espa pkm

Σάββατο, 25 Απριλίου 2026, 1:41:47 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2011 16:48

Δύσκολα για Λαπόρδα

Φάνηκε από την πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας πως ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή θα έχουν ν’ αντιμετωπίσουν δυο μεγάλες δυσκολίες: - Την άσχημη οικονομική κατάσταση του νεοσύστατου δήμου, με οφειλές που ξεπερνούν τα 12 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα μισά είναι δάνεια των πρώην δήμων, που συνδυάζεται με την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας.
- Την ισχυρή αντιπολίτευση, αφού έχουμε πέντε συνδυασμούς στη μειοψηφία, και με τους πέντε επικεφαλής να είναι «νεοφώτιστοι» και ορεξάτοι για δυναμική παρουσία, για τώρα και για το μέλλον…
Το θετικό για το νέο δήμαρχο είναι πως έχει στο πλευρό του και έμπειρους αυτοδιοικητικούς, αλλά και νέους με διάθεση για δουλειά.
Φάνηκε και από τα άμεσα αντανακλαστικά που έδειξε ο πρώην δήμαρχος Πολυκάστρου, Δημήτρης Κουλίνας, στην αντιπαράθεσή του με την κ. Λιάρτση.
Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2011 16:48

Δύο νέους Προέδρους

Από τις δημαιρεσίες που έγιναν στους δήμους Κιλκίς και Παιονίας αποκτήσαμε δυο νέους προέδρους δημοτικών συμβουλίων, Καλλισθένη Πάκα και Αντώνης Σαμαράς, και εννοούμε νέους στην ηλικία, αλλά με γνώση και γόνιμη θητεία στην Αυτοδιοίκηση και ήθος στη διαδρομή τους κι όλα δείχνουν πως μπορούν να τα πάνε περίφημα στο θεσμικό τους ρόλο.
Το ίδιο θετική πιστεύουμε πως θάναι και η παρουσία των αντιπροέδρων, Θεοδώρας Παπαδοπούλου και Γιάννη Αδαμόπουλου, καθώς και των γραμματέων, Λάζαρου Παζαρτζικλή και Κατερίνας Κούπανη.
Τους ευχόμαστε καλή και συναινετική θητεία…
Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2011 16:48

Αγαπητός ο Σιωνίδης

Σε όλες τις ψηφοφορίες που έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο Παιονίας μόνο ένας σύμβουλος είχε την αποδοχή όλων των συναδέλφων του, όλων των παρατάξεων, ο Κώστας Σιωνίδης.
Προφανώς ο Κ. Σιωνίδης θα αισθάνεται ικανοποίηση για την αποδοχή αυτή, μια αποδοχή που απορρέει από την ουσιαστική και ενωτική παρουσία του στην Αυτοδιοίκηση, χωρίς ανέξοδες αντιπαραθέσεις και τριβές.
Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2011 16:47

Με τις ευλογίες του κ. Εμμανουήλ

Τις πρωτοχρονιάτικες ευχές και την ευλογία του για καλή και δημιουργική θητεία έδωσε ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, στο νέο αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, Χρήστο Γκουντενούδη, και στο νέο δήμαρχο Κιλκίς, Βαγγέλη Μπαλάσκα.
Μάλιστα, ο Σεβασμιότατος συνοδεύονταν από δέκα περίπου ιερωμένους! Με τέτοιες ευλογίες πώς να αποτύχουν οι νέοι μας άρχοντες!
liartsiΕπίσκεψη στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Γουμένισσας πραγματοποίησε την προπαραμονή των Χριστουγέννων η επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Παιονίας Αθανασία Λιάρτση – Σταυροπούλου μαζί με δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του Συνδυασμού.
Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2011 16:45

Αγιασμός των Υδάτων σε Δοϊράνη και Αξιό

agiasmos_ydatonΤον Αγιασμό των Υδάτων θα τελέσουν ανήμερα των Φώτων οι μητροπολίτες Κιλκίς κ. Εμμανουήλ και Γουμένισσας κ. Δημήτριος σε θρησκευτικές εκδηλώσεις την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι.
kalikratisΣτους πλέον υπέρ δανεισμένους δήμους της χώρας συγκαταλέγονται και οι δυο δήμοι του νομού, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Ο καλλικρατικός δήμος Κιλκίς μάλιστα κατέχει, σύμφωνα με τον πίνακα σε ρεπορτάζ που δημοσίευσε η εφημερίδα ΠΟΝΤΙΚΙ, την 53η θέση στο σύνολο των δήμων της χώρας με δάνεια που ανέρχονται σε 7.587.312 ευρώ.
liresΣτον Άη Βασίλη προστρέχουν τα παιδιά, στο γύρισμα του χρόνου για να εξασφαλίσουν τα δώρα τους. Κι ο καλοκάγαθος Σάντα Κλάους ξεκινά κάπου από την Φιλανδία και μοιράζει τα δώρα σε όλους, βοηθούντων και των γονιών που ξεπαραδιάζονται γιορτινές μέρες υπέρ των γόνων τους.
Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2011 18:29

Ειρήνη Υμίν

mpalaskasΗ προεκλογική ένταση-ενίοτε προσέλαβε διαστάσεις ανεπίτρεπτες- καλά κρατεί εντός της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς. Και βεβαίως μπορεί να εξηγηθούν ορισμένες  δηλώσεις και πράξεις, αλλά θα ήταν καλύτερα να διδαχτούν οι πρωταγωνιστές της κόντρας από τα λάθη τους, παρά να τα συνεχίζουν.
Γενικό και αόριστο το σχόλιο, αλλά ίσως πρέπει να θυμούνται ότι οι δημότες τους έταξαν στην θέση της μειοψηφίας για να ελέγχουν τις πράξεις της πλειοψηφίας Μπαλάσκα. Κι όχι να αλληλοτρώγονται.
Διότι έτσι και συνεχίσουν αυτό το βιολί, πέραν των άλλων, θα δικαιώνουν και οι ίδιοι το εκλογικό αποτέλεσμα.
Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2011 18:28

Και πριν αλέκτορα φωνήσαι…

Άμα δεν διαμαρτυρηθείς, τσίπουρο δεν έχει…
Ιδού που συγκινήθηκε ο Κώστας Κιλτίδης από τα κεσάτια των ημερών που περιγράφαμε, και σήμερα στα «Τρία Αδέλφια» ….δεξιώνεται τους εκπροσώπους του τοπικού τύπου.
Και να είστε σίγουροι πως όλο και κάποια είδηση θα βγάλουμε μεταξύ τυρού και …κοψιδιού.
* * *
Κι επειδή μόνο με ένα Κιλτίδη δεν βγαίνουν οι χασούρες της χρονιάς,  ο παλιόφιλος ο Σάββας τι να απέγινε άραγε;