espa pkm

Παρασκευή, 1 Μαΐου 2026, 4:12:06 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

ieronimosΑπό την Ιερά Μητρόπολη Κιλκίς ανακοινώθηκε ότι τις εορταστικές εκδηλώσεις για τους πολιούχους 15 Μάρτυρες θα τιμήσει με την «υψηλή παρουσία του» ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
fraggidisΟ Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης και άλλοι έξι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπέβαλλαν προτάσεις για προσθήκη στο Νομοσχέδιο που αφορούσε το Ενιαίο Μισθολόγιο. Οι προτάσεις αυτές αποσκοπούν στην ελάφρυνση των δημοσίων υπαλλήλων από τις επιπτώσεις της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας.
Από τις τρεις προτεινόμενες προσθήκες υιοθετήθηκε η δεύτερη που αφορά στεγαστικά δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων για τα οποία η μηνιαία δόση δεν θα υπερβαίνει ορισμένο ύψος του καθαρού μισθού.
lapordas-triteknoiΟ δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας συναντήθηκε με το Σύλλογο Τριτέκνων Πολυκάστρου, στο πλαίσιο γνωριμίας του κ. Λαπόδρα με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.
Το προεδρείο του Συλλόγου ενημέρωσε τον κ. Λαπόρδα για τα προβλήματα και τις ανησυχίες των τρίτεκνων οικογενειών του δήμου Παιονίας.
Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2011 20:54

Το έπος του ’40 και η Αλβανία

alebizakisΤο έπος του ‘40 που γιορτάζουμε και φέτος μου δίνει την ευκαιρία ν' αναφερθώ στην εκδρομή που πραγματοποίησε ο σύλλογός μας, των συνταξιούχων πολιτικών υπαλλήλων του δημοσίου, στην οποία είχα την ευτυχία να συμμετάσχω και να επισκεφτώ τα θρυλικά εκείνα μέρη της Β. Ηπείρου και να περπατήσω στα Ιερά εκείνα χώματα που πότισαν με το αίμα τους τα ηρωικά παιδιά μας.
Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2011 20:53

Με τρεις συνδυασμούς στο Επιμελητήριο

epimelitirioΜε τρείς συνδυασμούς θα διεξαχθούν -αν δεν ακυρωθούν λόγω των πολιτικών εξελίξεων- οι εκλογές στο Επιμελητήριο Κιλκίς. Για πρώτη φορά στην ιστορία του φορέα - όπως είχαμε αποκαλύψει- στις εκλογές θα συμμετάσχει και ψηφοδέλτιο που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Οι επικεφαλείς των τριών συνδυασμών που κατατέθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης, είναι: Παύλος Τονικίδης (Επιμελητήριο Πρωταγωνιστής), Σταύρος Χατζηγεωργιάδης (Επιχειρηματική Ενότητα) και Κυριάκος Τατίδης (Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση).
tsitouridisΜε αφορμή τις σημερινές ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, ο πρώην υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Στις κρίσιμες αυτές ώρες στις οποίες μας οδήγησε η επικίνδυνη ανευθυνότητα και η επιπολαιότητα του κ. Παπανδρέου, οι ευθύνες όλων μας απέναντι στον τόπο και στις γενιές που έρχονται είναι πάρα πολύ μεγάλες. Η χώρα μας ποτέ δεν βρέθηκε στις τελευτές δεκαετίες τόσο κοντά στο χάος και στη χρεωκοπία.
Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2011 20:51

Παραίτηση Κ. Βιολιτζή από τον ΓΑΣΚ

Την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους υπέβαλε ο πρόεδρος του ΓΑΣΚ, Κώστας Βιολιτζής, ο οποίος στην παραίτησή του αναφέρει:
«Λόγω σοβαρών επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων υποβάλλω σήμερα 03 Νοεμβρίου 2011 την παραίτηση μου στο Δ.Σ του ΓΑΣ Κιλκίς.
Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2011 20:51

Kαταγγελία Επιτροπής Ειρήνης

Η επιτροπής Ειρήνης Ν. Κιλκίς καταγγέλει τη δολοφονική επίθεση παρακρατικών και κουκουλοφόρων ενάντια στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα στην απεργία στις 20 Οκτώβρη του 2011.
koulinas-sxolioΌπως πάντα εντυπωσιακά απρόβλεπτος ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων του Δήμου Παιονίας κ. Δημήτρης Κουλίνας δεν παρέλειψε,  το βράδυ του Δημοτικού Συμβουλίου και μόλις το Συμβούλιο της Τρίτης 25 Οκτωβρίου τελείωσε και η ώρα πήγε 12 και ένα λεπτό δηλαδή 26 Οκτωβρίου, να ξαφνιάσει όλους τους συναδέλφους του Δημοτικούς Συμβούλους με μια χειρονομία εορταστικής αβροφροσύνης και υπέρβασης . Ξαφνικά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου εμφανίσθηκε όλο το τιμ γνωστής καφετέριας της πλατείας με κάθε είδους υψηλής ποιότητας ποτά και τα γνωστά συνεπακόλουθα που συνοδεύουν τέτοιες στιγμές για να τους κεράσει προκειμένου και να του ευχηθούν και Χρόνια Πολλά. Φυσικά τα παγάκια που συνοδεύουν τέτοιες στιγμής τον οίνο λιώνουν τον γενικότερο πολιτικό πάγο που επικρατεί ανάμεσα στις δημοτικές παρατάξεις. Εναγκαλισμοί μεταξύ φίλων και πολιτικών αντιπάλων έδωσαν μια διαφορετική νότα στις σχέσεις τόσο του Δημήτρη Κουλίνα με όλους όσο και ανάμεσα σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων. Η πιο ωραία στιγμή ήταν όταν προτάθηκε να φωτογραφηθούν προς τιμήν του όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που είναι Βλάχοι.
Δημήτρης Κουλίνας, Αθανασία Λιάρτση, Στέφανος Τσιόνκης, Γιώργος Γίτσος, Μαρία Παλάνη, Γιάννης Τόδας, και Νίκος Πασιατάς όλοι μαζί. Στους 33 Δημοτικούς Συμβούλους οι 7 είναι Βλάχοι ποσοστό εκπροσώπησης των Βλάχων στο Δήμο Παιονίας 21,21 %.
Αυτή η φωτογραφική συνάθροιση κι αν δεν είναι δώρο Ονομαστικής Εορτής.
Παναγιώτης Δεπούδης
Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2011 20:44

«Πολύτιμα» παιχνίδια …εν ου παικτοίς

metallikes-oryktes-protes-ylesΠράματα και θάματα κρύβει η κιλκισιακή γη, αν πιστέψουμε τις εξαγγελίες του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη. Χρυσό και χαλκό στην ευρύτερη περιοχή της Ποντοκερασιάς (Ποντοκερασιά, Βάθη, Γερακαριό) και ψευδάργυρο, μολυβδαίνιο και άργυρο στην περιοχή Πολυκάστρου – Σκρα. Μάλιστα το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα προς δημόσια διαβούλευση τα κείμενα των διεθνών διαγωνισμών για τρεις μεταλλευτικούς χώρους στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και τους δυο προαναφερθέντες στο ν. Κιλκίς.