Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Φωτογραφική τροπολογία ανεβάζει την ένταση στο …ουράνιο
Για φωτογραφική τροπολογία που προστέθηκε στο ν/σ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, και ευνοεί την εταιρία ΑΚΤΩΡ, προκειμένου να μπορέσει να εκμεταλλευτεί το ουράνιο που βρίσκεται στο υπέδαφος της περιοχής της ΠΕ Κιλκίς,
Πάνε μαζί Θόδωρος – ΣΥΡΙΖΑ
Με σημαία την αντιμνημονιακή στάση και διατήρηση της πολιτικής του ανεξαρτησίας ο ανεξάρτητος βουλευτής Κιλκίς Θόδωρος Παραστατίδης βρίσκεται μόλις ένα βήμα πριν την επίσημη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ!
Συμμετοχή του ΕΠΑ.Λ. Αξιούπολης σε διεθνές συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη
Πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 διεθνές συνέδριο με θέμα “Λογοκλοπή ή Δημιουργικότητα: Διδάσκοντας την Καινοτομία αντί της Κλοπής”, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού συνεργατικού έργου GENIUS. Το συγκεκριμένο αποτελεί έργο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης,
Σαρακατσάνοι και Μακεδονικός Αγώνας
Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων ν. Κιλκίς «Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ», στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Κιλκίς, διοργανώνει την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 18.30, στο Συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς, εκδήλωση για την συμβολή των Σαρακατσάνων στον Μακεδονικό Αγώνα.
Στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο ο Δήμαρχος Παιονίας Αθ. Λαπόρδας
Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε την Τρίτη 8 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Αθανάσιος Λαπόρδας στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, όπου συναντήθηκε με τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο.
Όχι στη νέα ιεροσυλία
Από τον Ιούλιο 2013 ο ιστορικός Ναός της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας λειτουργεί ως τζαμί!
Η μετατροπή του Ναού της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας από Μουσείο σε τζαμί προβληματίζει, προκαλεί και ανησυχεί τον Απανταχού Ελληνισμό και το οικουμενικό Πατριαρχείο
Κοινό μνημόσυνο Εθνικής Αντίστασης και η αμαθηματική στήλη της Λ.Α.Φ.Κιλκίς
Στις εμφύλιες συρράξεις, οι πεσόντες από τις δύο εμπόλεμες πλευρές ανήκουν στο ίδιο έθνος, γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται αδελφοκτόνος ο πόλεμος. Τι σημασία έχει αν το θύμα είναι δεξιός ή αριστερός, η ίδια ρομφαία διαπερνά τα σπλάχνα των μανάδων τους.
Στη Βουλή η τοποθέτηση του μνημείου στη ΛΑΦ
Στο πλαίσιο των πρόσφατων πυκνών συναντήσεων με φορείς, συλλόγους, υπηρεσίες και συλλογικότητες πολιτών, που διενεργεί αυτό το διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς και η βουλευτής Ειρήνη Αγαθοπούλου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου επίσκεψη αντιπροσωπείας του κόμματος στα γραφεία της Διοίκησης των τμημάτων της VI Μεραρχίας Στρατού στο Κιλκίς και συνάντηση με τον Διοικητή Φρουράς Κιλκίς – Ν. Σάντας Ταξίαρχο κ. Δ. Μπίκο.
Έκθεση σκίτσων του Μακεδονικού Αγώνα πριν τη Λευτεριά του Κώστα Βουτσά
Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης του Κιλκίς, η ΤΕΧΝΗ και ο Δήμος Κιλκίς, παρουσιάζουν σκίτσα και σχέδια του εικαστικού Κώστα Βουτσά, δουλεμένα με διάφορα υλικά, στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της ΤΕΧΝΗΣ.
ΘΩΡΗΚΤΟ ΚΙΛΚΙΣ
Μια άγνωστη στους περισσότερους ιστορία από τη τραγωδία της σφαγής στη Σμύρνη το 1922, φέρνουν στο φως οι εγγονοί δύο πρωταγωνιστών που εκείνες τις ημέρες της καταστροφής και του αίματος ανέλαβαν να σώσουν ότι μπορούσε να σωθεί: ανθρώπινες ζωές. Μια επιχείρηση εκκένωσης από τη κόλαση.