espa pkm

Παρασκευή, 1 Μαΐου 2026, 2:22:19 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Κάποιοι στους Ευζώνους οφείλουν να ξανασκεφθούν τη συμπεριφορά τους. Και τις ευθύνες τους. Ετούτα τα καραγκιοζιλίκια που συνεπάγονται την καθημερινή ταλαιπωρία εκατοντάδων οδηγών φορτηγών, δεν εκθέτουν μόνο τους ίδιους, αλλά και την χώρα.
Να περνούν τα φορτηγά χωρίς κανένα πρόβλημα και καμιά χρονοτριβή από το τελωνείο της ΠΓΔΜ και να λιμνάζουν στο τελωνείο Ευζώνων είναι μια ακόμα απόδειξη πως ορισμένοι σε τούτη την χώρα βολεύονται σε συνθήκες μπανανίας με δεδομένη την ανυπαρξία κράτους.
Θα επανέλθουμε.
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 00:12

Κι ακαρτέρει κι ακαρτέρει…

fysiko-aerio-kilkisΠροφανώς ένα μέγα τμήμα των ευθυνών για την κατάντια του νεοελληνικού κράτους οφείλεται σε λανθασμένες πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τις κατά καιρούς κυβερνήσεις,. Αλλά και για  ένα τεράστιο τμήμα ευθυνών ενοχοποιείται η βλακεία και η ανικανότητα τόσο της πολιτικής όσο και του διευθυντικής ελίτ της δύσμοιρης χώρας.
gkountenoudisΠαρέμβαση στο πρόβλημα της λειτουργίας του τμήματος ΤΕΙ στο Κιλκίς και της περιπέτειας ανέγερσης του κτηρίου του, όπως αναδείχτηκαν σε πρόσφατο ρεπορτάζ των εφημερίδων μας, επιχειρεί ο αντιπεριφερειάρχης κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης με δήλωσή του που έχει ως εξής:
andreanidisΣτις 5 Αυγούστου επισκέφθηκα τον Γούλιο από όπου κατάγονται οι Προυσαλήδες του Μικροκάμπου και της Πελαγίας Ροδόπης.
Εσκικαράαγατς το λένε σήμερα σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από την Προύσα σε ακρωτήριο στη μέση της λίμνης Ουλουμπάτ έχοντας απέναντι τρία νησάκια.
ioannidis_dimitrisΈβαλα στοίχημα με τον εαυτό μου να μή δω μια βδομάδα τηλεόραση μήπως και ηρεμίσω από τον ορυμαγδό των αντικρουόμενων ειδήσεων και βρω μόνος μου-μακρυά απο τους καθημερινούς αναλυτές και καθηγητάδες των τηλεοπτικών παραθύρων-, τί τέλος πάντων συμβαίνει με την οικονομική κατάσταση της πολύπαθης χώρας μας. Ταυτόχρονα, το διάστημα που δεν έβλεπα ελληνική τηλεόραση παρακολούθησα το κρατικό κανάλι ARD της γερμανικής ΤV στις κεντρικές ειδήσεις των 8.00-8.15΄. Δύο φορές ανέφερε την κρίση στην Ελλάδα κι αυτό χωρίς την τραγικοποίηση της κατάστασης όπως κάνει η δική μας τηλεόραση.
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 00:00

Σύλληψη για Κλοπή

astynomiaΣυνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή  στο Κιλκίς στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 23 ετών, ενώ αναζητείται και ο 18χρονος συνεργός του, διότι την προηγούμενη μέρα είχαν αφαιρέσει από περιοχή της Θεσσαλονίκης το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο 60χρονου ημεδαπού.  Το όχημα βρέθηκε, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.  Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους στον κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Κιλκίς.
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 23:59

Επιστήμονες στην πορεία του ΠΑΜΕ!

topografoi-sxolioΣτην… ουρά της πορείας του ΠΑΜΕ εντοπίσαμε τους «αγανακτισμένους» επιστήμονες. Οι τοπογράφοι, Θανάσης Βαφειάδης και Παναγιώτης Κεμετσετσίδης, άφησαν για λίγο το ιδιωτικό τους γραφείο για να διαμαρτυρηθούν μαζί με το ΠΑΜΕ για την άγρια οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Από κοντά τους, και με σημαία του ΠΑΜΕ, ο γεωλόγος και δημόσιος υπάλληλος, Παύλος Ιακωβίδης.
Κατά τα άλλα, κυριαρχούσαν οι συνταξιούχοι στους συγκεντρωμένους. Φαίνεται πως δημόσιοι υπάλληλοι και εργαζόμενοι δεν πλήττονται από τα κυβερνητικά-τροϊκανά μέτρα!
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 23:57

Ναι μεν, αλλά...

Ουδείς αντιλέγει ότι το μοντέλο του δημόσιου τομέα που κυριαάρχησε στην χώρα μας μετά τη μεταπολίτευση απέτυχε - χρεοκόπησε να λέμε- παντελώς.
Ωστόσο η χρεοκοπία αυτή δεν σημαίνει ότι ο ιδιωτικός τομέας πήγε πολύ καλύτερα.
Ξέρετε πόσοι αγελαδοτροφοι απόμειναν στο Κιλκίς; Λιγότεροι από 150.
Πριν 20 χρόνια ο αριθμός τους ξεπερνούσε τις 3.000 Σταδιακά και κάθε χρόνο η λειτουργία της “ελεύθερης αγοράς” εξώθησε εκτός αγοράς χιλιάδες νοικοκυριά.
Για να γιγαντωθούν τέσσερις πέντε εταιρείες χάρη στο καρτέλ γάλακτος που συνέστησαν και λειτούργησαν ανενόχλητες.
***
Φώναζαν οι κτηνοτρόφοι πως οι εταιρείες τούς στραγγαλίζουν. Φωνή βοώντος εν τη ερημω.
Δεξιοί και “αριστεροί” υπουργοί γεωργίας, όταν τους καλούσαν να απαντήσουν γιατί δεν προστατεύουν τους παραγωγούς απαντούσαν με ένα στόμα και μια φωνή “Είναι οι νόμοι της αγοράς που καθορίζουν τις τιμές”
Γνωστές και πικρές ιστορίες. Με αποτέλεσμα ενώ οι τιμές στα φάρμακα, τις ζωοτροφές κλ.π να πολλαπλασιαστούν, οι τιμές στον παραγωγό να καθηλώνονται εξαιτίας του καρτέλ.
Οι παραγωγοί στραγγαλίστηκαν και βγήκαν εκτός αγοράς και τώρα συμβαίνει το παράδοξο: Δεν καλύπτουμε ούτε τα 820.000 τόνους της εθνικής ποσόστωσης.
Υπενθυμίζουμε απλά ότι πριν 10 χρόνια οι κτηνοτρόφοι πλήρωναν πρόστιμα για υπέρβαση της ποσόστωσης.
Τώρα λοιπόν που κλαίμε τη μοίρα μας γιατί ως χώρα δεν παράγουμε τίποτα, μαζί με τα ανάθεμα στο δημόσιο ας σκεφτούμε και τη λειτουργια της εσωτερικής μας αγοράς. Που λειτουργεί με το μοντέλο του ληστρικού καπιταλισμού.
***
Για να μην μας κατηγορήσει όμως κάποιος για παρενθοντολογία ας μείνουμε στα τωρινά. Επί δυο χρόνια η τιμή του γάλακτος στον παραγωγό είχε καθηλωθεί στα 32-33 λεπτά. Δηλαδή ο παραγωγός πουλούσε το γαλα του σε τιμές των μέσων του 1990. Όταν η τιμή των στοιχείων κόστους έχει πολλαπλασιαστεί από τότε.
Ποια ιδιωτική επιχείρηση, της πλέον κερδοφόρας μη εξαιρουμένης,  θα άντεχε να συνεχίσει;
***
Κι αφού  αφάνισαν τους κτηνοτρόφους οι εταιρείες, διαπίστωσαν ότι ουσιαστικά δάγκωσαν και την ...ουρά  τους. Το γάλα δεν φτάνει  πια. Και εδώ και δυο μήνες ανέβηκαν οι τιμές παραγωγού στα 45 λεπτά.
Κάτι ανάλογο δηλαδή που συνέβη με τους καπνoπαραγωγούς. Όσο υπήρχε παραγωγή καπνού στην Ελλάδα, οι εταιρείες ήθελαν να πληρώνουν 20 και 30 λεπτά το Βιρτζίνια. Όταν  το κόστος παραγωγής ξεπερνούσε το ευρώ. Ουσιαστικά δηλαδή οι έμποροι  έμπαιναν συνέταιροι στο πριμ παραγωγού.  Αγανάκτησαν οι παραγωγοί. Πίεσαν για την αποσύνδεση της επιδότησης από την παραγωγή, αποχώρησαν από την καλλιέργεια και τώρα οι έμποροι και οι εταιρείες πληρώνουν δυο ευρω το κιλό το βιρτζίνια και το φέρνουν από τα Σκόπια. Άξιος ο μισθός τους και ζήτω ο ελληνικός καπιταλισμός.
Θ.Π.
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 23:56

Η κρίση θα «φάει» τις επιδοτήσεις;

AteΣτην Αθήνα και στις 18 Οκτωβρίου θα περιμένουν με κομμένη την ανάσα τις αποφάσεις του άτυπου διευθυντηρίου της ΕΕ Μέρκελ Σαρκοζί για το τύχη του χρέους και την κάλυψη των δανειακών αναγκών της.
oikonomouΑπάντηση στην ερώτηση του Γιώργου Φραγγίδη «πώληση υγρών καυσίμων από τα Κ.Α.Ε.» δόθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Π. Οικονόμου, με την οποία επισημαίνει πως δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα στα πρατήρια της εσωτερικής αγοράς.
Η απάντηση αναφέρει: