Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Γεύμα στο ΚΚΣ από «Ευκράντη»
Σε ιδιαίτερα χαρούμενη ατμόσφαιρα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Δήμου Πολυκάστρου «ΕΥΚΡΑΝΤΗ», κα. Γαρουφαλιά Καρβουνιάρη και τα μέλη του υποδέχτηκαν τα παιδιά του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης, το προσωπικό και τους γονείς τους, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, στη Λέσχη Αξιωματικών στο Πολύκαστρο, όπου και παρέθεσαν γεύμα.
Σ’ ένα μήνα το χωροταξικό για τους νέους δήμους
Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η Μεγάλη Eβδομάδα θα δοθεί στη δημοσιότητα το νέο χωροταξικό των δήμων με βάση τον «Καλλικράτη». Παρά το γεγονός ότι το χρονοδιάγραμμα έχει πάει πίσω, λόγω αφενός της συζήτησης για την οικονομία και αφετέρου του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια που αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα, στην κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην διοικητική μεταρρύθμιση.
Δέσποινα Πολυχρονίδου : «Πόντος Ταξίδι στο Χρόνο-Τόπο του Χθες και του Σήμερα
Ο καημένος ο ποιητής, όπου ανακατεύεται ξέρει να σιγυρίζει…
Οι γραμμές αυτές- ούτε και θυμάμαι που και από ποιον- στροβίλιζαν στο
νου μου καθώς διάβαζα το ταξιδιωτικό προσκύνημα της Δέσποινας
Πολυχρονίδου «Πόντος, ταξίδι στον χρόνο-τόπο του Χθες και του Σήμερα».
Προνομιακή σχέση
Δεν τους θυμάται μόνο σε εορτές και πανηγύρεις ο Γιώργος Γεωργαντάς. Στη Γουμένισσα έχει πολλούς φίλους, οι επισκέψεις του εκεί αποτελούν σχεδόν καθημερινότητα, ενώ στηρίζει και ενισχύει πολλαπλώς συστηματικά κάθε καλή προσπάθεια, όπως αυτή του συλλόγου «Άγιος Τρύφωνας».
Τις προάλλες βρέθηκε εκεί και συνεργάστηκε με τον πρόεδρο του συλλόγου Αστέριο Τάτση. Μάλιστα ο Γιώργος Γεωργαντάς θα προσκληθεί, όπως μαθαίνουμε, να παραστεί και να συμμετάσχει σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του «Αγίου Τρύφωνα»…
Και έπεται συνέχεια.
Και στο Νέο Αγιονέρι
Και στη Γουμένισσα ο Γεωργαντάς έχει παράδοση. Μια πρόσφατη συνάντησή του όμως στο Νέο Αγιονέρι προκάλεσε πολλά σχόλια. Και συνειρμούς.
Με τον Βασίλη Μαϊδη συναντήθηκε ο Γεωργαντάς. Και τα συμπεράσματα επαφίενται σε όσους γνωρίζουν την πολιτική γεωγραφία του χωριού.
Και στο Νέο Αγιονέρι
Και στη Γουμένισσα ο Γεωργαντάς έχει παράδοση. Μια πρόσφατη συνάντησή του όμως στο Νέο Αγιονέρι προκάλεσε πολλά σχόλια. Και συνειρμούς.
Με τον Βασίλη Μαϊδη συναντήθηκε ο Γεωργαντάς. Και τα συμπεράσματα επαφίενται σε όσους γνωρίζουν την πολιτική γεωγραφία του χωριού.
Η στυλιστική τιμή της αγροτιάς
Εντάξει, υποφέρουν οι αγρότες, το εισόδημά τους δοκιμάζεται, αλλά αυτό δεν σημαίνει υποχρεωτικά πως απαγορεύεται κιόλας να κυκλοφορούν κομψοί.
Μπορεί στη σύσκεψη που οργάνωσε ο Σάββας Τσιτουρίδης το Σάββατο στο Κιλκίς να ήταν όλοι ντυμένοι κάζουαλ, του Σάββα μη εξαιρουμένου, αλλά πάντα υπάρχει ο Φίλιππας να σώζει την τιμή και την στυλιστική υπόληψη της αγροτιάς.
Με γραβάτα εντυπωσιακή παρακαλώ προσήλε.
Κι όταν σχολίασα σχετικά στον παρακαθήμενό μου Πέτρο Λαμπριανίδη την αποκλίνουσα εμφάνιση του Φίλιππα, ο Πέτρος δεν κρατήθηκε: «Σιγά την ανακάλυψη, εδώ ο Φίλιππας ακόμα και στα μπλόκα γραβατοφορεμένος έρχεται!»
* * *
Τον αθεόφοβο τον Πέτρο, κάτι ψέματα που λέει. …όπως το πάει δηλαδή, σε λίγο θα διαδίδει πως ο Φίλιππας κι όταν οργώνει με γραβάτα οδηγάει το τρακτέρ.
Κρίση πολιτισμού…
Το ισχυρίζομαι μονότονα, ιδιαίτερα τώρα με την δυσμενή οικονομική συγκυρία. Η κυρίαρχη κρίση στην Ελλάδα είναι η πολιτιστική. Κρίση πολιτισμού.
Όταν οι Έλληνες σκοτωνόμαστε στους δρόμους άνευ λόγου και αιτίας, όταν οι πάντες ομνύουμε στους αρχαίους ένδοξους προγόνους και βρέστε μου στο Κιλκίς παραπάνω από τρεις ανθρώπους που διάβασαν την Πολιτεία και την Ποιητική, όταν όλοι μαζί κλέβουμε το κράτος και την άλλη στιγμή ζητούμε τα πάντα από αυτό, όταν για μισή δραχμή είμαστε ικανοί να ξεθεμελιώσουμε το σύμπαν, όταν….
Όταν πέντε ανήλικα παιδιά θρηνούν σε χωριό του Κιλκίς την νεκρή μάννα τους και επί μια ολόκληρη μέρα ο τοπικός Δήμαρχος δεν βρίσκει, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειές του, έναν ψυχολόγο, ούτε στο δημόσιο σύστημα υγείας, ούτε ιδιώτη, να σταθεί και να στηρίξει τα παιδιά τότε πολλή σαπίλα βασιλεύει στο βασίλειο της εγχώριας Δανιμαρκίας.
Τόση σαπίλα που κανένα ευρωπαϊκό κοστούμι δεν μπορεί να την κρύψει.
Θ.Π.
Μυλωνάς: Θάναι μικρότερο το κύμα ανεργίας στο Κιλκίς
Εντονος προβληματισμός για την πορεία της οικονομικής κατάστασης της
χώρας και πως αυτή θα επηρεάσει ακόμη περισσότερο τη βιομηχανία του
Κιλκίς, υπήρξε κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας της Διαχείρισης
Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς (ΔΙ.ΒΙ.ΠΕ.Κ. Α.Ε.), στο διοικητικό κέντρο
του φορέα.
Λύση είναι οι συνεταιρισμοί
Ο Σάββας Τσιτουρίδης είναι ένας από τους «γκουρού» των αγροτικών
θεμάτων. «Δεν ήρθα στα μπλόκα γιατί δεν πιστεύω ότι με τα μπλόκα θα
λυθούν τα προβλήματά σας. Ανεξάρτητα από ευθύνες κυβερνήσεων και
υπουργών, τα μπλόκα και οι έκτακτες ενισχύσεις, όταν κι αν θα δίνονται,
απλά διαιωνίζουν τα προβλήματά σας…» ήταν μέσες άκρες ο χαιρετισμός του
στη συνάντηση εργασίας που οργάνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου με
συνεταιριστές και συνδικαλιστές του αγροτικού χώρου.
Προτάσεις Τονικίδη σε σύσκεψη ΠΑΣΟΚ
Σύσκεψη με θέμα τα πιεστικά προβλήματα των μικρών και πολύ μικρών
επιχειρήσεων της χώρας, πραγματοποιήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου στα Κεντρικά
γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα.
Στη σύσκεψη, που οργάνωσε ο τομέας Οικονομικών του Κινήματος συμμετείχε η
Υπουργός Οικονομίας, Ναυτιλίας και Ανταγωνιστικότητας κ. Λούκα Κατσέλη
επικεφαλής ομάδας διευθυντικών στελεχών του Υπουργείου.