Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Περί δώρου στους Παιδικούς σταθμούς
Μαζί με το δώρο (!) η προηγούμενη δημοτική αρχή καθιέρωσε και τους συλλόγους Γονέων στους παιδικούς, με αποτέλεσμα οι γονείς να πληρώνουν και στον παιδικό και στο σύλλογο, παίρνοντας δυο αποδείξεις, ενώ τα του συλλόγου ουδείς γνωρίζει που πήγαιναν, αφού δεν πέρναγαν στο ταμείο του δήμου.
Γι’ αυτήν την ιστορία των παιδικών σταθμών, όπου και το μέγα σκάνδαλο, κάποιος πρέπει να μιλήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
Συνένωση ΤΩΡΑ
Ο νέος ενιαίος σύλλογος παλαιμάχων αποτελεί την καλύτερη εγγύηση ότι περιμένουν καλύτερες μέρες και τον ιστορικό Κιλκισιακό, ο εκάστοτε πρόεδρος του οποίου θα συμμετέχει αυτοδικαίως στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου παλαιμάχων, όπως πρότεινε ο παριστάμενος δικηγόρος Γιώργος Γεωργαντάς.
Το φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι από την συγκέντρωση της ενότητας.
Συνεργασία Επιμελητηρίου με το δήμο του Κιλκίς
Επίσκεψη από τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλο Τονικίδη και Γιώργο Ηλιάδη αντίστοιχα, δέχτηκε στο γραφείο του στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις δράσεις του φορέα. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το ζήτημα του παραεμπορίου, η ανάπτυξη του οποίου αποτελεί σοβαρή πληγή για το νόμιμο και στεγασμένο εμπόριο. Παρόλα αυτά, όπως τονίστηκε, καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες αντιμετώπισής του από τις αρμόδιες αρχές. Σε ό,τι αφορά την τόνωση της αγοράς, αυτό που υπογραμμίστηκε είναι ότι προς επίτευξη αυτού του στόχου χρειάζεται η συνέργεια και η σύμπραξη όλων των φορέων, αλλά και η ευαισθητοποίηση του καταναλωτικού κοινού μέσω της έμπρακτης στήριξης της τοπικής αγοράς.
Πασχαλινές εκδηλώσεις του Ειδικού Σχολείου
Επισκέπτες και οικοδεσπότες οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς την τελευταία σχολική εβδομάδα πριν από τις διακοπές του Πάσχα. Οι επισκέψεις ξεκίνησαν από το Δημοτικό Σχολείο Μικρόβρυσης Σταθμού Μουριών και συνεχίστηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Δροσάτου. Η υποδοχή των μαθητών και από τα δυο σχολεία ήταν υποδειγματική. Οι μαθητές αφού γνωρίστηκαν προχώρησαν σε δραστηριότητες από κοινού κατασκευάζοντας πασχαλινές χαρτοσακούλες για δώρα. Η συνεργασία έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν πιο κοντά, να δουλέψουν μαζί, να παίξουν και να χαρούν.
«Οικολογικά Σχολεία» τα Γυμνάσια Πολυκάστρου και το 2ο Κιλκίς
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δικτύου «Οικολογικά Σχολεία», που συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, τη Δ/νση Β/βάθμιας Εκπ/σης Πειραιά και την Α’ Δ/νση Α/βάθμιας Εκπ/σης Αθήνας.
Χρήστος Ανδρεανίδης: Ευρωπαϊκή ….Κίνα
Στους προσυνεδριακούς προβληματισμούς για την ανάπτυξη του Κιλκίς την επόμενη δεκαετία της Πρωτοβουλίας Κιλκίς 2020 και λαμβάνοντας υπόψη την Ελληνική, Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια κατάσταση που συνδέεται και η μικρή κουκίδα Κιλκίς, αναφέρθηκα στα πλεονεκτήματα της Κίνας έναντι της Ευρώπης.
Πράσινοι και κόκκινοι
Ποιος είπε πως δεν υπάρχουν κοινά σημεία μεταξύ Λοβέρδου και Μπαλάσκα;Μπορεί ο Δήμαρχος Κιλκίς να αντέτεινε στο Υπουργό υγείας «ποιος από τους δυο μας είναι πιο δεξιός;» αλλά πέρα από τα κόμματα υπάρχουν και τα χρώματα.
Θα'χει και δεύτερη ευκαιρία
Πρόταση στον Υπουργό κ. Λοβέρδο να τον ονομάσουν κι επίσημα Διαιτητή έκανε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κιλκίς και αξιολογημένος Διαιτητής Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Πλούταρχος Ελευθεριάδης, παρουσία του Καθηγητή Διαιτησίας και μέλους της ΚΕΔ κ. Κώστα Κορομηλά, και τον κάλεσε να παραστεί στη γιορτή που θα κάνει ο Σύνδεσμος το φθινόπωρο για να γιορτάσει τα 15χρονα γενέθλιά του.
Ο κ. Λοβέρδος μετά χαράς αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Ελευθεριάδη να παραστεί , να δώσει εξετάσεις στους κανονισμούς αλλά και να σφυρίξει σε ένα φιλικό αγώνα για να αποδείξει ότι όντως αξίζει και έτσι στους αγώνες που γίνονται στη βουλή να μπορέσει να την… βγει στον Βουλευτή και τέως Υπουργό, Γιάννη Ιωαννίδη, και αν χρειαστεί να του ρίξει και τεχνική ποινή.
Εξάλου, ο κ. Λοβέρδος είναι και Υπουργός Άθλησης και θέλει να ξέρει το άθλημα της καλαθοσφαίρισης τεκμηριωμένα. Ετσι, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κιλκίς θα εντάξει στα μέλη του κι έναν Υπουργό από την Αθήνα, όπως κι ο Πλούταρχος Ελευθεριάδης υπήρξε μέλος του Συνδέσμου Αθηνών όπου υπηρέτησε ως Αστυνομικός .
Στις φωτογραφίες με τον Υπουργό φαίνονται επίσης οι Διαιτητές από το Κιλκίς Κώστας Λαδάς και Ντέντας Παναγιώτης.
«Μπράβο» από Λιάρτση
Ομιλητές και κοινό προσέγγισαν από καθένας από την δική του πλευρά το ζήτημα της γενοκτονίας και οι πρώτοι μάλιστα φώτισαν πολλές άγνωστες ιστορικές πτυχές του ζητήματος. ‘’Μπράβο στους ομιλητές και μπράβο στην Ο.Ν.Ν.Ε.Δ Κιλκίς.
Με κέρδισαν’’ έλεγε σε πηγαδάκι φίλων μετά το πέρας της εκδήλωσης η Αθανασία. Γνώμη της είναι ότι με το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να ασχοληθούν οι νεολαίες όλων των πολιτικών κομμάτων ώστε και να αναδείξουν όπως έκανε πολύ επιτυχημένα η Ο.Ν.Ν.Ε.Δ το θέμα και να αποκτήσουν περαιτέρω κοινωνικά ερείσματα στις τοπικές κοινωνίες. Ότι τέλος, ο αγώνας των λαών που βίωσαν τη φρίκη της γενοκτονίας είναι πέρα για πέρα δίκαιος αλλά χρειάζεται να συνεχιστεί πιο έντονα και με μπροστάρη τη νέα γενιά για να δικαιωθεί και σε διεθνές επίπεδο.
Ο Πινέλης ο πλακατ-ζής
Και για να δείτε πόσο πολιτικός τζέντλεμαν είναι ο Πινέλης. Φωτογραφήθηκε δίπλα στον διαδηλωτή με το πλακάτ. Σχεδόν αγκαλιά.
Κι ήταν αυτό το πρώτο βήμα προς τον …ρεβιζιονισμό.
***
Παραδίπλα χαμογελούσε ο Χρήστος Σπίγκος. Ικανοποιημένος πως εφεξής δεν θα τον κατηγορεί ως αναθεωρητή ο Πινέλης.