Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Κορομηλιά-Καμπάνης 2-0
Σπουδαία νίκη επι της Δόξας Καμπάνη, που την προσπέρασε και στη βαθμολογία, πέτυχε η Σπίθα Κορομηλιάς, με 2-0.
Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Μίμη Γεωργιάδη πήρε τους πρώτους της βαθμούς στην έδρα της. Δράστης και στις δύο περιπτώσεις, ο Μιχάλης Απατσίδης στο 8ο και στο 91ο λεπτό.
Βαφειοχώρι-Πολύκαστρο 1-2
Για δεύτερη φορά επικράτησε στο πρωτάθλημα κόντρα στο Βαφειοχώρι η Αθλητική Ένωση Πολυκάστρου, αποδεικνύοντας ότι όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένη να χάσει την πρωτιά, αλλά κάθε εβδομάδα θα μεγαλώνει και τη διαφορά από τους διώκτες της.
Οι "ασπρόμαυροι" προηγήθηκαν στο 69' με τον Ρίστο Τάνεφ, με τον Κουτσιώλη να γράφει το 0-2 στο 84'. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι, ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις σε 1-2, με τον Μάκη Γρηγοράκη.
Αγ.Πέτρος-Π.Αγιονέρι 0-1
Μεγάλο αποτέλεσμα πήρε ο Ατρόμητος Παλιού Αγιονερίου στον Άγιο Πέτρο, όπου επικράτησε με 1-0 της τοπικής Θύελλας, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση επιτεύχθηκε από τον Λάμπη Μπεζιάνη στο 40'. Με τη νίκη αυτή, ο Ατρόμητος δείχνει να εδραιώνεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, ενώ βέβαια έχει κάθε δικαίωμα να κοιτά και ψηλότερα.
Κοσοβάρος και Σκοπιανός εισήγαγαν λαθρορμετανάστες
Συνελήφθησαν την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς, ένας υπήκοος Κοσσόβου 44 ετών και ένας υπήκοος FYROM 27 ετών, που διευκόλυναν την προώθηση στο εσωτερικό της Ελληνικής επικράτειας έξι μη νόμιμων μεταναστών, από τους οποίους τα δύο είναι ανήλικα παιδιά.
Οικονομική Ενίσχυση Επενδυτικών Σχεδίων Βελτίωσης
Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητή Αθανάσιο Τσαυτάρη, η απόφαση για την Παραλαβή και την Καταβολή της Αναλογούσας Δημόσιας Οικονομικής Ενίσχυσης Επενδυτικών Σχεδίων Βελτίωσης. Με την απόφαση αυτή απλουστεύονται οι διαδικασίες, ώστε να διευκολύνεται η πληρωμή των δικαιούχων που έχουν λάβει έγκριση για Σχέδια Βελτίωσης των γεωργικών τους εκμεταλλεύσεων.
Ειδικότερα με την υπουργική απόφαση ορίζεται:
ΠΑΣΥ: Χαράτσια περιμένουν τους αγρότες
Ένα δισ. ευρώ αρπάζονται για αρχή από την αγροτιά με το πολυνομοσχέδιο του Υπουρ-γείου Οικονομικών και ακολουθεί η νέα... λυπητερή από τα όσα θα προβλέπει το Νομοσχέ-διο για τη φορολογία.
Μόνο η απώλεια από την περικοπή των δώρων στους συνταξιούχους του ΟΓΑ για το 2012 θα είναι 673 εκατ. ευρώ και το ποσό αυτό θα αυξηθεί κατά 15 εκατ. ευρώ το 2014 και κατά 14 εκατ. ευρώ αντίστοιχα το 2015 και 2016. Επίσης η αύξηση της εισφοράς υγειονομι-κής περίθαλψης του ΟΓΑ σημαίνει 90 εκατ. ευρώ επιβάρυνση από το 2013. Ακόμα από τη μείωση του συντελεστή επιστροφής του ΦΠΑ από το 11% στο 6% προβλέπεται ετήσια απώλεια για τους αγροτοκτηνοτρόφους κατά 180 εκατ. ευρώ, ενώ από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο από 21 ευρώ το λίτρο σε 66 ευρώ το λίτρο προβλέπεται ετήσια απώλεια 53 εκατ. ευρώ.
Εν Ριπή Οφθαλμού, του Κώστα Πινέλη
Στη Βουλγαρία…
Πολλά ακούγονται τελευταία για τη Βουλγαρία. Οι κυρίαρχες δυνάμεις στην Ελλάδα ισχυρίζονται ότι πρέπει οι μισθοί και τα γενικότερα δικαιώματα των εργαζομένων, όλων των λαϊκών στρωμάτων, να μειωθούν στα επίπεδα της Βουλγαρίας για να υπάρξει «ανάπτυξη» και «ανταγωνισμός».
23 χρόνια μετά την διάλυση του σοσιαλιστικού συστήματος και την παλινόρθωση του καπιταλισμού, οι διαδοχικές κυβερνήσεις-δεξιές, κεντροδεξιές ή οι αυτοαποκαλούμενες σοσιαλιστικές- «ελεύθερα» και «δημοκρατικά» πήραν πίσω όλες τις κατακτήσεις από την εποχή του Σοσιαλισμού.
Δεύτερη σε καθαρές εισροές η Ελλάδα
Συνηθίζει τις ευχάριστες εκπλήξεις ο Σάββας Τσιτουρίδης. Και με την ευκαιρία της παρουσίας και εργασίας του πια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορούμε να έχουμε έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για όσα διαδραματίζονται στο κέντρο της Ευρώπης.
Το μεσημέρι της Παρασκευής λοιπόν ο Σάββας τηλεφώνησε και μας έδωσε μια πρόγευση για το τι μέλλεται να αποφασιστούν αυτές τις ώρες για τον προϋπολογισμό της ΕΕ στην εφταετία 2014-2020. Και από τις δαπάνες του οποίου, εφόσον καταλήξουν οι ευρωπαίοι ηγέτες, το 42% κατευθύνεται στον αγροτικό τομέα.
Μας ενημέρωσε μάλιστα ότι, παρά τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζει η χώρα, θα είναι μετά την Πολωνία η δεύτερη χώρα της ΕΕ σε καθαρές εισροές στο κοινοτικό ταμείο. Θα εισπράττει δηλαδή περισσότερα από όσα θα εισφέρει στον κοινοτικό κουμπαρά.
Πινέλη, ακούς; Και τον αντίλογό σου στον Σάββα...
Συμπαράσταση Εργατικού Κέντρου Κιλκίς στους δημόσιους - δημοτικούς υπαλλήλους
Αν και οι δημόσιοι - δημοτικοί υπάλληλοι δεν συνηθίζουν να συμπαρίστανται σε απεργούς του ιδιωτικού τομέα, που κατά 100ντάδες στο νομό βρέθηκαν στην ανεργία, το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης προς του απεργούς δημόσιους - δημοτικούς υπαλλήλους, στην οποία τονίζει: «γνωρίζοντας το μέγεθος και την σημασία των απολύσεων στον Ιδιωτικό Τομέα, ιδιαίτερα την τελευταία τριετία των μνημονίων, συμπαρατάσσεται και υποστηρίζει ηθικά, συναδελφικά και συνδικαλιστικά τον αγώνα των εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου στην αυτοδιοίκηση και στο δημόσιο που μάχονται ενάντια στις δήθεν διαθεσιμότητες.
Συνεχίζοντας δυστυχώς η κυβερνητική αναλγησία και οι εκβιασμοί των Τροϊκανών και αφού δεν μπορούν και δεν θέλουν να αγγίξουν τους έχοντες και κατέχοντες , πληρώνουν την ανικανότητα οι αδύναμοι και ανήμποροι, χάνοντας έτσι την δουλειά τους και βρίσκονται αντιμέτωποι με την εξαθλίωση και την απόγνωση.
Ενώνουμε την φωνή διαμαρτυρίας με τους εργαζόμενους και απαιτούμε ακύρωση των σχεδίων απολύσεων και διαθεσιμοτήτων».
Στη... διαθεσιμότητα όσοι ψήφισαν το μέτρο
Δριμύτατο κατηγορώ εναντίον όσων αποφάσισαν τη διαθεσιμότητα και την στέρεη βούλησή τους να αγωνιστούν μέχρι εσχάτων εκφράζουν οι εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, στη γενική συνέλευσή τους την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου.
Υπενθυμίζουμε ότι από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς τίθενται σε διαθεσιμότητα πέντε υπάλληλοι αορίστου χρόνου.
Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος των εργαζομένων έχει ως εξής: