Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Όροι και προϋποθέσεις για τον «Καλλικράτη»
Το ψήφισμα του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ στην Ρόδο το 1999, ένα χρόνο
μετά την εφαρμογή του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ αναφέρει « Με την νέα πραγματικότητα
που έχει δημιουργήσει στη χώρα μας, μετά την ψήφιση και εφαρμογή του
Ν.2539/97 που υλοποιεί στην πράξη το πρόγραμμα «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»
διαπιστώνει ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα, αλλά ότι υπάρχουν και
πολλά ζητήματα που χρήζουν ακόμη άμεσης επίλυσης».
Αποχώρησαν από Ευζώνους. Βράδυ αποφάσιζαν για Δοϊρανη
Τρεις εβδομάδες στα μπλόκα της Δοϊράνης και των Ευζώνων δεν αποδείχτηκαν
ικανά να μετατοπίσουν την κυβέρνηση από τη θέση: Δεν υπάρχει ευρώ. Και
οι αγρότες του νομού αποφάσισαν στους Ευζώνους να αποχωρήσουν για να
ξανάρθουν ύστερα από έξι μήνες.
Τόση είναι η διορία που δίνουν στην κυβέρνηση για να αποδείξει ότι
εννοεί όσα διακηρύσσει περί θεσμικών αλλαγών προς όφελος των αγροτών.
Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε το πανηγύρι του Αγ. Αντωνίου
Πρωτοφανή επιτυχία σημείωσαν οι πανηγυρικές εκδηλώσεις στον Αγ. Αντώνιο που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλγος Αγ. Αντωνίου σε άμεση συνεργασία με την εκκλησία του Αγ. Αντωνίου και την επιτροπή της εκκλησίας. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή του Αγ. Αντωνίου με την περιφορά της εικόνας στους δρόμους του χωριού.
Βασίλης Φλωρίδης : Το «αυτοδιοίκητο» των δικαστηρίων μας
Τελικά, έγινε πια θεσμός! Οι πρώτες ενέργειες κάθε νέας ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, ευθύς ως αναλάβει, είναι οι εξής δύο: Πρώτον, η άμεση και συλλήβδην αποφυλάκιση από τα σωφρονιστικά καταστήματα καταδίκων, που κανείς δεν εγγυάται θεσμικά αν είναι έτοιμοι να επανενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο, με την αιτιολογία της αποσυμφόρησης των φυλακών, έννοια που ασφαλώς δεν συναντάται στο σωφρονιστικό μας δίκαιο.
Ανθή Μοσχουτά : Ένας υπολογιστής μας μιλάει!
Είμαι ένας υπολογιστής, θεωρούμαι ένα από τα πιο τέλεια και τα πιο πολύπλοκα επιτεύγματα της τεχνολογίας. Κατασκευάστηκα από ένα εκατομμύριο εξαρτήματα και μπορώ να ψυχαγωγήσω και να δώσω επίσης πληροφορίες στον χρήστη μου. Αυτό είναι το κύριο καθήκον ότι κάνουν δηλαδή όλοι οι υπολογιστές.
Η πίτα του Συλλόγου Γυναικών Αγ. Παντελεήμονα
Με χαρούμενη διάθεση και με πολλές θερμές ευχές για το νέο έτος η κυρία Τεμεκενίδου Παρθένα, πρόεδρος της Κίνησης Γυναικών Αγ. Παντελεήμων υποδέχτηκε φίλους και μέλη στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικη πίτας, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, στο κατάστημα «νόστιμον ήμαρ» στον Αγ. Παντελεήμονα.
Επίθεση φιλίας του Πολυκάστρου προς τη Γουμένισσα ενόψει “Καλλικράτη”
«Επίθεση Φιλίας» στη Γουμένισσα έκαναν την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυκάστρου και πρώην Δήμαρχος Τατσίδης Τάκης αλλά και ο Δραγανίδης Χρήστος με φίλους του. Ακόμη και το πυκνό χιόνι που έπεφτε ασταμάτητα δεν στάθηκε ικανό να τους σταματήσει για να επισκεφτούν και να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένο να γίνει. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έκπληκτοι χαιρέτησαν την επίσκεψη των Πολυκαστρινών και μετά το τέλος της συνεδρίασης πήγαν για έναν φιλόξενο καφέ.
Έγινε η μοιρασιά;
Ρωτήθηκε ο Τάσος Αμανατίδης τι θα πράξει τώρα με την κατάργηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης
- Εγώ θα είμαι μαζί με τον Ψωμιάδη, ήταν η αυθόρμητη ατάκα του γιατρού.
- Καλά, με τον Ψωμιάδη δεν θα είναι ο Μπαλάσκας;1 τον ρώτησαν οι …οχτροί του στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.
- Όχι, ο Μπαλάσκας θα είναι στο Δήμο Κιλκίς, απάντησε ο Τάσος.
Πάντως ο Νομάρχης που άκουγε όλη ώρα το διάλογο, ούτε διαφώνησε, ούτε συμφώνησε.
Έχει ακόμα δρόμο η κατανομή των γαλάζιων δυνάμεων.
Τα παντελόνια
«Εγώ δεν φορώ τα παντελόνια μόνο για να μην κρυώνω» ήταν μια από τις ατάκες του Νομάρχη Βαγγέλη Μπαλάσκα, στην κορύφωση της έκρηξής του στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Άκουσε ουκ ολίγα τέρατα και σημεία όλο το Σαββατοκύριακο ο Μπαλάσκας και έστειλε με τον τρόπο του διάφορα μηνύματα προς τους διαδοσίες.
Και από όσα λέει, δεν θα περιοριστεί μόνο σε …μηνύματα.
Μύγα τους τσίμπησε…
Είδε βραδινή τηλεοπτική εκπομπή ένας φίλος – και του Συμπιλίδη φίλος- και δεν άντεξε.
Καλά, αυτοί δεν ήταν που στήριζαν τον Μπαλάσκα όλα τα χρόνια που μιλούσαμε για τα έργα με τις αναθέσεις; Αυτοί δεν ήταν που έκαναν πως δεν γνωρίζουν τίποτε για τα 45άρια; Τώρα τι άλλαξε και επιτίθενται στον Μπαλάσκα;
Έλα ντε! Κι εμείς αυτό λέμε.
* * *
Διότι το θέμα με τα έργα των αναθέσεων το αναδείξαμε εμείς στις εφημερίδες μας. Χρόνια πριν, από τα μέσα της θητείας της περασμένης τετραετίας Μπαλάσκα.
Και το σταματήσαμε μόλις η ιστορία αυτή πέρασε στη δικαιοδοσία της δικαιοσύνης. Η οποία ανεπηρέαστη ας αναξητήσει και καταλογίσει ευθύνες, αν υπάρχουν.
Τότε οι σήμερον φωνασκούντες έκαναν «μόκο». Τώρα δημιουργούν φασαρία.
Θα έχουν το λόγο τους.