Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Σε Ευρωπαϊκό δίκτυο ο Δήμος Ευρωπού
Σε δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης ανέργων, με την ενεργό συμμετοχή μη κυβερνητικών οργανώσεων, συμφώνησαν ο Δήμος Ευρωπού και το Δίκτυο Ανάπτυξης Ελληνικής Περιφέρειας.Για το σκοπό αυτό υπεγράφη στο Δημαρχείο Ευρωπού σχετικό υπόμνημα συνεργασίας, μεταξύ του δημάρχου Ευθύμη Κουρτζανίδη και του προέδρου του Δικτύου Δημήτρη Αληδρομίτη, για την υλοποίηση του επιδοτούμενου σχεδίου δράσης περί ισότητας, με τίτλο «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ».
Δεν θα δώσουμε οικόπεδα γύρω από το ΤΕΙ
Τη δέσμευσή του να μη δοθούν σε ιδιώτες οι κοινόχρηστες εκτάσεις γύρω από το ΤΕΙ Κιλκίς, στο λόφο Μεταλλικού, ανακοίνωσε στο νομαρχιακό συμβούλιο ο νομάρχης Ευάγγελος Μπαλάσκας, μετά από ερώτηση-τοποθέτηση του προέδρου της Κοινωνίας Πολιτών Δημήτρη Αγαθόπουλου.Ο διάλογος που αναπτύχθηκε στη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου ανάμεσα στα δυο πολιτικά πρόσωπα ήταν, απρόσμενα, σε χαμηλούς τόνους, παρά την έντονη αντίδραση του κ. Μπαλάσκα, σε απάντησή του δια του Τύπου στην Κοινωνία Πολιτών.
Στο Χολωμόντα ο Μ.Ο.Κ.
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εξόρμηση του Μοτοσικλετιστικού Ομίλου Κιλκίς (Μ.Ο.Κ) στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, στην οποία πήραν μέρος 18 μέλη και φίλοι του Ομίλου, με 15 μοτοσικλέτες.Ο καιρός βοήθησε πολύ και σε συνδυασμό με την οδήγηση στην καλύτερη -κατά πολλούς- ασφάλτινη διαδρομή της Ελλάδας στην περιοχή του Χολομώντα, οι μοτοσικλετιστές γέμισαν τις… μπαταρίες τους και επέστρεψαν δριμύτεροι.
Το Δημοτικό Σχολείο Χέρσου στο ΚΠΕ Κιλκίς
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς στις εγκαταστάσεις του στο Παλιό Γυναικόκαστρο επισκέφτηκε την Τετάρτη 16 Απριλίου η Γ΄τάξη του 6/θ Δημ. Σχ. Χέρσου συνοδευόμενη από το δάσκαλό της Γκαρλέμο Ιωάννη. Οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και τα προγράμματα του ΚΠΕ Κιλκίς που λειτουργεί φέτος για πρωτη χρονιά, προχώρησαν στην υλοποίηση του προγράμματος "αναδυκνείω τα προβλήματα ενός τόπου, προτέινω λύσεις", πρόγραμμα που αντίστοιχό του εφαρμόζεται από την τάξη αυτή και στο Χέρσο. Χρυσό μετάλλιο ο Δ. Κατής
Δεν απέφυγε την ήττα
Ιδού πεδίον δόξης λαμπρον
Για την Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν υφίσταται θέμα, καθόσον οι υπηρεσίες της είτε αγνοούν τα τεκταινόμενα είτε αδιαφορούν.
Απειλείται το στολίδι ολόκληρου του νομού
Σε περιπέτειες μπαίνει ο Βοτανικός Κήπος Κρουσίων μετά τον Ιούνιο, οπότε και λήγει το πρόγραμμα με τους πόρους του οποίου χρηματοδοτείται η λειτουργία του. Ο Κήπος ανήκει στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικών Ερευνών (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε) και μέχρι τώρα αντλούσε τους πόρους του από ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα και κάλυπτε τις δαπάνες μισθοδοσίας 20 εργαζομένων, αλλά και τα λειτουργικά έξοδά του. Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΤΟ.ΣΥ.Ν. Μουριών
Με πολύ μεγάλη συμμετοχή, που άγγιξε το 86%, και δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον των νέων του Δήμου Μουριών για τα κοινά, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου Τοπικού Συμβουλίου Νέων (ΤΟ.ΣΥ.Ν.) Δήμου Μουριών. Προσέλκυση κεφαλαίων-επενδύσεων στο Κιλκίς
Πρωτοβουλία προσέλκυσης επενδυτικών κεφαλαίων αναλαμβάνει η διοίκηση του Επιμελητηρίου Κιλκίς υπό τον κ. Παύλο Τονικίδη. Σε επιχειρηματικές αποστολές που οργανώνει στη Γερμανία, Ρωσία, Σουηδία και Εμιράτα θα παρουσιαστούν τα επενδυτικά πλεονεκτήματα του νομού Κιλκίς ως κομβικού σημείου που προσφέρει άμεση πρόσβαση σε Βαλκάνια και Ευρώπη.