espa pkm

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2026, 6:16:01 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012 23:21

Εικόνα ντροπής στα σύνορα

Μας γέμισε θλίψη η τριτοκοσμική εικόνα που αντικρίσαμε στα σύνορα των Ευζώνων. Πίσω από το χώρο του Καταστήματος Αφορολογήτων και σε ένα υπόγειο χώρο, λειτουργούν οι τουαλέτες του καταστήματος, με έναν άνθρωπο να εισπράττει μισό ευρώ και να μοιράζει κομμάτι από χαρτί τουαλέτας σε όσους φεύγουν από τη χώρα και αναζητούν μετά τα ψώνια τους και έναν χώρο για την… ανάγκη τους.
Αυτή δεν είναι… ανάγκη, αλλά ψυχική οδύνη, που μας προσβάλλει ως χώρα και ως ανθρώπους. Αυτό δεν το σκέφτηκαν καθόλου στα Αφορολόγητα;
Και δεν μιλάμε ούτε για τα χιλιάδες ευρώ που εισπράττονται το χρόνο, ούτε για τους Σκοπιανούς που απασχολούνται για την καθαριότητα του χώρου, για την άθλια τριτοκοσμική εικόνα μας μιλάμε, που την προκαλεί μια… χρηματιστηριακή μεγάλη εταιρεία. Να ελπίσουμε, πως από την Αθήνα η εταιρεία θα λάβει αποφάσεις για Ευζώνους;

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012 23:19

Οι ανάπηροι πολιόρκησαν το ΙΚΑ

atoma-me-anapiria-kilkisΧωρίς ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή, αλλά με την αγανάκτηση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, εκπρόσωποι των ΑμεΑ συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τρίτης 23 Οκτωβρίου μπροστά στην είσοδο του ΙΚΑ (ΕΟΠΥΥ) του Κιλκίς για να διαμαρτυρηθούν για την επιδείνωση της ζωής τους εξαιτίας σειράς μέτρων και παραλείψεων της Πολιτείας.
Η διαμαρτυρία στο Κιλκίς ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ σε 37 πόλεις της χώρας.

syllogos-epaggelmation-diaskedasis-nomou-kilkisΣε νέες βάσεις μπαίνει η λειτουργία του Επαγγελματικού Συλλόγου Διασκέδασης Αναψυχής και Εστίασης ν. Κιλκίς με τη συγκρότηση της νέας διοίκησής του, ξεκινώντας και σειρά επαφών με τους εκπροσώπους των φορέων του νομού, για να τεθούν τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.
Για το σοβαρό πρόβλημα της ΑΕΠΙ και των εξαντλητικών πνευματικών δικαιωμάτων που επιβάλλει, ακόμη και σε καφενεία χωριών των 100 κατοίκων, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Νίκος Τερζενίδης, συναντήθηκε με τους δυο βουλευτές, Γ. Γεωργαντά και Θ. Παραστατίδη, και αναμένεται συνάντηση και με τη βουλευτή, Ειρ. Αγαθοπούλου. Ηδη ο κ. Γεωργαντάς κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα αυτό.

gkastarmpaiterΑρχές της δεκαετίας του '60 και η Αντωνία, χωρίς τον σύντροφό της Χάρη, αλλά με οκτώ ζευγάρια συντοπιτών της ακολουθεί τη μοίρα χιλιάδων Ελλήνων εκείνης της εποχής: Ξεκινά από ένα μικρό χωριό της κεντρικής Μακεδονίας και φτάνει στο Βαλντσάσεν της Γερμανίας, για να δουλέψει ως φιλοξενούμενη εργάτρια σε ένα εργοστάσιο πορσελάνης.

astynomiaΣυνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, δύο ημεδαποί 43 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε  δικογραφία κατά περίπτωση για πώληση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, στα Γιαννιτσά Πέλλας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο 43χρονος διακινεί ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε άτομα της περιοχής του Κιλκίς, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 43χρονο την στιγμή που προμήθευε ποσότητα κάνναβης στον 40χρονο και τους συνέλαβαν.

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012 23:11

«Η δράση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ΕΠΟΝ στο Κιλκίς»!

Η οργάνωση της ΚΝΕ Κιλκίς σας προσκαλεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει στο συνεδριακό κέντρο του Κιλκίς στις 27/10 στις 19:00  με θέμα: «Η δράση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ στο Κιλκίς»!
• Αφιέρωμα σε αντάρτικα τραγούδια
• Έκθεση φωτογραφίας από την δράση του ΕΑΜ
• Μαρτυρίες αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Κιλκισιωτών Αθήνας και Περιχώρων οργανώνει το «11Ο «Κιλκισιώτικο Αντάμωμα».  
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο Ολοκαύτωμα των ορεινών χωριών των Κρουσίων Κιλκίς. Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012, και ώρα 10:30 στην θεατρική αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Αγίου Δημητρίου 55, στο δημαρχιακό Μέγαρο.
Κύριος ομιλητής είναι ο Μανώλης Γλέζος.

papadopoulosMε πολλή μεγάλη επιτυχία έγινε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο 1ος Νυχτερινός Διεθνής Ημιμαραθώνιος της πόλης αλλά και ο αγώνας των 5 χλμ. Περισσότεροι από 1.400 δρομείς έτρεξαν στη μικρή απόσταση ενώ στα 21,1 χλμ. αγωνίστηκαν περισσότεροι από 850 σε μία άδεια από αυτοκίνητα αλλά πανέμορφη Θεσσαλονίκη που χθες εκτός από τη δική της λάμψη φωτίστηκε και από τη λάμψη των δρομέων.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Βαλκανιονίκης μαραθωνοδρόμος αθλητής του ΓΑΣ Κιλκίς Γιάννης Παπαδόπουλος επικράτησε σχετικά άνετα με χρόνο 1:09:59, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση,  με την πρώτη τριάδα να κλείνει με τους Δημήτρη Τσιούνη με 1:11:13 και Αντώνη Παπαδημητρίου με 1:13:06.

athlosΤην Κυριακή  21 Οκτωβρίου πραγματοποιηθήκαν στα Γιαννιτσά Διασυλλογικοί Αγώνες KICK BOXING.
Η συμμετοχή σωματείων από την Βόρεια Ελλάδα ήταν ικανοποιητική. Από το Κιλκίς συμμετείχε ο Αθλητικός Σύλλογος Άθλος Κιλκίς  με δυο Αθλητές, τον Γεωργιάδη Άγγελο στους Άνδρες, στα κιλά 90+, και τον Μιχάλη Αλέξη στους εφήβους, στα 60 κιλά.
Οι δυο αθλητές πραγματοποίησαν ικανοποιητικές εμφανίσεις, παρά την πρώτη συμμετοχή σε τέτοιου είδους αγώνες, δείχνοντας θετικά τεχνικά στοιχεία στο άθλημα, και   αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

aleksandrosΠολλά κέφια είχαν οι μικροί αθλητές και αυτή την Κυριακή, αποδίδοντας πολύ όμορφο θέαμα και υπέροχα γκολ, στο τουρνουά τζούνιορ (γεννημένων 2002-2003) που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Αλέξανδρος Κιλκίς.
Τα αποτελέσματα της δεύτερης αγωνιστικής, έχουν ως εξής: