espa pkm

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2026, 11:29:02 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Κάτω από τα 39 δολάρια το βαρέλι, τιμή άμεσης παράδοσης, διαμορφώθηκε σήμερα η αποτίμηση του «μαύρου χρυσού» στη Νέα Υόρκη (επακριβώς στα 38,36 δολάρια), επειδή οι αγορές εστίασαν εκ νέου στα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία στο τέλος του γ' φετινού τριμήνου, που «προδίδουν» βαθιά ύφεση, με διάρκεια. Όμως και στην αγορά του Λονδίνου το βρετανικό πετρέλαιο Βόρειας Θάλασσας, το Brent, πάντοτε για την άμεση παράδοση, αποτιμήθηκε σήμερα στα 39,55 δολάρια που σημαίνει απώλεια 1,90 δολαρίου το βαρέλι ως προς τη χθεσινή τελική τιμή.

Μεγάλη επιτυχία  σημείωσε το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο τσάι του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης  Κιλκίς, που για δεύτερη συνεχή χρονιά  πραγματοποιήθηκε εκτός της πόλης του Κιλκίς, και συγκεκριμένα στις Μουριές. Ο Δήμαρχος Μουριών Σάββας Αργυρόπουλος ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόταση του Κέντρου, για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής στον Δήμο Μουριών και αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή τα παιδιά του Κέντρου, σαν να ήταν δικά του παιδιά, προσφέροντας τα μέγιστα για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, αναλαμβάνοντας τη φιλοξενία και τα έξοδα αυτής.

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2008 08:50

Δράση “Αέροπου”

Την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 209 και ώρα 8.30 μ.μ., ο “Αέροπος” θα κόψει την πίτα του, στη Ναυτική Διοίκηση (δίπλα στο παλατάκι), που παραχωρεί ευγενώς ο διοικητής-πλοίαρχος, κ. Δημήτριος Τσαϊλάς. Στη χρονιά που πέρασε έγινε ένα σημαντικό βήμα για να μπορέσει ο Σύλλογος να βρει λύση για το οικονομικό πρόβλημα, με απώτερο σκοπό να αυξήσει τον αριθμό των σχολείων στα Βαλκάνια, όπου διδάσκονται τα ελληνικά.

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008 14:24

Γιατί στείλανε τα φασόν;

Διάβασε το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας για την ομιλία Βενιζέλου η κ. Μαρία Τσακμακάκη, όπως συστήθηκε,  και αντέδρασε. Πήρε τηλέφωνο λοιπόν και ξεκίνησε έναν εξάψαλμο για τον ομιλητή. Της ζητήσαμε να τα γράψει και να μας στείλει επιστολή να τη δημοσιεύσουμε.
Όμως εκείνη επέμεινε να τα πει προφορικά: Ιδού λοιπόν το απαύγασμα: Πως τολμά να μιλάει όταν ως κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στείλανε έξω τα φασόν και έχασε ο κόσμος τη δουλειά του.
Θα ψήφιζα Τσίπρα, αλλά με αυτά που κάνουν τώρα, δεν θα τον ψηφίσω…

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008 14:23

Απόφαση σοκ

Μακάρι να διαψευστούμε, αλλά «λάδι στην φωτιά» θα ρίξει και η πρόσφατη απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης για την υπόθεση της «ζαρτινιέρας» και τον άγριο ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή.

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008 14:23

Απουσίες

Έρχεται αύριο στο Κιλκίς ο Γιώργος Σουφλιάς ή ο Γιώργος Αλογοσκούφης σε εκδήλωση της Ν.Δ. Γιατί να μην προσκληθούν και να μην παραστούν οι δήμαρ5χοι που πολιτικά πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ; Όταν κατήλθαν στις εκλογές μήπως δεν απευθύνονταν στο σύνολο των δημοτών τους; Ή μήπως θα υποστούν κατάθλιψη αν ακούσουν όσα οι κυβερνώντες εκτιμούν ως έργα τους και όσα καταλογίζουν ενδεχομένως στο «κόμμα τους»;

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008 14:22

Ηχηρά μηνύματα προς όλους

Η κοινωνική έκρηξη των ημερών δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να κατανοηθεί μόνο με τους συμβατικούς και συγκυριακούς όρους της πολιτικής ανάλυσης. Η κυβερνητική κατάρρευση, οι ευθύνες της αστυνομίας, η καταδίκη των βανδαλισμών, η ψυχραιμία της αντιπολίτευσης, η αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια, είναι στοιχεία που εύκολα «διαβάζονται» στα τελευταία γεγονότα. Πιστεύω, όμως, ότι είμαστε υποχρεωμένοι πλέον να ψάξουμε και να ψαχτούμε στα βαθύτερα νοήματα αυτής της κοινωνικής αναταραχής.

Το ΠΑΣΟΚ στο πόρισμά του καταλογίζει μόνο πολιτικές ευθύνες στον Κώστα Κιλτίδη και δεν τον συμπεριλαμβάνει στα πρόσωπα για τα οποία προτείνει τη σύσταση προανακριτικης επιτροπής.
Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει το πόρισμα της Ν.Δ το οποίο καλύπτει τόσο νομικά όσο και πολιτικά τις πράξεις του Υφυπουργού Κ. Κιλτίδη. Και για το λόγο αυτό άλλωστε ο κ. Κιλτίδης δήλωσε ότι αισθάνθηκε δικαιωμένος με σχετική δήλωση που δημοσιεύσαμε πριν λίγες ημέρες.

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ – Ν. Κιλκίς, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το χαρακτηρισμό του Ν. Κιλκίς ως παραμεθόρια περιοχή, ανακοινώνει τα εξής:
Μετά ακριβώς από δύο χρόνια διεκδίκησης και αγωνιστικών κινητοποιήσεων, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα, έχοντας, ενεργούς συμπαραστάτες όλους τους Φορείς όπως επίσης και τους πολίτες του Ν. Κιλκίς, πετύχαμε την ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος -  αυτονόητου για εμάς τους εργαζόμενους -, το οποίο αίρει την αδικία που υπήρξε εις βάρος του νομού :  τον χαρακτηρισμό του Ν. Κιλκίς ως παραμεθόρια περιοχή.

Πολύ μικρή αποδείχθηκε η φιλόξενη αίθουσα του παλιού δημοτικού σχολείου Κορυφής, για να χωρέσει τους φίλους του γεωπόνου Σάββα Ατματζίδη, στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του: ΒΑΣΑΝΙ-ΣΜΕΝΗ – ΗΡΩΙΚΗ ΓΕΝΙΑ, Θρύλοι – Μύθοι – Αλήθειες, που διοργάνω-σαν ο δήμος Δοϊράνης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορυφής.