espa pkm

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026, 11:10:05 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011 19:01

O συναγωνιστής

Ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Κουλίνας, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την τύχη της 33ης Ταξιαρχίας: «Οι ανησυχίες στο παρελθόν δεν επιβεβαιώθηκαν. Εκτιμώ πως θ’ αυξηθεί η δύναμη της Ταξιαρχίας, γιατί είναι ενταγμένη σε ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς κι ας διαφωνεί ο συναγωνιστής και φιλειρηνιστής Οργαντζής…»
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011 19:00

«Πάγωσε» η οικοδομή Έπεσαν οι τιμές

oikodomiΗ χρυσή εποχή ήταν κάπου στο 2004. Λίγο πριν, λίγο μετά. Τότε που το Κιλκίς αχολογούσε από την κατασκευαστική φρενίτιδα περίπου 60 εργολάβων που «σήκωναν» οικοδομές. Ήταν τόση η φρενίτιδα ώστε μαζί με τους ημέτερους κατασκευαστές «κατέπλευσαν» και Θεσσαλονικείς εργολάβοι για να επωφεληθούν. Το Κιλκίς ζούσε στο ρυθμό των δεκάδων γιαπιών, όπου κυρίως εργάζονταν μετανάστες εργάτες στα μπετά και στην τοιχοποιία, μέχρι να έρθει η ώρα υδραυλικών, ηλεκτρολόγων, και συναφών ειδικοτήτων κυρίως Ελλήνων επαγγελματιών.
epimelitirioΣτο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου «Πορεία στο μέλλον με νέες συντεταγμένες ανάπτυξης - Κιλκίς 2020» που διοργανώνει το Επιμελητήριο Κιλκίς στις 25 & 26 Φεβρουαρίου 2011 θα πραγματοποιηθεί προσυνεδριακή συνάντηση (workshop) την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ. στην αίθουσα «Βασίλειος Σεργιαννίδης» του Επιμελητηρίου.
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011 18:59

Παράταση για τη μεταφορά μαθητών

Παρατείνονται μέχρι τις 30-6-2011 οι συμβάσεις μεταφοράς μαθητών με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδη και εντολή του υφυπουργού Γ. Ντόλιου σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
goumenissaΜε πολλές ευχές για τη νέα χρονιά και σε ατμόσφαιρα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Ιανουαρίου η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της Επιτροπής Γουμένισσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο εκεί πνευματικό κέντρο. Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο εφημέριος Γουμένισσας π. Χρήστος Μαυραντώνης, απηύθυνε σχετικό χαιρετισμό και μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη κκ Δημητρίου. Συμμετείχαν στη σχετική τελετή και οι εφημέριοι Γρίβας π. Ιωάννης Τάγκος και Ρυζίων π. Δημήτριος Κολιώζης. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρ. Γκουντενούδης και ο Δήμαρχος Παιονίας Θ. Λαπόρδας.

meletiadiΤι είναι η Ενεργειακή Επιθεώρηση;                                                      
Η διαδικασία που βοηθάει :
- να εκτιμήσουμε  την κατανάλωση της πρωτογενούς  ενέργειας ( φυσικό αέριο, πετρέλαιο θέρμανσης, ηλεκτρική ενέργεια, βιομάζα) του κτιρίου για όλες τις χρήσεις, δηλαδή για την θέρμανση, την  ψύξη, τον αερισμό , τον φωτισμό, το ζεστό νερό χρήσης.

Η πρατηριούχος υγρών καυσίμων Μελπομένη Νατσιού απαντά στα επιχειρήματα που προβάλλει η εταιρεία εκμετάλλευσης των αφορολογήτων καταστημάτων σχετικά με τη λειτουργία πρατηρίων πώλησης αφορολόγητου πετρελαίου κίνησης στα εν λόγω καταστήματα αφορολογήτων στα τελωνεία Ευζώνων, Κακαβιάς και Κήπων.
Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011 02:40

Περαστικά στο γιατρό μας!

Τον περασμένο Νοέμβριο ο γιατρός μας, Θανάσης Τσιραμπίδης, έδωσε μια θριαμβευτική μάχη στο πλευρό του Μ. Μπόλαρη, για την Περιφέρεια, συγκεντρώνοντας τους μισούς περίπου ψήφους του συνδυασμού.
Κι αφού τελείωσε με τη μάχη της Αυτοδιοίκησης ο οφθαλμίατρος, είπε να ασχοληθεί και με την προσωπική του «μάχη», μπαίνοντας στο χειρουργείο για μια ορθοπεδική παρέμβαση.
Όλα πήγαν καλά και ο Θανάσης μέχρι και στο γήπεδο θα μπορεί να επανέλθει, για να θυμηθεί τα νιάτα του, όταν στέκονταν βράχος στην άμυνα του Κιλκισιακού ή του Μακεδονικού Δροσάτου.
Περαστικά γιατρέ!
Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011 02:39

Σισμανίδης στα Δημοτικά Σφαγεία

Το δημοτικό σύμβουλο του δημοτικού διαμερίσματος Δοϊράνης, Γιάννη Σισμανίδη, όρισε ως εκπρόσωπο του δήμου στα Δημοτικά Σφαγεία Κιλκίς και πιθανά θα είναι και ο νέος πρόεδρος της Ανώνυμης Εταιρείας.
Για πολλά χρόνια πρόεδρος είναι ο κ. Στάθης Μακρίδης, με αξιόλογο έργο στα Σφαγεία, και που αυτό το διάστημα ολοκληρώνει μια σημαντική δράση  για την οικολογική καταστροφή των υπολειμμάτων του σφαγείου ή των κρεοπωλείων. Η προγραμματισμένη γενική συνέλευση των μετόχων των Σφαγείων είναι για τον Ιούνιο, αλλά είναι άγνωστο αν ο νέος δήμαρχος θα αφήσει τον χρόνο να κυλήσει μέχρι τότε ή θα επισπεύσει τη συνέλευση για εκλογή νέου προέδρου και διοίκησης.
Το ψήφισμα για την υποβάθμιση και την αναβάθμιση του νοσοκομείου Γουμένισσας, που κατέθεσε η παράταξη της κ. Λιάρτση και παρουσίασε ο σύμβουλός της Ν. Καπουτζής, είχε τη στήριξη όλων των πλευρών του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας.
Ωστόσο, μετά την τοποθέτηση του αντιπροέδρου του νοσοκομείου και πρώην δημάρχου Ευρωπού, Μάκη Κουρτζανίδη, υπήρξε μια επίθεση προς το πρόσωπό του από τον κ. Καπουτζή και τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων Ξεν. Παπαλέξη. Φάνηκε αναίτια η επίθεση, γιατί στην τοποθέτησή του ο κ. Κουρτζανίδης κινήθηκε εντός του γενικού πλαισίου της συζήτησης. Μάλλον αναφέρονταν σε παλαιότερες δηλώσεις του, απ’ ότι φάνηκε.
Η ουσία , όμως, ήταν πως μέσα σ’ ένα κλίμα ομοφωνίας, δεν αναζητάς αντιθέσεις, αλλά χαίρεσαι με τις συγκλίσεις.