espa pkm

Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2026, 8:52:05 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

«Το μεγαλείο ενός έθνους (μιας κοινωνίας θα συμπληρώσω) κι η ηθική του πρόοδος κρίνονται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα ζώα»

Mahatma Gandi

Τσικνοπέμπτη στην πλατεία των Πλαγίων του Δ. Παιονίας στις 20 Φεβρουαρίου 2025.

Πρωτοποριακό στούντιο ηχογράφησης στο 2ο Πειραματικό Γυμνασίο Κιλκίς– Ένας σύγχρονος χώρος δημιουργίας για podcast, μουσική και σχολικές παραγωγές.

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2025 13:17

Κοινωνία ώρα μηδέν

Της Σισμανίδου Στ. Ελένης.

Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης Δ.Ε.Ε.Π. Νομού Κιλκίς

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

Μ.Δ.Ε. Ποινικού Δικαίου

Μ.Δ.Ε. Δικαίου πληροφορικής, φιλοσοφίας και κοινωνιολογίας του δικαίου, εκκλησιαστικού δικαίου και ιστορίας του δικαίου

Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια Υπ. Δικαιοσύνης με εξειδίκευση στις Τραπεζικές και Οικογενειακές Διαφορές.

 

Έχουμε αποτύχει ως κοινωνία. Έχουμε αποτύχει ως άνθρωποι καθώς αρκούμαστε σε βαρύγδουπες δηλώσεις και δήθεν προοδευτικές απόψεις περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων μόνο του κατηγορουμένου ξεχνώντας το θύμα-παιδί που κατακρεουργείται ανυπεράσπιστο αφού κανένας δεν απευθύνεται στις αρχές από τη πρώτη κιόλας στιγμή που αντιλαμβάνεται την παραβατική συμπεριφορά ή κάνουν τους ανήξερους.

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Κ. Μακεδονίας   χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις  των εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη και τις υπόλοιπες πόλεις της Κεν. Μακεδονίας, ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις τους, επειδή υπέπεσαν στο «αδίκημα» της συμμετοχής τους στην νόμιμη απεργία – αποχή που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΔΟΕ. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους «διωκόμενους» που δέχονται απειλές ή πιέσεις να σκύψουν το κεφάλι και να δεχτούν την επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα και στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.

Την Δευτέρα  3   Φεβρουαρίου ο διοικητής της ΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος  Ιωάννης Παπουτσάκης πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο δήμαρχο Παιονίας Κωνσταντίνο Σιωνίδη με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων καθηκόντων του.  

Θέλω   ως  πρόεδρος  της  ΔΕΕΠ  Ν.Δ  ν. ΚΙΛΚΙΣ  να  εκφράσω  τις  ειλικρινείς  ευχαριστίες  μου  προς  όλα  τα  μέλη  και  στελέχη  του κόμματος  μας  στο  ν. Κιλκίς  για την  ανταπόκριση  τους  στο  κάλεσμα  μας  στην ετήσια  εκδήλωση  κοπής  της  βασιλόπιτας  της  κομματικής  μας  οργάνωσης  το  περασμένο  Σάββατο  1  Φεβρουαρίου, γεμίζοντας  ασφυκτικά την  αίθουσα   των  450 θέσεων  που  φιλοξένησε  την  εκδήλωση  μας.

Την βράβευση των αθλητών και αθλητριών του που διακρίθηκαν το 2024 συνδύασε με την κοπή της βασιλόπιτάς του ο σύλλογος ΣΑΡΙΣΑ Παιονίας.

 Του Βασίλη Αθανασιάδη.  

Υπ. Συντονισμού της Τράπεζας

  
 Κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Φεβρουαρίου πραγματοποιείται εθελοντική αιμοδοσία των μελών της ¨Τράπεζας Αίματος" Άσπρου - Αξιοχωρίου.

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2025 ο Σκακιστικός Όμιλος Κιλκίς επισκέφτηκε τα Γιαννιτσά για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα του Ομίλου Σκακιστών Γιαννιτσών στο πλαίσιο του προημιτελικού γύρου του Διασυλλογικού Κυπέλλου κεντροδυτικής Μακεδονίας 2025. Οι αγώνες έγιναν στο εντευκτήριο του Ο.Σ. Γιαννιτσών επί της οδού Αγαθοβούλου 27 στα Γιαννιτσά.

Η ομάδα του Κιλκίς μετά από συναρπαστικές παρτίδες, κατέκτησε τη νίκη και την πρόκριση με τελικό σκορ 1-3. Για τον Σ.Ο. Κιλκίς αγωνίστηκαν οι: Σπυρλιάδης Αχιλλέας, Ασημένιος Αστέριος, Δουδουλακάκης Αθανάσιος και Δουδουλακάκης Ιωάννης.

Στους σκακιστικούς αγώνες κυπέλλου, τέσσερεις σκακιστές από κάθε σωματείο έρχονται αντιμέτωποι μεταξύ τους και νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες νίκες στους τέσσερεις αγώνες. Οι αγώνες γίνονται με σύστημα knock-out και η ηττημένη ομάδα αποκλείεται από τη συνέχεια του θεσμού.

Με τη νίκη αυτή ο Σ.Ο. Κιλκίς πήρε την πρόκριση για το Final Four του Διασυλλογικού Κυπέλλου Κεντροδυτικής Μακεδονίας το οποίο θα διεξαχθεί στην Πτολεμαΐδα το διήμερο 15-16 Φεβρουαρίου 2025, όπου στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει τον Σκακιστικό Όμιλο Κατερίνης, περσινό πρωταθλητή Κεντροδυτικής Μακεδονίας.

Η ομάδα του Κιλκίς, συνεχίζοντας την καλή της παράδοση στο θεσμό, φτάνει στα ημιτελικά για 6η συνεχή χρονιά, χωρίς ωστόσο να έχει κατακτήσει ποτέ της το κύπελλο της διοργάνωσης.

Τα αποτελέσματα της αναμέτρησης ανά σκακιέρα ήταν:

Σκακιέρα

Ο.Σ. Γιαννιτσών

Σ.Ο. Κιλκίς

Αποτ.

Στέφαν Βίκτωρ

Σπυρλιάδης Αχιλλέας

0-1

Γκουδέρης Δημήτριος

Ασημένιος Αστέριος

0-1

Παναγιωτίδης Άγγελος

Δουδουλακάκης Αθανάσιος

1-0

Λαμπρινός Αθανάσιος-Άγγελος

Δουδουλακάκης Ιωάννης

0-1