Στο καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, το οποίο ανέγνωσε πριν από λίγο από το Βατικανό, ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στην ανάγκη επανένωσης της Κύπρου.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Ο Πάπας Φραγκίσκος καλεί σε επανένωση της Κύπρου στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του
Μήνυμα Χριστουγέννων Σεβ. Μητροπολίτου Πολυανής & Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου (Χριστούγεννα 2024)
Αδέλφια και παιδιά μου εν Χριστώ,
Γεννήθηκε σήμερα η ζωή και συγκλόνισε τον κόσμο. Η πηγή της ζωής, η μήτρα των ψυχών και των σωμάτων μας, λαμβάνει ανθρώπινη σάρκα και μορφή.
Συντριβή επιβατικού αεροπλάνου στο Καζακστάν: Επιζώντες φαίνεται να υπάρχουν σύμφωνα με τις αρχές
Επιβατικό αεροπλάνο συνετρίβη κοντά στην πόλη Άχταου του Καζακστάν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Αναφορές από το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων του Καζακστάν επιβεβαιώνουν ότι αεροπλάνο που εκτελούσε την πτήση Μπακού-Γκρόζνι συνετρίβη κοντά στην Άχταου.
Βόρεια Οσετία: Νεκρή γυναίκα από πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο
Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του το πρωί εξαιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε εμπορικό κέντρο στη Βόρεια Οσετία, στον ρωσικό Καύκασο, γνωστοποίησαν οι τοπικές αρχές.
Δεκατέσσερις επιζώντες από τη συντριβή επιβατικού αεροπλάνου στο Καζακστάν
Δεκατέσσερις άνθρωποι έχουν επιζήσει μετά τη συντριβή αεροπλάνου της αεροπορικής εταιρείας Azerbaijan Airlines με 67 επιβαίνοντες κοντά στην πόλη Άχταου, ανακοίνωσαν σήμερα οι περιφερειακές ιατρικές αρχές.
Μπάρτλεϊ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο Μάσιμο Καντσελιέρι επιτελεί εξαιρετική εργασία στον ΠΑΟΚ»
Με σεμνότητα και ταπεινότητα, ο Φρανκ Μπάρτλεϊ μοιράστηκε τις σκέψεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), εκφράζοντας τη «δίψα» του για μεγαλύτερες επιτυχίες με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πρόσφατα σημείωσε πέντε συνεχείς νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη, εξασφαλίζοντας συμμετοχή στο Final 8 του Κυπέλλου.
Αναβίωση παραδοσιακών αγροτικών σκηνών στο σπίτι των εργαλείων της παράδοσης
Λίγο πριν από τις φθινοπωρινές βροχές, οι μεγάλοι και οι μικρότεροι, συγγενείς και γείτονες συγκεντρώνονται μπροστά στην εστία του αγροτικού σπιτιού για να ξεχωρίσουν το βαμβάκι από τα καρύδια του φυτού που έχουν μαζευτεί βιαστικά.
Αναγκαία η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε οδικά τμήματα της Ημαθίας
Λευκό αναμένεται να είναι σήμερα το τοπίο σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ αυτή την ώρα χιονίζει σε περιοχές των Γρεβενών και στον Λαϊλιά στις Σέρρες, όπου η θερμοκρασία είναι -1 βαθμοί Κελσίου.
Και σε Πικρολίμνη – Χωρύγι τα γυρίσματα της διεθνούς παραγωγής ταινίας με θέμα την “MAGNA GRECIA”.
Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της πρώτης φάσης της διεθνούς παραγωγής της ταινίας ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, που έχει θέμα τη Μεγάλη Ελλάδα και τίτλο “MAGNA GRECIA”.
Ισραήλ: Επίθεση με πυραύλους από τους Χούθι για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα – Καταφύγια οι κάτοικοι
Δεύτερη νύχτα πυραυλικών επιθέσεων στο Ισραήλ από τους Χούθι, με αναφορές για τραυματισμούς και σειρήνες σε κεντρικές περιοχές. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα το πρωί, Τετάρτη, ότι ενεργοποιήθηκαν οι σειρήνες αεράμυνας σε πολλές περιοχές του κεντρικού Ισραήλ, έπειτα από μια νέα εκτόξευση πυραύλου από την Υεμένη.