espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 5:35:28 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:16

Νεκρός 30χρονος από τις Καστανιές

Βαρύς ο φόρος αίματος σε νέο τροχαίο δυστύχημα στα όρια του νομού. Ο 30χρονος Ε.Λ.  από τις Καστανιές έχασε τη ζωή του όταν το Ι.Χ επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο επιβατικό που οδηγούσε η Ε.Π 25 ετών από το Μαυρονέρι. Από τη σφοδρή σύγκρουση που σημειώθηκε στο δρόμο Μαυρονερίου - Μικροκάμπου ανασύρθηκε νεκρός ο 30χρονος ενώ η οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Κιλκίς, βαρύτατα τραυματισμένη και οι γιατροί έδιναν μάχη να την κρατήσουν στη ζωή.Η Αστυνομία διενεργεί έρευνα για να εντοπιστούν τα αίτια του δυστυχήματος.
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:11

Ξαναβρέθηκαν

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λένε. Και ο Γιώργος Φραγγίδης, με καθυστέρηση έστω, συγκάλεσε τους υποψήφιους συμβούλους του, ολόκληρο δηλαδή το ψηφοδέλτιο των νομαρχιακών εκλογών σε μια συνάντηση εργασίας.
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:10

Ο τολμών Στάθης

Μπορεί όταν συμμετέχει σε ΠΑΣΟΚικά ακροατήρια να διατυπώνει λίαν επικριτικό λόγο για τα κυβερνητικά πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο ο Στάθης Μακρίδης δεν διστάζει να διατυπώνει αιχμηρές ερωτήσεις και στους «συντρόφους» της Αριστεράς.
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:10

Έργα, περισσότερα έργα

Για τη μόδα με τις παγκόσμιες ημέρες τα έχουμε ξαναπεί, αλλά η χθεσινή άξιζε την προσοχή μας.
Η 26η Ιουνίου κάθε χρόνο είναι αφιερωμένη στη μάχη κατά των ναρκωτικών.
Ευκαιρία λοιπόν για τις πολιτικές ηγεσίες να εξαγγείλουν τις αγαθές τους προθέσεις, και ορισμένες να βγάλουν και ηρωικούς «δεκάρικους». Ιδιαίτερα η ασκούντες εξουσία θα όφειλαν να μετρούν τα λόγια τους καθώς είναι αποκαρδιωτική η έλλειψη κέντρων απεξάρτησης.
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:09

Σε Γρεβενά και Πέλλα ο Κ. Κιλτίδης

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στους νομούς Γρεβενών και Πέλλας την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Ιουνίου.
Κατά την επίσκεψή του στο ν. Γρεβενών την Πέμπτη 26 Ιουνίου ο κ. Υφυπουργός θα έχει συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές για αγροτικά και δασικά θέματα. Ειδικότερα στις 12 το μεσημέρι θα προεδρεύσει σε σύσκεψη που θα γίνει στο Διοικητήριο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών με τη συμμετοχή του Νομάρχη, του Προέδρου της ΕΑΣ Γρεβενών και του Προέδρου Βιοκαλλιεργητών της περιοχής.
"H Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει συνοδευτικά μέτρα στήριξης για τους γαλακτοπαραγωγούς των ορεινών περιοχών στο πλαίσιο του "έλεγχου υγείας" της Kοινής Αγροτικής Πολιτικής (KAΠ)" απάντησε η Επίτροπος Γεωργίας κα Boel στον ευρωβουλευτή της NΔ κ. Γιάννη Γκλαβάκη κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την επικείμενη αναθεώρηση της KAΠ. Συνεχίζοντας η Επίτροπος συμπλήρωσε ότι θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στις μικρές αγροτικές επιχειρήσεις, καθώς αυτές παίζουν σημαντικό ρόλο για την διατήρηση της συνοχής της ευρωπαϊκής υπαίθρου.
Ο πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας, Γιώργος Φλωρίδης, ο εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας, Μανώλης Σκουλάκης, η Γραμματέας του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων, Μένη Μαλιώρη, και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Μαρία Καρακλιούμη,  με αφορμή την «Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους», επισκέφθηκαν το Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελεώνα Θηβών. Το μεσημέρι, συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία εργαζομένων  του ΟΚΑΝΑ και στη συνέχεια παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος.
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:06

Πυκνώστε τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νέστορας της ανανεωτικής Αριστεράς, ο σχεδόν Κιλκισώτης Φώτης Κουβέλης επιβεβαίωσε με την εμφάνιση και ομιλία  του την Τετάρτη στο Κιλκίς  όσα καλά τον συνοδεύουν. Είναι ένας από τους ελάχιστους πολιτικούς που δεν κραυγάζει για να πείσει τάχα για την αλήθεια των απόψεων και των προτάσεών του. Χαμηλοί τόνοι, επιχειρήματα, σεβασμός στην άποψη του άλλου ακόμα κι όταν ριζικά διαφέρει από τη δική του… Εν ενί λόγω η παρουσία και η ομιλία του την Τετάρτη σε 100 περίπου φίλους του ΣΥΡΙΖΑ και ενεργούς πολίτες γενικότερα αποτέλεσε μια όαση δημοκρατίας και θα τολμούσαμε να πούμε μια φωνή πολιτισμού.
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:05

Πλούσια δράση ΟΠΟΝΓΑ Κιλκίς

 Με αφορμή τον απολογισμό οικονομικής διαχείρισης του ΟΠΟΝΓΑ, που κατέθεσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρ. Σπίγκος, κάνουμε έναν μίνι απολογισμό από τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου Κιλκίς, κατά το έτος 2007. Με «κορωνίδα» το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας, ο ΟΠΟΝΓΑ πραγματοποίησε ή συνδιοργάνωσε  άλλες 63 συνολικά εκδηλώσεις. Στο Φεστιβάλ έλαβαν μέρος, κατά σειρά εμφάνισης, σχήματα από Συρία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Ινδία, Ουγγαρία, Γερμανία, Καζακστάν, Αργεντινή, Καναδά, Γαλλία και Βραζιλία, παρουσιάζοντας στη πόλη του Κιλκίς εκπληκτικά έργα επί 16 μέρες.
Αυτό που έπρεπε να γίνει εδώ και πολλές δεκαετίες, αυτό που όφειλαν να πράξουν προγενέστερες διοικήσεις του Κιλκισιακού, ακόμα κι όταν κάποιες από αυτές είχαν παχυλότατη επιχορήγηση από την Πολιτεία (επί υφυπουργού Πολιτισμού Γ. Φλωρίδη), το πράττει η διοίκηση του κ. Στανημερόπουλου. Οργανώνει σε επιστημονική βάση ακαδημίες ποδοσφαίρου στον Κιλκισιακό και κατασκευάζει πλήρες αθλητικό κέντρο για την προπόνηση των παιδιών και των ομάδων του ιστορικού συλλόγου.