Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Πρώτος κύκλος εκδηλώσεων στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Κιλκίς
Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 17 Ιουλίου ο πρώτος κύκλος των δραστηριοτήτων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς με τίτλο «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη», μια εκστρατεία προώθησης της ανάγνωσης, της καινοτομίας και της δημιουργικότητας,
Σκέψεις μιας εκπαιδευτικού
Στην αρχή του σχολικού έτους, πριν μερικούς μήνες, κατέθεσα τις σκέψεις μου όσον αφορά τη στάση αλλά και την ευθύνη των γονιών απέναντι στα παιδιά τους κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο σχολείο.
Περί των μεταλλείων και της ιστορίας
Επειδή από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φορέων του νομού υπέγραψε ήδη κείμενο, διακινηθέν από το Μέτωπο ενάντια στα Μεταλλεία
Η σιωπή των… αμνών!
Είναι περίεργη και… εκκωφαντική η σιωπή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των αιρετών καθηγητών στο Συμβούλιο της Δευτεροβάθμιας και των συνδικαλιστών της ΕΛΜΕ Kιλκίς, με την υπόθεση που ταλανίζει τους εκπαιδευτικούς της πόλης και αφορά την (μη) παρουσία δυο καθηγητών στην υπηρεσία τους καθ’ όλη τη σχολική χρονιά!
Το τελετουργικό του Καλόγερου του Κωστί (Η Καλογερομέρα)
Όπως γράψαμε στο προηγούμενο αφιέρωμα, ο Αρχιαναστενάρης δίνει εντολή να αρχίσει το έθιμο και να ντυθεί ο καλόγερος. Στο κονάκι όπου φυλάγεται το φόρεμα του Βασιλιά και το ιερό αμανέτι,
Συγχαρητήριο του Τμήματος Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς στη νέα Γ.Γ. Αθλητισμού κα Κούλα Γιαννακίδου
Ευχάριστη είδηση για τον αθλητισμό της Βόρειας Ελλάδας η ανάθεση της θέσης της Γενικής Γραμματέως Αθλητισμού στην Κούλα Γιαννακίδου, παλιά πρωταθλήτρια στίβου του ΠΑΟΚ,
Μαύρες ζώνες στην ΤΟΛΜΗ
Εξετάσεις μαύρων ζωνών της ελληνικής ομοσπονδίας ταεκβοντό ( ΕΛ.Ο.Τ.) διεξήχθησαν στο κλειστό γυμναστήριο Μίκρας Θες/νίκης, με υπεύθυνο διοργανωτή την ένωση Β. Ελλάδος (Ε.ΤΑ.ΒΕ) και αντίστοιχα στην Ν. Ελλάδα την Ε.ΤΑ.ΝΕ. Η συμμετοχή ανερχόταν στους 400 αθλητές-τριες από 1ο έως 4ο Dan.
Προσωρινή διοίκηση στον Κιλκισιακό
Η συνάντηση το βράδυ της Τετάρτης 18 Ιουλίου 2012, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς μεταξύ μελών της απερχόμενης διοίκησης και ενδιαφερομένων έβγαλε ένα καλό αποτέλεσμα για την συνέχεια του ιστορικού Κιλκισιακού.
Έργατα & δουλείας ο Ποντιακός Σύλλογος “Προμηθέας” με τον Σύλλογο “Αγιος Γεώργιος” Βλάχων στο Ηλιόλουστο
Ο Ποντιακός Σύλλογος Ηλιολούστου με τις συνεχείς δραστηριότητρες του, αφού έχει καταφέρει να φέρει κοντά του τα νέα παιδιά μεταδίδοντας τους το πνεύμα και την αγάπη για τον πολιτισμό μας και την παράδοσή μας, κατάφερε ώστε τα παιδιά αυτά να έχουν γίνει οι πρεσβευτές αυτής της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλει ο Σύλλογος.
Χρήματα υπάρχουν για τα παιδιά!
Αξίωμα της δημοσιογραφίας είμαι πως «καλή είδηση δεν είναι είδηση». Γι’ αυτό και μόνο οι κακές εξελίξεις, οι ελλείψεις, οι παραλείψεις και οι παραβατικές συμπεριφορές είναι εκείνες που «κλέβουν την παράσταση» καθημερινά.