espa pkm

Σάββατο, 18 Απριλίου 2026, 1:10:18 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Παρασκευή, 14 Μαϊος 2010 16:24

Έφυγε ο Τραϊνός Γάγος

gagosΈνας λαμπρός Έλληνας επιστήμονας, ο Τραϊνός Γάγος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν των ΗΠΑ, “έφυγε” αναπάντεχα από κοντά μας σε ηλικία 49 ετών. Γεννήθηκε στην Κάρπη του νομού Κιλκίς το έτος 1962. Παιδί βιοπαλαιστών μεγάλωσε στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης. Παρά τις δυσκολίες και τις στερήσεις, με το πείσμα και τη θέλησή του κατάφερε να εισαχθεί το 1977 στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το 1984 και ύστερα από δύσκολες εξετάσεις πήρε υποτροφία από το ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, για μεταπτυχιακές σπουδές στην παπυρολογία στο Πανεπιστήμιο του Ντάραμ της Αγγλίας. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή σε μόλις 3 χρόνια και αμέσως έγινε αποδέκτης πρότασης από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν των Ηνωμένων Πολιτειών να αναλάβει ερευνητικό έργο. Το 1990 σε ηλικία 30 ετών κατέλαβε θέση βοηθού καθηγητή και πέντε χρόνια αργότερα θέση καθηγητή στο Τμήμα Κλασσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου.
kiltidisΕρώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Κλιματικής Αλλαγής για την Προστασία της βιοποικιλότητας κατέθεσε ο βουλευτής Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης, στην οποία αναφέρει: «Όπως ήδη γνωρίζετε, το 2010 ορίστηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας, αναμένοντας έτσι την υιοθέτηση στοχευμένων πρωτοβουλιών και δράσεων σε διεθνές επίπεδο. Η πατρίδα μας είναι προικισμένη με ένα μωσαϊκό αλληλοδιαδεχόμενων φυσικών οικοσυστημάτων, μοναδικών σε πολλές περιπτώσεις, δίνοντάς της έτσι ξεχωριστή θέση παγκοσμίως. Η γεωγραφική της θέση σε συνδυασμό με τον πλούσιο γεωμορφολογικό διαμελισμό της, ευνόησαν την ποικιλία των φυτών και των ζώων που ζουν στην πατρίδα μας.
Η ασφυξία στις σχολικές αίθουσες του Κιλκίς και ιδιαίτερα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπου ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός μαθητών δεν συμβαδίζει με την ανάλογη αύξηση των αιθουσών αποτελεί διαπιστωμένη ασθένεια. Στον προγραμματισμό της Νομαρχίας και της Πολιτείας υπήρχε η κατασκευή του 4ου Γυμνασίου και μάλιστα σε οικόπεδο που παραχώρησε η Νομ,αρχία στον Οργανσιμό Σχολικών Κτηρίων, έκτασης 10 στρεμμάτων στο ΚΕΓΕ. Μέσα στην ίδια έκταση προγραμματίστηκε και η κατασκευή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς καθώς και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση οι ανάγκες στην πόλη είναι μεγάλες.
andreanidisΛόγος γίνεται τελευταία για τον εκσυγχρονισμό και οικονομική εξυγίανση του Ο.Σ.Ε. παρά που είναι γνωστό σε όλους μας ότι δεν υπάρχουν οικονομικά εύρωστοι σιδηρόδρομοι σε καμιά χώρα. Η συνήθης αρχή της απαξίωσης προς εκποίηση που ίσχυσε για το 20% των μετοχών του Ο.Τ.Ε και το σύνολο της Ολυμπιακής στην καταστροφική για την χώρα οικονομική περίοδο της Ν. Δημοκρατίας με τα μεγάλα φαγοπότια δεν μπορεί να ισχύσει για τον Ο.Σ.Ε. Σε άλλες χώρες δεν είναι εύρωστοι γιατί τα κόστη στα θέματα ασφάλειας ήταν υψηλά ιδιαίτερα στις ανισόπεδες συναντήσεις με οδικές αρτηρίες και πεζογέφυρες. Μείωσαν κοντά στο απόλυτο τα επικίνδυνα σημεία σε ανθρώπους και αυτοκίνητα που συναντούν σιδηροδρομικές γραμμές.
ioannidis_dimitrisΟταν πρωτοεγκαταστάθηκε στο Κιλκίς ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ κ Εμμανουήλ χαιρετίσαμε την παρουσία του, συμμετέχοντας και στην ενθρόνισή του. Πιστέψαμε πολλοί  ότι η αντικατάσταση του αποδημήσαντος υπέργηρου, πράου και μειλίχιου κκ Αποστόλου, θα έφερνε ένα νέο πνεύμα δημιουργίας, αποτελεσματικότητας και αμεσότητας στα εκκλησιαστικά μας πράγματα. Σε πολύ λίγο κάποιες εφημερίδες σχολίαζαν την παρουσία του Μητροπολίτη όχι με τα κολακευτικότερα σχολια, πλην του ημέτερου Θεφύλακτου (αρχισυντακτη των εφημεριδων μας), και  πολλοι απο μας, τοτε, θεωρησαν την κριτική βιαστική και μη επαρκώς τεκμηριωμένη.
Πέμπτη, 13 Μαϊος 2010 18:13

Υπάρχουν ακόμα περιθώρια

Αυτή κι αν είναι είδηση. Παρά την κρίση, εξακολουθούν να μπαίνουν παράνομα στην χώρα οι Αλβανοί.
Ηθικόν δίδαγμα: Έχει περιθώρια ακόμα το ΔΝΤ να επιβάλει πρόσθετα μέτρα.
Μέχρι να αντιστραφεί η φορά των λαθρομεταναστών.
Πέμπτη, 13 Μαϊος 2010 18:13

Επανάληψη του ίδιου σεναρίου

Έξω φρενών είναι ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αξιούπολης Λάζαρος Ελευθεριάδης με την πρόληψη αιτησιογράφων για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και στα χωριά της δύναμης της ΕΑΣ Αξιούπολης από τη διοίκηση της ΕΑΣ Κιλκίς.
Οπότε αναμένεται και φέτος η επανάληψη της περσινής αντιδικίας, η οποία αν δεν κάνουμε λάθος έφτασε και στα δικαστήρια.
Οπότε οι αγρότες μας να είναι  σίγουροι. Οι δηλώσεις τους είναι σε σίγουρα χέρια.
Πέμπτη, 13 Μαϊος 2010 18:12

Ετοιμάζει εκδήλωση

Λοιπόν, χθες και προχθές σας είχαμε πρώτη είδηση. Ο Μπαλάσκας το αποφάσισε και κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς.
Σήμερα τι έπιασαν οι κεραίες μας. Οργανώνεται ή δη  εκδήλωση στο Κιλκίς πριν μπει ο Ιούνιος για να κάνει τον απολογισμό της οχτάχρονης νομαρχιακής του θητείας και να ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του.
Ε, σε λίγες ημέρες κάμποσοι θα πάρετε πρόσκληση, οπότε και θα μας θυμηθείτε…
Πέμπτη, 13 Μαϊος 2010 18:12

Δεν χωρούν…

Λοιπόν, ιδού η ρηξικέλευθη πρόταση: Κάθε υπό συγχώνευση δήμος να διαθέτει έναν αντιδήμαρχο στο νέο ενιαίο δήμο.
Στένεψαν τόσο πολύ οι θέσεις ώστε δεν χωρούν όλοι οι καλοί μας …φίλοι.
Αλλά γιατί αντιδήμαρχοι;
Ο φίλος μου ο Θανάσης έχει άλλη πρόταση: Όσοι από τους παλιούς δεν εκλεγούν να διορίζονται αυτοδικαίως πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων των οικισμών, από όπου κατάγονται.
Αχτύπητε Ρωσσόπουλε, πέστα και στον Αστυνόμο αυτά… Όχι μόνο στον Ανθρακίδη.
Πέμπτη, 13 Μαϊος 2010 18:12

Πέστο να τελειώνουμε…

Πλήθυναν πάλι οι πληροφορίες ότι αυτήν την φορά η Αθανασία Λιάρτση θα κατέβει στις δημοτικές εκλογές του δήμου Παιονίας.
Μόνο που αυτήν την φορά να κάνει γρήγορα, γιατί μόνο με πληροφορίες δουλειά δεν γίνεται. Και εν τω μεταξύ ενδέχεται να περισσέψουν τόσο οι υποψήφιοι που να μην επαρκούν οι δημότες για συγκρότηση των ψηφοδελτίων, που λέει ο λόγος.