Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Έτρεξαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων του νομού Κιλκίς
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το πρωτάθλημα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του νομού που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στο λόφο του Μνημείου της Εθνικής Αντίστασης.Στην συγκεκριμένη τοποθεσία διεξήχθη για πρώτη φορά η εν λόγω διοργάνωση, η οποία επελέγη λόγω της ακαταλληλότητας του εδάφους στο λόφο του Ηρώου της Μάχης του Κιλκίς, αποτέλεσμα του βροχερού καιρού.
Δεν συμμετείχε
Υπάκουσε στην πρωθυπουργική έκκληση και δεν συμμετείχε στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου του Κιλκίς.
Για να πούμε τη μαύρη αλήθεια, είτε συμμετείχε, είτε δεν συμμετείχε «έν και το αυτόν είναι».Στο Εργατικό Κέντρο σε κάθε κινητοποίηση συγκεντρώνονται περί τα 10 με 15 άτομα. Ούτε οι διοικήσεις των δευτεροβάθμιων οργανώσεων δηλαδή.
Κάτι σαν «διαδηλώσεις υπό εχεμύθεια» δηλαδή.
Η …εξαίρεση
Βέβαια δεν έλειψαν και οι ακραίοι. Μετρημένοι στα δάχτυλα, αλλά υπήρξαν. Την Τρίτη ρίχτηκαν μερικές πέτρες προς το αστυνομικό μέγαρο.
Την Τετάρτη παρότι πιο ειρηνική η διαδήλωση, βρέθηκε ένας μικρός μαθητής που άρπαξε μια πέτρα, την πέταξε προς το κτήριο κι ετοιμαζόταν να το ξανακάνει.
Δεν πρόλαβε όμως γιατί τον πρόλαβαν και τον συνέτισαν οι διπλανοί του.
Είπαμε, ωριμότητα.
Σοβαρότητα και ωριμότητα των παιδιών
Βρεθήκαμε στον χώρο του συλλαλητηρίου μπροστά από το αστυνομικό μέγαρο
και την Τετάρτη. Μιλήσαμε με μαθητές που συμμετείχαν και πραγματικά
αξίζει να εξαρθεί η σοβαρότητα και η ωριμότητα της σκέψης τους.
Με όσα παιδιά μιλήσαμε κοινό ήταν το συμπέρασμα: Ο φόνος του άτυχου
Αλέξη ήταν η αφορμή των διαδηλώσεων των μαθητών. Οι αιτίες είναι
πολλές. Είναι η αναξιοπιστία των πολιτικών, είναι το περιθώριο που
οδηγούν τους νέους, είναι η διάψευση των ελπίδων τους, είναι…
Στο γραφείο του για τις ευχές ο Σάββας
Στο γραφείο του παρέμεινε την περασμένη Παρασκευή ο πρώην υπουργός και βουλευτής Κιλκίς Σάββας Τσιτουρίδης, δεχόμενος όλη ημέρα τις ευχές παραγόντων και πολιτών του νομού.
Τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο αγαπητός πατέρας του, Κυριάκος, δεν του απέτρεψαν κάθε σκέψη για οτιδήποτε άλλο.
Τις ευχές μας για καλή ανάρρωση και δύναμη.
Οι μόνοι αποτελεσματικοί
Η Αθήνα καίγεται για τέταρτο βράδυ. Η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, όλες οι μεγάλες πόλεις. Οι μαθητές διαμαρτύρονται, οι αντιεξουσιαστές πετροβολούν το κράτος και οι βάνδαλοι πλιατσικολογούν. Οι ζημιές ανύποπτων πολιτών μετριούνται σε δισεκατομμύρια ευρώ. Και η ζημιά στην εθνική οικονομία από τον διεθνή διασυρμό τεράστια.
Λίγοι, αλλά όπως πάντα παρόντες
Τα πλήθη δεν κατέρχονται πλέον στις διαδηλώσεις και σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Κιλκίς ακόμα κι όταν οργανώνονται από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Μάλιστα στο Εργατικό Κέντρο κατά παράδοση πλέον οι διαδηλώσεις γίνονται σε …γραφεία καθώς ο αριθμός των προσερχομένων είναι τόσο μικρός ώστε δεν καλύπτει ούτε το σύνολο των μελών των διοικήσεων του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ.
Ξανά στους δρόμους οι μαθητές του Κιλκίς
Την Τρίτη ήταν περί τους 200. Τριπλάσιοι μαθητές συγκεντρώθηκαν και πάλι στην πλατεία Ειρήνης την Τετάρτη. Ίδια τα συνθήματα κατά των αστυνομικών, ίδια και η πορεία προς το αστυνομικό μέγαρο με πορεία μέσω της 21ης Ιουνίου και της Καλούδη. Περί τους 600 μαθητές λοιπόν των γυμνασίων και λυκείων της πόλης με ορισμένα άκρως επιθετικά πανό και συνθήματα « βάλτε φωτιά στον μπάτσο τον φονιά», «….» διαδήλωσαν την αγανάκτησή τους για τον αδικοχαμένο Αλέξη Γρηγορόπουλο χωρίς ωστόσο τις ρίψεις αβγών και γιαουρτιών σε υποκαταστήματα τραπεζών.
Σπέρνουν τον πανικό στην αγορά με φήμες
Ο πανικός έλλειπε για να συμπληρωθεί το μαύρο φετινό παζλ της αγοράς
του Κιλκίς. Από την Δευτέρα όμως και κυρίως από το βράδυ της Τρίτης
προς Τετάρτη η αγορά του Κιλκίς υφίσταται την συνδυασμένη επιδρομή της
καταστροφολογίας με διασπορά μέσω διαδικτύου και κινητών τηλεφώνων
μηνυμάτων περί δήθεν εκστρατείας αναρχικών από τη Θεσσαλονίκη στην
πόλη μας.
Οι ανεξέλεγκτες αυτές φήμες μαζί με την ντόπια αναπαραγωγή τους
συνετέλεσαν ώστε το βράδυ προς Τετάρτη να καταστεί εφιαλτικό για τους
καταστηματάρχες.
Αναγκαία η προσπάθεια της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην ύπαιθρο
Πραγματοποιήθηκαν, με πρωτοβουλία της ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε., δυο επισκέψεις στον Αγροτικό γυναικείο Συνεταιρισμό Α. Ποροϊων, στις 29 Οκτωβρίου και 18 Νοεμβρίου 2008, στα πλαίσια του προγράμματος «Οριζόντιες δράσεις στήριξης, δικτύωσης, ευαισθητοποίησης, διάχυσης και αναβάθμισης δεξιοτήτων ανθρωπίνου δυναμικού που κατοικούν στις περιοχές παρέμβασης ΟΠΑΑΧ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», το οποίο υλοποιεί το δίκτυο ΑΝ.ΕΤ. Κεντρικής Μακεδονίας ως Κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει και η Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.