espa pkm

Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2026, 5:50:57 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σε εορταστικό κλίμα έκοψε χθες Τρίτη 4 Φεβρουαρίου  το βράδυ τη βασιλόπιτά της η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), μετά το πέρας της πρώτης τακτικής της συνεδρίασης.

Η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου πραγματοποιεί από την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2025 ιεραποδημία στην Αίγυπτο.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, καταγγέλλει την διαδικασία της πειθαρχικής δίωξης της εκπαιδευτικού και στηρίζει τη συνάδελφο και Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Μεγάλης Βρύσης η οποία παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο, καθώς εφάρμοσε τις οδηγίες της ΔΟΕ για απεργία- αποχή από την ατομική αξιολόγηση που έφερε ο Νόμος 4823/21  με συνέπεια τις πειθαρχικές διώξεις κατά των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην απεργία.  

   

Το Συμβούλιο για τις σχέσεις Καναδά – ΗΠΑ θα διεξαγάγει σύνοδο κορυφής την Παρασκευή στο Τορόντο, δήλωσε σήμερα ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό έπειτα από μια παύση 30 ημερών για τους δασμούς που πρότεινε η κυβέρνηση Τραμπ, οι οποίοι τέθηκαν σε ισχύ αυτή την εβδομάδα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως «όλοι λάτρεψαν» την πρότασή του να πάρουν οι ΗΠΑ τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας και να εκτοπίσουν τους Παλαιστίνιους από εκεί, παρά την ομοβροντία καταδίκης από σχεδόν σύσσωμη τη διεθνή κοινότητα για αυτό του σχέδιο, που ανακοίνωσε χθες ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Μπαϊρού επικράτησε σε μια πρώτη πρόταση μομφής για τον προϋπολογισμό, η οποία είχε κατατεθεί στο κοινοβούλιο από την Αριστερά, καθώς ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός και οι κεντροαριστεροί Σοσιαλιστές δεν στήριξαν την πρόταση.

Με δύο εναλλακτικά δρομολόγια συνεχίζεται η κυκλοφορία του μετρό καθώς στις 11.45 το πρωί σημειώθηκε βλάβη στο σύστημα στην τροχιά 2, μεταξύ της στάσης πλατεία Δημοκρατίας με Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Ομαλοποιήθηκε πριν από λίγο η λειτουργία του μετρό Θεσσαλονίκης. Τα δρομολόγια σε όλο το μήκος της Γραμμής 1 διεξάγονται κανονικά χωρίς προβλήματα. Πριν το μεσημέρι, λόγω βλάβης στο σύστημα στην τροχιά 2, ο συρμός ακινητοποιήθηκε.

Πυροβολημένο στο στέρνο, μεταφέρθηκε για περίθαλψη στις εγκαταστάσεις της Δράσης για την Άγρια Ζωή, ένα φοινικόπτερο (Phoenicopterus roseus) που είχε βρεθεί σε περιοχή του δήμου Λαγκαδά από υπαλλήλους της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας.

Τη στήριξή του στα αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Π.Ε Κιλκίς, εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, συνομιλώντας με αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού, οι οποίοι έφθασαν έξω από το Διοικητήριο με τα τρακτέρ τους- έχοντας πραγματοποιήσει, νωρίτερα, μηχανοκίνητη πορεία μέσα στην πόλη του Κιλκίς - και του επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους.