espa pkm

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2026, 3:38:43 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Κυριακή, 02 Ιουνίου 2013 23:04

Αλέκος με ποντιακά και …γαλλικά

Είπε πολλά ποντιακά και …γαλλικά ο φίλος μας ο Αλέκος Νικολαϊδης σχολιάζοντας την επίσημη απάντηση της κυβέρνησης στο ερώτημα γιατί καθυστερεί την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες.

h-maxh-tou-kilkisΜε την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την επική Μάχη του Κιλκίς-Λαχανά και την απελευθέρωση της πόλης,  ο Δήμος Κιλκίς και το τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ διοργανώνουν διήμερο ιστορικό συνέδριο με τίτλο «Η μάχη του Κιλκίς και ο Β’ Βαλκανικός πόλεμος».

papadopoulos-kostas«Θα είναι καταστροφική εξέλιξη για το Δήμο Κιλκίς αν η χρηματοδότηση των ΟΤΑ συνδεθεί με κύριο κριτήριο το πληθυσμιακό. Η πρόταση που εισάγεται προς έγκριση στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Γιάννενα εξυπηρετεί τους μεγάλους αστικούς δήμους αφού το κριτήριο του πληθυσμού συμβάλλει κατά 85% στη χρηματοδότηση.

venizelou-kilkisΑπό το Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι εργασίες ενοποίησης του Δημοτικού Κήπου και Πάρκου, στο πλαίσιο του έργου “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ - ΚΗΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ”.

4o-dhmotiko-kilkisΑφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς.

Κυριακή, 02 Ιουνίου 2013 22:51

Νίκος Σιάνας : Σούρμενα 2013

sianasΗ χώρα μας, και πολλές άλλες, βιώνουν τα απάνθρωπα σχέδια της υποταγής, σχέδια που υποδουλώνουν ολόκληρες κοινωνίες στα οικονομικά συμφέροντα των πολυεθνικών, των αόρατων και ανώνυμων αγορών, των επιτροπών του Καρτέλ στις Βρυξέλλες.

Κυριακή, 02 Ιουνίου 2013 22:48

Η αληθινή διαφορά


Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας, το περίφημο SPD, γιορτάζει ετούτες τις μέρες τα 150 χρόνια ζωή και λειτουργίας του.
Στις σχετικές εκδηλώσεις που οργανώνει θα παραστεί η ίδια η καγκελάριος και αρχηγός των Χριστιανοδημοκρατών, του κύριου δηλαδή πολιτικού αντιπάλου, Άγκελα Μέρκελ.
Η καγκελάριος λοιπόν πριν ακόμα παραστεί έσπευσε να χαιρετίσει τα 150α γενέθλια του αντίπαλου κόμματος χαρακτηρίζοντας το SPD “Αλύγιστη φωνή της Δημοκρατίας” !
Όσοι λοιπόν επιχειρούν να καταμετρήσουν την απόσταση που χωρίζει την χώρα μας από τις χώρες της Δύσης, τις δανείστριες χώρες υπό άλλη σκοπιά, μην κάνουν τον κόπο να αξιολογησουν μεγέθη όπως το ΑΕΠ, το ισοζύγιο πληρωμών, την ανταγωνιστικότητα κ.ο.κ....
Αρκεί να σκεφτούν καλά τη δήλωση της Μέρκελ για το “αντίπαλο δέος”.
Στην καθ’ ημάς Ανατολή ακόμα και σε εκδήλωση απόδοσης τιμής στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων ο διχασμός έχει κράτος κι εξουσία.
Θ.Π

“Στην παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Ίντου ο πρώην δήμαρχος ενημέρωσε ότι υπάρχει πρόταση να μετονομαστεί τα Θέατρο Λόφου σε θέατρο Αιμίλιου Βεάκη. Θα ήθελα να ξέρω αν αυτή είναι η θέση της πλειοψηφίας”,

Γράψαμε για την πρόταση του Γιάννη Φαχουρίδη να μην προσκαλείται η Χρυσή Αυγή στις επίσημες εκδηλώσεις του δήμου. Η πλειοψηφία ήταν σαφής και αρνητική στην πρόταση.

Κυριακή, 02 Ιουνίου 2013 22:46

Τι γίνεται με τις κεραίες;

Παρών στη  συνεδρίαση ήταν ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Γιώργος Πολυχρονιάδης. Και ζήτησε δυο πράγματα: Πρώτον να εκδώσει το Δημ. Συμβούλιο ψήφισμα καταδίκης της πολιτικής επιστράτευσης των καθηγητών.