espa pkm

Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2026, 10:11:28 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στη Δικαιοσύνη κατέληξε ο καβγάς ανάμεσα σε νύφη και πεθερά, με την πρώτη να κατηγορείται ότι χτύπησε τη δεύτερη κι αφού την κλείδωσε στο σπίτι, άρπαξε την τραπεζική της κάρτα κι έφυγε.

Μετά το πέρας της δράσης που πραγματοποιήθηκε στις 29/10/2024 για τον Καρκίνο του Μαστού, από την 1η ΤΟΜΥ ΚΙΛΚΙΣ και το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ, αξίζει να αναφερθεί η απόλυτη επιτυχία αυτής της εκδήλωσης, καθώς η ανταπόκριση των γυναικών της πόλης του Κιλκίς ήταν συγκινητική.

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2024 13:28

Εορτασμοί εθνικών επετείων

Γράφει ο Νίκος Σιάνας.

 

Εάν η τοποθέτηση ή μη της σημαίας μας στα μπαλκόνια μας είναι δείγμα το κατά πόσο μας αγγίζουν οι εορτασμοί των εθνικών μας επετείων και το πόσο μας αγγίζουν οι αγώνες και οι θυσίες των προγόνων μας τότε το συμπέρασμα που βγαίνει είναι άκρως απογοητευτικό και καμιά δικαιολογία δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτήν την απαξιωτική μας συμπεριφορά.

Με κίτρινα χρυσάνθεμα στόλισαν τις εξωτερικές αναβαθμίδες του Σχολείου τους, σε όλο το μήκος του στενού περάσματος των σκαλοπατιών της διοικητικής έδρας του Δασαρχείου Κιλκίς, οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς και έβαλαν μια νότα αισθητικής και πρασίνου στον χώρο  τους.

Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι έχει προγραμματιστεί η διακοπή ρευματοδότησης την Δευτέρα (5-11)  στις παρακάτω περιοχές:

Στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης των πολιτών, η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού (ΔΙ.Π.Υ.Ν.) ΚΙΛΚΙΣ, έχοντας ως στόχο την εξάλειψη των κινδύνων, κυρίως για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος, μέσω της μείωσης του αριθμού εκδήλωσης πυρκαγιών υπαίθρου αλλά και τον περιορισμό των καμένων εκτάσεων,
Ανακοινώνει ότι:

Ο Παύλος Λιαρετίδης, ένας ταλαντούχος και ανερχόμενος γλύπτης που γεννήθηκε το 1999 στη Θεσσαλονίκη και έλκει την καταγωγή του από το Κιλκίς, αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες φωνές στη σύγχρονη καλλιτεχνική σκηνή. Τα έργα του έχουν τη μοναδική ικανότητα να φέρνουν στο προσκήνιο τα καυτά ζητήματα της δημόσιας σφαίρας, ενσωματώνοντας ισχυρούς συμβολισμούς και προσωπική ταυτότητα και τον καθιστούν έναν αριστοτέχνη με βαθιά φιλοσοφική σκέψη και έντονο κοινωνικό προβληματισμό.

Δύο Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στον καταυλισμό προσφύγων Νουρ Σαμς στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Ο ισραηλινός στρατός πυροβόλησε και σκότωσε έναν Παλαιστίνιο κατά τη διάρκεια της νύχτας στον προσφυγικό καταυλισμό της Τουλκάρμ.

Μερική ανακαταμέτρηση των ψήφων στις επίμαχες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν το περασμένο Σάββατο στη Γεωργία, επιβεβαίωσε τη νίκη του κυβερνώντος κόμματος, ανακοίνωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκλογική επιτροπή, ενώ η αντιπολίτευση καταγγέλλει πως οι εκλογές «εκλάπησαν».

Η γερμανική αστυνομία αναζητεί έναν άνδρα, ο οποίος άφησε ένα σάκο με εκρηκτικά σε σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου και τράπηκε σε φυγή όταν τον σταμάτησαν ομοσπονδιακοί αστυνομικοί.