espa pkm

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, 9:20:02 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2007 07:25

Νέα μηχανήματα για το ΧΥΤΑ Κιλκίς

 Δύο νέα μηχανήματα, που θα συμβάλλουν σημαντικά στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών, απέκτησε ο δήμος Κιλκίς.
 Πρόκειται για δύο ολοκαίνουργια μηχανήματα, που θα χρησιμοποιηθούν στον νέο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ).  Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες έγινε η παραλαβή ενός αυτοκινούμενου συμπιεστή απορριμμάτων και ενός ελαστιχοφόρου φορτωτή. Η προμήθειά τους αποτελεί υποέργο του έργου «Χ.Υ.Τ.Α. 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Κιλκίς».
 Ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος που πληρεί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, το Κέντρο Νεότητας «Παρέα 2» της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, βρίσκεται ξανά στη διάθεση της νεολαίας.  Η αγάπη και η ευαισθησία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Αποστόλου για τους νέους είναι γνωστή και έρχεται για άλλη μια φορά να το αποδείξει έμπρακτα, επαναλειτουργώντας έναν ανανεωμένο χώρο δημιουργίας και ψυχαγωγίας για τους νέους.
Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2007 07:21

Τιμή στη τρίτη ηλικία

 Με ενθουσιασμό και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου από τον Σύλλογο “Άγιος Τρύφων” Γουμένισσας, η εκδήλωση για την 3η Ηλικία. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αστέριος Τάτσης στο χαιρετισμό του υπενθύμισε στους παρευρισκομένους ότι τα άτομα ηλικίας αυτής είναι το παρελθόν μας, και ότι βλέποντας τους παίρνουμε δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε στο μέλλον. Το Διοικητικό Σουμβούλιο του Συλλόγου αποφάσισε να τιμήσει το γηραιότερο ζευγάρι της ημέρας, προσφέροντας τους από ένα συμβολικό δώρο, που τους υπενθυμίζει την γιορτή αυτή.
Εγκρίθηκε από την Κομισιόν το σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας μας, το οποίο ονομάσθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», προς τιμήν του Ξανθιώτη πολιτικού και συνδικαλιστή.
Στόχοι της Αγροτικής Ανάπτυξης για τα έτη 2007-2013 είναι:
1. Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στους τομείς της πρωτογενούς βιομηχανίας και της βιομηχανίας τροφίμων
2. Η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της βιοποικιλότητας
3. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής του αγροτικού πληθυσμού
Άνευ αποχρώντος λόγου στην Αξιούπολη προκλήθηκε για άλλη μια φορά ένταση μετά την άρνηση - καθυστέρηση της Δημάρχου Σόνιας Συμεωνίδου να υπογράψει νέα σύμβαση εργασίας με τις δυο υπαλλήλους του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), παρότι από το Υπουργείο και την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας σαφώς έχει υποδειχθεί στην κ. Συμεωνίδου να προχωρήσει στην σύναψη νέας σύμβασης, όπως τονίζουν οι θιγόμενες υπάλληλοι.
Τον Οκτώβριο του 2007 ολοκληρώθηκε μισός αιώνας από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη.
Η “ΤΕΧΝΗ” Κιλκίς τιμώντας το μεγάλο Έλληνα συγγραφέα, διοργάνωσε ομιλία-συζήτηση με τον καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Δημ. Γουνελά και με θέμα “Η έννοια της Ελευθερίας στον Νίκο Καζαντζάκη”.
Η εκδήλωση-αφιέρωμα, στο πλαίσιο του έτους Καζαντζάκη, θα γίνει τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα “Μ. Ανδρόνικος” της “ΤΕΧΝΗΣ”.
 Επίκαιρη Επερώτηση προς τους υπουργούς Μεταφορών και Επικοινωνιών και Οικονομίας και Οικονομικών, κατέθεσαν 42 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο κ. Γιώργος Φλωρίδης, με θέμα: «Η Ν.Δ. με την πολιτική της για τον ΟΤΕ παγίδεψε το ελληνικό δημόσιο, ακρωτηρίασε το δημόσιο συμφέρον και υποθήκευσε το μέλλον του Ομίλου».
Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2007 14:32

«Τυμβωρύχοι του παρελθόντος»

 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης απαντώντας σε επερώτηση αρμοδιότητας του Υπουργείου σχετικά με την κτηνοτροφία, από το βήμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τόνισε μεταξύ άλλων:
    «Όπως κατ’ επανάληψη έχω πει, για να υπάρξει ζωή και ανάπτυξη στην ύπαιθρο και στην Πατρίδα μας, πρέπει να υπάρχουν γεωργοί και κτηνοτρόφοι στα χωριά μας. Η πλέον ευαίσθητη κοινωνική ομάδα στη χώρα μας είναι οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι εκτός από τις καιρικές συνθήκες, έχουν να αντιμετωπίσουν τον ανασταλτικό παράγοντα των ασθενειών του ζωικού τους κεφαλαίου.
Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2007 14:27

Οι κτηνοτρόφοι στους δρόμους

Οι κτηνοτρόφοι του Κιλκίς βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για όσα δεινά υφίστανται από την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και τω εμπόρων και των βιομηχανιών γάλακτος.
Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, ώρα 112 π.μ, θα συγκεντρωθούν με πρωτοβουλία του Σωματείου Κτηνοτρόφων ν. Κιλκίς μπροστά στη Νομαρχία οι διαμαρτυρόμενοι κτηνοτρόφοι θα διεκδικήσουν:

Η 18 Νοεμβρίου 2007 καταγράφεται στην ιστορία της «Τράπεζας αίματος» των ΑΚΡΙΤΩΝ Πολυκάστρου για την πραγματοποίηση της 54ης αιμοδοσίας, τελευταία της χρονιάς, που σημείωσε για άλλη μια φορά απόλυτη επιτυχία. Μεγάλη η συμμετοχή των μελών που αιμοδότησαν στο «Σπίτι του Πόντου» και στο Νοσοκομείο ενισχύοντας με 108 μονάδες το απόθεμα αίματος της «Τράπεζας».