με την εκτίμηση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΙΜΟ).

Διακόσιοι άνθρωποι χάθηκαν κοντά στις ακτές της Λιβύης και 500 ανοιχτά της Μάλτας στο τραγικότερο ως φαίνεται ναυάγιο των τελευταίων ετών, όπου το σκάφος των προσφύγων φέρεται να βύθισαν εσκεμμένα οι ίδιοι οι διακινητές τους.
Με το σύνθημα «Μην αγνοείτε τον προστάτη σας», η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία υλοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τις παθήσεις του προστάτη αδένα.

Η καμπάνια θα διαρκέσει μία εβδομάδα ξεκινώντας τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ουρολογικών Παθήσεων.