Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Τερζίδης: Αναίτια δεν παραχωρεί την έκταση
Την πάγια θέση του ότι η παραχώρηση του οικοπέδου των οχτώ στρεμμάτων αναίτια καθυστερεί και τη επανάληψη της επιλογής του πρώην στρατοπέδου Καραγιαννοπούλου ως χώρου ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου διακήρυξε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς ο Δήμαρχος Δ. Τερζίδης.
Αλβανοί απελαύνονται και …ξανάρχονται
Ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο κρούσμα είναι με Αλβανούς λαθρομετανάστες που απελαύνονται από την χώρα, οδηγούνται στην χώρα τους και ύστερα από μήνες συλλαμβάνονται ξανά στην χώρα μας όπου μπαίνουν δια της γνωστής μεθόδου. Την Τετάρτη αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς συνέλαβαν έναν ημεδαπό 32 ετών να οδηγεί και να μεταφέρει με το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητό του ένα Αλβανό 38 ετών για να τον οδηγήσει στο εσωτερικό της χώρας.
Ομορφη πρωτοβουλία πήραν στ’ Αμάραντα
Ομορφη αλλά και ιδιαίτερα χρήσιμη είναι η πρωτοβουλία που ανέπτυξε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αμαράντων, Πέτρος Συμεωνίδης, και τα μέλη του ΚΑΠΗ Γυναικών Αμαράντων τις ημέρες του Πάσχα. Μαζί με τα κόκκινα αυγά που πρόσφεραν στους κατοίκους του χωριού, οι γυναίκες και ο πρόεδρος, μοίραζαν κι ένα ενημερωτικό φυλλάδιο, με οδηγίες για ασφαλή μετακίνηση με τα τροχοφόρα, για το τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί κατά την οδήγηση των οχημάτων τους.
Δέσποινα Πολυχρονίδου : Ταξίδι στο Χρόνο-Τόπο του Χθες και του Σήμερα
Από τα παιδικά χρόνια η μνήμη «Εκάεν και το Τσάμπασιν…», που πόνος δεν ήταν, δεν ήταν πικρής ανάμνησης ο ρυθμός, όταν παππούδες και γιαγιάδες, «…κι επέμναν τα τουβάρια…» τραγούδαγαν και χόρευαν. Μαζί τους κι οι νεότεροι, οι γονείς μας, που άλλοι τους, κάτι θυμόντουσαν από την εποχή εκείνη κι άλλοι, οι ακόμα πιο νέοι, μεγαλωμένοι με την ιστορία της φωτιάς που έκανε στάχτη το Τσάμπασιν, στο σκοπό του τραγουδιού, «…τ’ ορντούς τα παλικάρια», κι αυτοί χόρευαν. Κι ένα με τους μεγαλύτερους ευφραίνονταν, όπως σαν να το έζησαν το γεγονός, γεγονός που έμοιαζε ν’ άναψε, βαθιά μέσα τους φωτιές, τότε.
Ο δαίμων..
Στο δαίμονα της φωτοσύνθεσης ρίχνει κάθε εφημερίδα τα τυπογραφικά ή
άλλα λάθη της. Στον ίδιο δαίμονα θα ρίξουμε κι εμείς το λάθος μας, να
επιλέξουμε μια φωτογραφία από το διαδίκτυο για να ομορφύνουμε την
ανακοίνωση πραγματοποίησης σεμιναρίου του ΚΕΚ Επιμορφωτική.
Μόνο που η κλασσική φωτογραφία, ο πωλών επί πιστώσει και τοις μετρητοίς, ήταν αλλοιωμένη και δεν το προσέξαμε.
Αυξημένα τα μέτρα φύλαξης στη λίμνη
Πολύ καλή δουλειά γίνεται από την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς με τα
μέτρα φύλαξης της λίμνης Δοϊράνης, λόγω της απαγόρευσης αλιείας αυτό το
διάστημα.
Τα αυξημένα μέτρα έχουν αποτρέψει πολλούς επίδοξους παράνομους αλιείς
να πλησιάσουν τη λίμνη, αλλά παρά ταύτα έχουν γίνει και τρεις συλλήψεις
και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά μέτρα.
Το πράσινο του Κιλκίς
Νομός τρίχρωμος είναι το Κιλκίς. Τρία χρώματα τον κυβερνούν. Τέσσερις μήνες με θερισμένα τα χωράφια έχει εξουσία το κίτρινο. Κίτρινο και ζέστη, αφόρητη κάποτε, για να θυμίζει πως δεν είναι φρόνιμο να κακολογούμε τον βαρδάρη και τα κρύα του χειμώνα. Κι ύστερα αρχίζουν τα οργώματα. Κοντά ένα εκατομμύρια στρέμματα αλλάζουν χρώμα. Πέντε μήνες βασιλεύει το καφέ, το χρώμα του χώματος. Από τον Οκτώβριο που αρχίζουν τα οργώματα μέχρι και Φεβρουάριο, πριν σηκώσει κεφάλι το στάρι. Η βασιλεία του καφέ και του Βαρδάρη.
Κόσμημα το Λαογραφικό Μουσείο Νέου Αγιονερίου
Τις εγκαταστάσεις του Λαογραφικού Μουσείου Νέου Αγιονερίου, που
βρίσκεται πλησίον του Πέμπτου Ρέματος, μιας ειδυλλιακής τοποθεσίας έξω
από τον οικισμό, εγκαινίασε την Κυριακή ο Υφυπουργός Αγροτικής
Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης.
Ο δήμος Ευρωπού βράβευσε του άριστους
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π) του Δήμου Ευρωπού οργάνωσε με επιτυχία την τελετή βράβευσης των άριστων νέων του δήμου, των επιτυχόντων μαθητών του Δήμου Ευρωπού στα ΑΕΙ-ΤΕΙ και των μαθητών που πρώτευσαν στο Γυμνάσιο και ΓΕΛ Ευρωπού κατά το σχολικό έτος 2007-2008.
Πρώτοι και καλύτεροι για το περιβάλλον!
Βρισκόμαστε στο έτος 2150. Η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει επηρεάσει καταστροφικά το κλίμα της γης. Η στάθμη της θάλασσας έχει ανέβει τόσο που πολλά νησιά της Ελλάδας έχουν "βυθιστεί". Πολλές περιοχές της Νότιας Ελλάδας έχουν ερημοποιηθεί. Παρακολουθούμε μια παρέα μαθητών που επιστρέφει από το σχολείο που κλείνει για τις καλοκαιρινές διακοπές…Η παρέα σχεδιάζει μια εκδρομή. Η γιαγιά των παιδιών έχει μια ιδέα. Αλλά δεν θα πάνε όλα καλά…