espa pkm

Σάββατο, 18 Απριλίου 2026, 9:52:19 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ένας τροχονόμος από τα παλιά, ανεβασμένος πάνω στο γαλάζιο βαρέλι του για να ρυθμίζει την κυκλοφορία, έκανε την εμφάνισή του στον Λευκό Πύργο, το μεσημέρι, στο πλαίσιο αναβίωσης του γνωστού εθίμου και της ανάμνησης μιας ιστορικής εποχής, που ανάγεται στα μέσα του περασμένου αιώνα.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων για τη διαμόρφωση της οδού Πόντου, που αποτελεί το «δίδυμο» και απολύτως συμπληρωματικό έργο του Μετρό Καλαμαριάς, καθώς διασφαλίζονται οι αναγκαίοι πόροι, όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση του δήμου.

Με ουρές καταναλωτών έξω από τα ζαχαροπλαστεία και τα αρτοπωλεία ακόμη και το μεσημέρι, με ικανοποιητική κίνηση στην παραδοσιακή αγορά του Καπανίου, αλλά με περιορισμένες αγορές ρούχων και παπουτσιών στα εμπορικά καταστήματα, κυλάει η παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη.

Πυκνή χιονόπτωση στην Πολωνία προκάλεσε τη διάρκεια της νύχτας τεράστιες ουρές αυτοκινήτων σε μήκος έως και 20 χιλιομέτρων σε αυτοκινητόδρομο μεταξύ της πρωτεύουσας Βαρσοβίας και της πόλης Γκντασκ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Ο ρωσικός στρατός επανέλαβε σήμερα τους ισχυρισμούς ότι η Ουκρανία επετέθη με drones κατά της κατοικίας του Βλαντίμιρ Πούτιν και δημοσίευσε βίντεο που δείχνει ένα μη επανδρωμένο ιπτάμενο αντικείμενο που έχει καταρριφθεί κατά την διάρκεια της «επίθεσης», την οποία το Κίεβο αρνείται κατηγορηματικά.

Οι αρχές της Φινλανδίας επιθεώρησαν πλοίο που θεωρείται ύποπτο για την πρόκληση βλάβης σε υποθαλάσσιο καλώδιο στον Κόλπο της Φινλανδίας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Αλεξάντερ Στουμπ.

Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς άκουσε σήμερα, τελευταία ημέρα του έτους, η περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αηδονά.

Υποδέχτηκε τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης και τη Στρατιωτική Μουσική του Γ’ Σώματος Στρατού στο Κτίριο Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη βίλα Αλλατίνι, όπου αντάλλαξε ευχές για την καινούργια χρονιά τόσο με τους μουσικούς όσο και με τους εργαζόμενους της περιφέρειας.

«Η δυτική Θεσσαλονίκη πληρώνει το τίμημα της κυβερνητικής αδράνειας», δηλώνει ο Πέτρος Παππάς.

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Πέτρος Παππάς, φέρνοντας στη Βουλή το σοβαρό πρόβλημα της ημιτελούς και ανενεργής οδικής σύνδεσης του Λιμένα Θεσσαλονίκης με το εθνικό οδικό δίκτυο, ένα ζήτημα που επιβαρύνει καθημερινά τη δυτική Θεσσαλονίκη.

Η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα διεξάγεται αρχικά από τη δεξιά και μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας και στη συνέχεια μόνο από τη δεξιά.

Σύμφωνα με νεότερη απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, αίρονται οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που ίσχυαν λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στο τμήμα από τον βόρειο ανισόπεδο κόμβο Κατερίνης (438 χιλιόμετρο) έως τον νότιο ανισόπεδο κόμβο Κατερίνης (434 χιλιόμετρο) της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών, με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Με αίσθημα  βαθιάς θλίψης, το Επιμελητήριο Κιλκίς εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για την απώλεια του Ευγένιου Πλαλή, διακεκριμένου επιχειρηματία με μακρά και ουσιαστική προσφορά στον επιχειρηματικό κόσμο και στον θεσμό των εξαγωγών.